Αλεξόπουλος: Όταν είσαι ΑΕΚ πρέπει να σκέφτεσαι το πρωτάθλημα και την Ευρώπη

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος μίλησε για το πώς θα πρέπει η ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

 

Για την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη: «Η πορεία μέχρι τώρα είναι πολύ καλή, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, είναι μεγάλο επίτευγμα την Ελλάδα και τον σύλλογο. Το μέλλον είναι ευοίωνο και βγάζει σταθερότητα, ενώ δείχνει πως υπάρχει οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό πιστώνεται στον προπονητή, αυτό φαίνεται από την εικόνα και από τις σχέσεις των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μία δεμένη ομάδα, στα άσχημα αποτελέσματα και στις επιτυχίες. Οι απουσίες είναι κομβικές και στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Όποιος και να βγει, δεν χαλάει η συνολική εικόνα της ομάδας. Έχει πάρα πολλούς αγώνες και ευελπιστώ να πάει όπως δείχνει πηγαίνει μέχρι τώρα».

 

Για τα κοινά στοιχεία της ΑΕΚ που ήταν ο ίδιος παίκτης με την τωρινή: «Αυτή η συσπείρωση και τη δυναμική που εκπέμπει. Είναι καλή η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και είναι δεμένοι όλοι οι παίκτες. Και τότε υπήρχε πίστη και πάθος, όπως υπήρχε και στη δική μου εποχή».

 

Για τον αγώνα με την Αούστρια στη Βιέννη: «Υπήρχε περίπτωση η ΑΕΚ να χάσει την πρόκριση, αλλά σίγουρα οι παίκτες και ο περίγυρος είχαν τέτοια πίστη που πίστευαν πως δεν χάνεται αυτή η πρόκριση. Η ομάδα εκπέμπει μία δυναμική και έδειξε πως θα πάρει πολύ εύκολα την πρόκριση».

 

Για τον πιθανό αντίπαλο: «Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις ή να λέω. Σίγουρα θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια, όμως η ΑΕΚ είναι αήττητη και οποιοσδήποτε αντίπαλος αν είναι θα τα χτυπήσει και τα δύο παιχνίδια».

 

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» σε συνδυασμό με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι αν η ομάδα δεν έπαιζε στην Ευρώπη, θα ήταν καλύτερα για εκείνη. Πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα. Όταν είσαι ΑΕΚ πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα πρέπει να παίζεις στην Ευρώπη. Όλα τα ξέρουν οι ιθύνοντες της ομάδας και μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά όπως έκανε μέχρι τώρα».

 

Για τους νεαρούς παίκτες που ήταν στην αποστολή για τη Βιέννη και προέρχονται από την Ακαδημία της ΑΕΚ: «Είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες, πόσω μάλλον για την ΑΕΚ. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα να βρίσκονται στην αποστολή παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να είναι έτοιμα, όχι για να είναι μόνο στην αποστολή, αλλά και να μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

 

Για την κατάσταση στις Ακαδημίες της ΑΕΚ: «Φέτος γίνεται ένα νέο εγχείρημα. Είναι ο κ. Ζήκος, ο κ. Μάρκος, ο κ. Σαμαράς, με την επίβλεψη του κ. Σαράντη θέλουμε πρώτα από όλα να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά, να γίνουν σωστοί αθλητές και στη συνέχεια να τους δώσουμε όλα τα εφόδια για να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

 

Για τον Χρήστο Γιούση που ξεχώρισε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Καλλιθέα: «Είναι ένα αξιόλογο παιδί, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που στελεχώνουν την πρώτη ομάδα. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του και είναι καθαρά θέμα του παίκτη, να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Όσο είναι υγιής και γυμνάζεται μπορεί να βελτιωθεί και να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Εμείς ως Ακαδημία, όταν ο παίκτης στελεχώσει την πρώτη ομάδα, να έχει όλα τα εφόδια να μπορεί να παίξει σε αυτή».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *