Αυτό που υποπτευόμαστε είναι ωραίο!

«Παλιές καλές εποχές» το βράδυ της Τρίτης για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Και αυτό μας επηρέασε όλους θετικά. Εγώ ήθελα πολύ να γράψω κείμενο από τα μέσα κιόλας του δευτέρου ημιχρόνου. Τέτοια ζέση, φέτος, δύσκολα μου έβγαινε. Και αυτό τα λέει όλα. Αυτή η ΑΕΚ αξίζει το χειροκρότημα, αξίζει την πυκνή παρουσία των υποστηρικτών της στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, αξίζει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του κόσμου της. Δεν νομίζω πως είναι ένας κομήτης που ήρθε για να φύγει… Αλλά, το τι νομίζω εγώ δεν έχει καμία απολύτως σημασία, μπροστά σε αυτό που ισχύει και θα γίνει στην πράξη. Εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον όλων…

 

Μπορούμε να αναλογιστούμε πότε ξανά η ΑΕΚ μας χόρτασε τόσο πολύ και μας έκανε να φύγουμε από το ΟΑΚΑ με τέτοια κέφια; Πρέπει να πάμε πολλούς μήνες πίσω. Η ΑΕΚ το βράδυ της Τρίτης απέναντι σε μία γενικώς δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει σερί θετικών αποτελεσμάτων απέναντί στην  Ένωση, έστειλε πολλά μηνύματα. Και, κυρίως, διέλυσε πολλά σκιάχτρα που είχαν απλωθεί μπροστά στον οπτικό της ορίζοντα τους τελευταίιους μήνες. Πήρε -και μάλιστα εμφατικά- αγώνα με ομάδα από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Έπαιξε ικανοποιητικό ποδόσφαιρο, με άκρως θετικό πρόσημο, και στα ανασταλτικά της καθήκοντα, και στον τρόπο ανάπτυξης, και στις μεθοδολογίες εκτέλεσης και σκοραρίσματος. Είχε μονάδες με όρεξη, με τρεξίματα, με πίστη στον εαυτό τους και πάθος να απο-δείξουν πράγματα. Μετά από όλα αυτά, δικαίως η ΑΕΚ διατηρείται «μάχιμα» στη διεκδίκηση του 16ου Κυπέλλου της Ιστορίας της.

 

Αποκτάει άλλη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια η ομάδα, μετά από τέτοια νίκη. Mπαίνω όσο μπορώ στη θέση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και σκέφτομαι τι έχουν ακούσει και διαβάσει όλο αυτό το διάστημα. Και χαμογελάω σκωπτικά. Ο λόγος; Γιατί αν θελήσουν να τα δώσουν όλα για να απαντήσουν, θα βγει κάτι πολύ καλό. ”Το πιστόλι των «κιτρινόμαυρων» δεν εκπυρσοκρότησε”. Αντιθέτως, φαίνεται πως επανέρχεται σταδιακά στη σωστή θέση. Και με ορθολογικό συνδυασμό δύναμης και μυαλού γεννοβολάει «πεδία βολής» που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα. Τρία σε ένα, με τρία γκολ σε έναν αγώνα… Και απαντήσεις, και ενεστωτική χαρά, και μελλοντική προοπτική. Προφανώς, δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε από ένα μόνο δείγμα. Αυτό που, όμως, υποπτευόμαστε είναι ωραίο! Εξάλλου, έχουμε όλοι ανάγκη μία τέτοια προσέγγιση, που αγκαλιάζει τη θετική διάθεση και φλερτάρει με την προσδοκία!

 

Ο προπονητής του Ατρομήτου στις δηλώσεις του, ο άνθρωπος αναγνώρισε αυτό που είδαν όλοι στο συγκεκριμένο αγώνα.  Και αυτό τον τιμάει αφενός, αλλά και πιστώνεται στην ίδια την Ένωση που με την απόδοσή της προκάλεσε συγκεκριμένα τετελεσμένα. Όταν είσαι καλός έως πολύ καλός φαίνεται και όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους το παραδέχονται δημόσια. Η σεζόν, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε πρόωρα για την ΑΕΚ, αλλά απέκτησε άλλο, ιδιαίτερο, ενδιαφέρον. Στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας η ΑΕΚ στο γενικό πλαίσιο καλείται να δώσει απαντήσεις και να υπηρετήσει τη διαχρονική της σημειολογία. Η καλή έως πολύ καλή ΑΕΚ, όμως, απλά θα καλείται να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των άλλων. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο…

 

ΥΓ. Πάει να δημιουργηθεί, για την ακρίβεια έχει ήδη συμβεί, μία κόντρα ανάμεσα σε κομμάτι φίλων και ανθρώπων που ενασχολούνται με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Προσωπική μου άποψη είναι πως ένα σωματείο του βεληνεκούς της ΑΕΚ έχει μόνο ένα δρόμο να διαλέξει. Να φροντίζει να κάνει καλά τη δουλειά του. Αυτό αρκεί. Αν το σκεφτούμε καλύτερα είναι το μόνο πράγμα που ανατροφοδοτεί μία καλή υστεροφημία και κλείνει πληγές του παρελθόντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *