Αχιλλεόπουλος: Η ΑΕΚ ανήκει στη Volleyleague

Συνέντευξη στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και στη σπουδάστρια Στεφανία Μαραγκού, έδωσε ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στην ΑΕΚ, τον εαυτό του, τις αποφάσεις του και την εξαιρετική πορεία των κιτρινόμαυρων.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

1)Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το βόλεϊ δεδομένου ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε σχέση με άλλα αθλήματα;

 

«Όπως τα περισσότερα παιδιά, ασχολούμουν με το ποδόσφαιρο. Παρ’όλα αυτά μια μέρα πήγαμε με τους φίλους μου τυχαία σε ένα γήπεδο και πραγματοποιήσαμε μία προπόνηση βόλει. Εκεί ο συνδυασμός της καλής παρέας και του χαρισματικού προπονητή μας παρέσυραν στο να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε. Συνάμα καθοριστική ήταν η υποστήριξη της μητέρας και της αδερφής μου προς την ίδια κατεύθυνση. Ωστόσο  η οριστική μου ενασχόληση με το άθλημα έγινε με τη κλήση μου στις μικρές εθνικές ομάδες».

 

2) Αγωνίζεσαι στη θέση του λίμπερο. Πώς προέκυψε αυτή η ειδίκευση; Θα ήθελες να είχες ακολουθήσει κάποια άλλη πορεία;

 

«Σε όλα τα σπορ, φυσιολογικό είναι εκείνο που κεντρίζει το ενδιαφέρον να είναι η επίθεση. Αυτό είναι που σε κάνει να διασκεδάζεις και περισσότερο σε μια αθλοπαιδιά. Στις μικρές ηλικίες αγωνιζόμουν και στη θέση του ακραίου, πέραν από εκείνη του λίμπερο. Για να μπορέσω όμως να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο έπρεπε να ειδικευτώ στη θέση του λίμπερο, όπου ταιριάζει περισσότερο στα σωματομετρικά μου χαρακτηριστικά».

 

3) Φέτος επέστρεψες στην ΑΕΚ μετά από ένα μικρό διάλειμμα ενός χρόνου, στο οποίο αγωνίστηκες στον Κύζικο Νέας Περάμου. Πώς είναι αυτή η επιστροφή;

 

«Νιώθω χαρούμενος που επέστρεψα σε μία ομάδα που έχω ζήσει αρκετά πράγματα στο παρελθόν και θα βιώσω ακόμα περισσότερα στο μέλλον».

 

4) Έχεις υπάρξει μέλος της ομάδας των “κιτρινόμαυρων” τη σεζόν 2013-2014 και 2015-2016. Θα ήθελες να μας πεις ποιος ήταν ο λόγος της αποχώρησης σου και τι σε έκανε τελικά να γυρίσεις;

 

«Διαφορετικοί στόχοι, διοικήσεις και προπονητές μπορούν να αποτελούν λόγοι που μπορεί να μας έφεραν χωριστά, αλλά προτιμότερο είναι να επικεντρωνόμαστε στο παρόν και στο μέλλον. Το σημαντικό είναι πως αυτή τη στιγμή υπάρχει κοινό όραμα βασισμένο σε γερά θεμέλια που κάνει την ομάδα να ελπίζει πως θα πετύχει σπουδαία πράγματα. Έτσι είμαστε πάλι μαζί και συμπορευόμαστε προς τον ίδιο στόχο».

 

5)Η Ένωση μέχρι στιγμής πρωταγωνιστεί στην Α2 καθώς κατέχει την πρώτη θέση στον όμιλο της. Στόχος σας είναι η άνοδος στη  “Volley League” αλλά πόσο εφικτός είναι ;

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέχρι στιγμής η ομάδα βαδίζει με επιτυχία από νίκη σε νίκη. Στόχος μας, δεν είναι μόνο η άνοδος, αλλά και η μετέπειτα καθιέρωση και σταθερή ανοδική πορεία της ομάδας και στα μεγάλα σαλόνια. Επίσης δεν κρύβουμε πως επιθυμούμε φέτος να είμαστε η πρώτη ομάδα Α2 κατηγορίας που θα φτάσει στο θεσμό του κυπέλλου όσο πιο μακρυά γίνεται, ότι και αν σημαίνει αυτό».

 

6) Την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε φέτος ο Νίκος Νεόφυτος. Μέχρι στιγμής είστε αήττητοι με ένα και μόνο χαμένο σετ από την ομάδα του Μαρκόπουλου. Πιστεύεις ότι η πορεία σας οφείλεται και σε αυτόν τον άνθρωπο;

 

«Πίσω από κάθε πετυχημένη ομάδα βρίσκεται ο προπονητής της. Πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο  για τη μέχρι τώρα εικόνα μας. Ο κ. Νεόφυτος με τη φιλοσοφία που έχει περάσει στην ομάδα έχει επιτύχει ένα τέτοιο κράμα που σπάνια συναντάς. Νομίζω λοιπόν πως πέρα από τα τεχνικο-τακτικά κομμάτια , είναι το σπουδαιότερο που έχει πετύχει για μας, μας έχει κάνει πραγματικά μια δεμένη ομάδα, που όλοι προσπαθούμε για το συμπαίκτη μας».

 

7) Τα θεμέλια έχουν τεθεί για να γίνει η διεκδίκηση της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία μετά από απουσια δυο ετών. Δεδομένης της προϊστορίας της ΑΕΚ όμως πιστεύεις ότι θα καταφέρει να εδραιωθεί τελικά στη «Volley League”;

 

«Η ομάδα της ΑΕΚ ατενίζει το μέλλον πλέον με διαφορετική αφετηρία και βάση. Γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια από τους ανθρώπους της με πλάνο εξυγίανσης όσο αφορά το παρελθόν αλλά και σταθερότητας και αξιοπιστίας όσο αφορά το μέλλον. Για αυτό όλοι έχουν συστρατευτεί προς αυτή τη κατεύθυνση. Η ΑΕΚ λείπει από τη μεγάλη κατηγορία.»

 

8)Στο δυναμικό των “κιτρινόμαυρων”, εκτός από εσένα, προστέθηκε και ο Ηλίας Λάππας. Πώς σου φαίνεται να αγωνίζεσαι δίπλα του; Δίνει ποιότητα στον τρόπο παιχνιδιού σας;

 

«Πέραν του Ηλία  Λάππα, αγωνίζονται φέτος στην ομάδα και άλλοι καταξιωμένοι αθλητές με μεγάλη θητεία στην Α1.  Τώρα όσο αφορά τον Ηλία, τι να πει κανείς για έναν αθλητή με περίπου 200 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, με συμμετοχή σε όλες τις διοργανώσεις και πολλούς εγχώριους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. Τα λόγια είναι περιττά. Προσθέτει φοβερή ποιότητα και εμπειρία στο παιχνίδι μας, σεβόμαστε και μαθαίνουμε από τη παρουσία του όχι μόνο ως αθλητή αλλά και ως άνθρωπο»

 

9) Ανεξάρτητα από το αν θα ανέβει ή όχι η ομάδα, έχεις σκοπό να παραμείνεις στην Ένωση ή έχεις κάποια αλλά σχέδια;

 

«Η διάθεση για κοινή πορεία είναι υπαρκτή. Πρώτα από όλα συγκεντρωνόμαστε στη φετινή πορεία, με υγεία και καλό αγωνιστικό πρόσωπο να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την άνοδο»

 

10)  Δηλώνεις “Αεκτζής” ή υποστηρίζεις κάποια άλλη ομάδα;

 

«Καμιά φορά είναι καλό να υπάρχει και ο αθλητικός ρομαντισμός. Είμαι φίλος της πρώτης μου παιδικής ερασιτεχνικής ομάδας από τη Πάτρα αλλά προφανώς είμαι και ΑΕΚ μετά από τρεις θητείες και τόσες κοινές εμπειρίες με την ομάδα. Θα ήταν αδύνατο να μη με συνδέει τίποτα συναισθηματικά. Ο αθλητικός ρομαντισμός προσφέρει ανάλογα συναισθήματα και τότε όλα είναι διαφορετικά…»

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *