Ένοχοι Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και Πιλάβιος για την κάρτα υγείας

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, όπως και τα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για την υπόθεση που αφορά το σκάνδαλο με την περίφημη Κάρτας Υγείας.

 

Ειδικότερα για τον Βασίλη Γκαγκάτση υπάρχει πλέον σοβαρό ζήτημα με την παρουσία του στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην Super League.

 

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια υπόθεση η οποία αφορά ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές το οποίο εκπονήθηκε το 2005 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, με την ΕΠΟ όμως να συνεχίζει να πληρώνει το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες ως το 2013, ζημιώνοντας τα ταμεία της με εκατομμύρια ευρώ.

 

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Καραμελίδης και Νίκος Προύντζος για τους οποίους ο Εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή τους.

 

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ, οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και οι οχτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι: Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

 

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

 

«Προέβλεψαν την πρόκληση της ζημιάς και την αποδέχτηκαν»

 

Εξηγώντας προς τους κατηγορούμενους την απόφασή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Στ. Κακαβιάς είπε πως η ζημία που προκάλεσαν στην ΕΠΟ αποδείχτηκε από το γεγονός ότι γνώριζαν πως η νομοθεσία δεν επέτρεπε σταθμούς τηλεμετρίας και παρ’ όλα αυτά προχώρησαν στην υλοποίηση της σύμβασης και στη χρηματοδότηση της.

 

«Τέτοια άδεια δίνεται μόνον σε φυσικά πρόσωπα και όχι σε φορείς, ενώ ήταν γνωστό στους κατηγορούμενους ότι αυτό δεν θα αντιμετωπιζόταν με νομοθετική παρέμβαση. Το γεγονός ότι, η ΕΠΟ το χαρακτήρισε αυτοχρηματοδοτούμενο με τη συνδρομή των αθλητών, δεν την εμπόδισε να εγγυηθεί το δυνατό χαμηλότερο – είναι αλήθεια- πόσον, ωστόσο χρηματοδότησε τουλάχιστον 250.000 τηλεμετρίες», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τόνισε δε, ως προς το θέμα της ζημίας, ότι ακόμη και η διακινδύνευση συνιστά περιουσιακά βλάβη.

 

«Ο δόλος των κατηγορουμένων προέκυψε από το γεγονός ότι, προέβλεψαν την πρόκληση της ζημιάς και την αποδέχτηκαν. Είναι αδιάφορα τα κίνητρα και ο σκοπός τους. Η ευθύνη που έχουν οι κατηγορούμενοι δεν αλλάζει από το την επικαλούμενη έγκριση της πράξης τους».

 

Σε ό,τι αφορά την απαλλαγή των υπολοίπων κατηγορουμένων, ο πρόεδρος του δικαστηρίου την απέδωσε στο γεγονός ότι δεν προέκυψε πως τελούνταν σε γνώση όλων των περιστάσεων, ενώ για τους εκπροσώπους των εταιριών που κρίθηκαν αθώοι, ο κ. Κακαβιάς είπε ότι «η ηθική δανειστή και οφειλέτη επιτρέπει να έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και να επιδιώκουν την μεγιστοποίηση του οφέλους τους».

 

Πηγή: sport-fm

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *