Απόφαση έκτρωμα με -3 και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων στην ΑΕΚ για τα επεισόδια έξω απ’ το ΟΑΚΑ

Απίστευτα πράγματα! Οι νεόπλουτοι του ΠΑΟΚ πετάνε φωτοβολίδα ευθείας βολής στη Νέα Σμύρνη σε οπαδούς του Πανιωνίου με σκοπό την αφαίρεση ζωής, στο «Γ. Καραϊσκάκης» πέφτει κάθε λίγο και λιγάκι ξύλο μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο, αλλά η τιμωρία των -3 βαθμών επιβλήθηκε στην ΑΕΚ. Ο λόγος; Τα επεισόδια που έγιναν έξω απ’ το ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League επέβαλε στην Ένωση για τις συμπλοκές των οπαδών της με τις δυνάμεις της Αστυνομίας στην ανάπαυλα του παιχνιδιού -κι έξω απ’ το γήπεδο- με τους «ερυθρόλευκους» αφαίρεση τριών (3) βαθμών, τιμωρία της έδρας της για τα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και πρόστιμο ύψους 73.250 ευρώ.

 

Τα δύο ματς που θα κληθεί να δώσει η ΑΕΚ χωρίς την παρουσία του κόσμου της είναι αυτά κόντρα στον Άρη (27/10) και Ατρόμητο (11/11), αν και εφόσον βέβαια ισχύσουν αυτές οι ποινές.

 

Εξυπακούεται ότι η ποινή είναι εφέσιμη και ότι η ΑΕΚ θα προχωρήσει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων όπως έχει δικαίωμα.

 

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία αν και εφόσον παραμείνει η αφαίρεση των τριών βαθμών, αφού τελεσιδικήσει:

 

  1. ΠΑΟΚ 16
  2. Ατρόμητος 16
  3. Ολυμπιακός 13
  4. Άρης 12
  5. Παναθηναϊκός 10
  6. ΑΕΚ 10

 

Αναλυτικά:

 

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 7/10/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/18/2035272/9-10-2018 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ποσού εβδομήντα τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα (73.250,00) ευρώ. Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

 

Στην ΑΕΚ δηλώνουν κατηγορηματικά πως: «Το μήνυμα ελήφθη. Η προκατασκευασμένη εκτέλεση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η απόφαση-έκτρωμα θα πέσει στην έφεση».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *