Ασθενείς με Πάρκινσον κάνουν «Mannequin Challenge»: Η ζωή είναι για ‘μας η «πρόκληση»

Η «μόδα» των βίντεο με τους ακίνητους σαν κούκλες, μανεκέν, ανθρώπους έχει εδώ και μερικές εβδομάδες κατακλύσει το Διαδίκτυο.

 

Δεκάδες άνθρωποι, στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι, έξω με τους φίλους τους, ακόμα και η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική αποδέχτηκαν την «πρόκληση» και συμμετείχαν στον άτυπο αυτό διαγωνισμό για το πιο εντυπωσιακό βίντεο.

 

Αυτή τη φορά, έρχεται μια προσπάθεια που δεν προκαλεί το γέλιο, αλλά αντίθετα ευαισθητοποιεί για μια ασθένεια, ακριβώς αντίθετη από την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, την ακινησία. Ασθενείς με Πάρκινσον στην Αυστραλία αποφάσισαν να γυρίσουν το δικό τους βίντεο «Mannequin Challenge» για να μεταδώσουν σε όλους το μήνυμα πως για εκείνους, μέχρι να βρεθεί θεραπεία, η ίδια η ζωή είναι «πρόκληση».

 

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Στα πρώτα στάδια, τα πιο προφανή συμπτώματα είναι κινητικά και περιλαμβάνουν τρόμο, ακαμψία, βραδυκινησία και δυσχέρεια στην βάδιση (κλασσική τετράδα συμπτωμάτων της νόσου). Αργότερα, μπορεί να εμφανιστούν ψυχιατρικές εκδηλώσεις, με την άνοια να εμφανίζεται στα απότερα στάδια της νόσου, ενώ η κατάθλιψη είναι το συχνότερο σύμπτωμα. Η νόσος περιλαμβάνει επίσης αισθητικές διαταραχές καθώς και διαταραχές ύπνου. Η νόσος Πάρκινσον είναι συχνότερη στη τρίτη ηλικία και συχνότερα στις ηλικίες άνω των 50 ετών. Υπολογίζεται ότι περίπου 1% του γενικού πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από την νόσο. Θεραπεία για τη νόσο δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί από τους επιστήμονες.

 

Πηγή: protothema

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *