Από το Αγρίνιο στην κλήρωση για την επόμενη φάση

Η ΑΕΚ άφησε πίσω τη μουρμούρα και τη (δικαιολογημένη) πίκρα, όλες τις πρόσκαιρες αναταράξεις που είχε προκαλέσει το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

 

Θυμάμαι που έγραφα μετά τον αγώνα για το Κύπελλο με την Καλλιθέα πως θα είναι πολύ δύσκολο (ενδεχομένως και ακατόρθωτο…) να βρούμε άλλον αγώνα του «δικέφαλου αετού» που θα παρακολουθήσουμε δίχως άγχος στη συνέχεια της σεζόν αυτής. Ε, έκανα λάθος. Η ίδια η ΑΕΚ μας πρόσφερε μία ακόμα ευκαιρία μετά το 0-4 στο Αγρίνιο, καθώς μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία. Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο, και σίγουρα για να μπορείς να το πετύχεις πρέπει να πιάσεις κάποια δεδομένα απόδοσης (σε άμυνα και επίθεση). Όταν, μάλιστα, το πετυχαίνεις μετά από γκέλα-σοκ, από τη μία χαίρεσαι για τη δυναμική και το είδος της αντίδρασης της ομάδας σου, από την άλλη τραβάς κι άλλο τα μαλλιά σου για όσα (δεν) έγιναν το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

 

Είναι που στο ποδόσφαιρο κάποια βασικά πράγματα δεν αλλάζουν. Όταν στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση πάταγε καλά, έβγαζε ενέργεια, έκανε τα περισσότερα πράγματα σωστά, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί αυτό που έλειπε: το γκολ. Εκεί, στο 0-0 ακόμα…, ο αντίπαλος καταλαβαίνει, όπως και ο ουδέτερος που παρακολουθεί τον αγώνα (και ξέρει από ποδόσφαιρο…), πως η μία ομάδα έχει αυτό που χρειάζεται για να καπαρώσει τον αγώνα. Ίσως και με περισσή άνεση… Ένα συνδυασμό παραμέτρων που κρίνουν τα ποδοσφαιρικά τελικά αποτελέσματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που κινούνται στην επικράτεια του μη-φυσικού… Σοβαρότητα, ομαδική χημεία, ενέργεια, διάθεση, πυγμή, ποιότητα, καλή ψυχολογία, ατομικές λειτουργικότητες που «προελαύνουν» στο πεδίο του ικανοποιητικού και δημιουργούν κάποιες στιγμές ακόμα και εντυπώσεις υψηλής αισθητικής. Ακόμα και όταν στο 0-3 ο Παναιτωλικός έδειξε σφυγμό, η απάντηση της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ ήταν ένα τέταρτο τέρμα.

 

Δεν θα αποτρελαθούμε από τη χαρά μας, αλλά θα κρατήσουμε (και θα αναδείξουμε…) τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που μας προκαλούν καλή διάθεση, και μας κάνουν να περιμένουμε πώς και πώς, και την κλήρωση για την επόμενη φάση του συγκεκριμένου θεσμού, και τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα κάνουμε καλές γιορτές, γιατί επέστρεψε η σειρά που θέλαμε και ξέραμε. Ο Απόλλωνας (δηλαδή, για την ακρίβεια, η αδυναμία μας να τον κερδίσουμε) πέρυσι τέτοια εποχή θα ήταν ο κανόνας, ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Είναι μεν πρώτος στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με ένα βαθμό διαφορά, αλλά είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν. Και μόνο που απορούμε πώς μας πέρασε από το απόγευμα της Κυριακής η συγκεκριμένη «ερυθρόλευκη» version είναι δείγμα πως δίπλα στην πίκρα μας ενυπάρχει και η αισιοδοξία. Αισιοδοξία για αποκατάσταση της φετινής τάξης, που γεννάει η εμπιστοσύνη στα περισσότερα πράγματα που μας έχει δείξει από το καλοκαίρι η ομάδα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *