Βάλαμε τη Λάρισα στη διεκδίκηση της πρόκρισης

Πήγαμε να αποκτήσουμε προβάδισμα πρόκρισης ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, δεν δείξαμε ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στα τελευταία λεπτά (και δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ), δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δύο με τρεις αρκετά ελπιδοφόρες για ένα ακόμα γκολ ευκαιρίες μας στο δεύτερο ημίχρονο, και έτσι ήρθε η ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ από τότε που ακόμα μπορούσαμε να επισκεφτούμε κάποια παραλία έστω και με το αβέβαιο του αν θα μπαίναμε μέσα στη θάλασσα…

 

Αυτή είναι μία βασική ανάγνωση του αγώνα στο θεσσαλικό κάμπο. Πάλι καλά να λέμε που ήρθε η ήττα σε έναν αγώνα που ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, αφού υπάρχει επαναληπτικός (και μάλιστα στην έδρα σου)… Επί της ουσίας, όμως, όχι μόνο δεν καθαρίσαμε την πρόκριση, αλλά ΒΑΛΑΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ για τα καλά ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ. Και με άλλον αέρα πλέον… Αυτό είναι για μένα το ουσιώδες, ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝΑΜΑ, μετά από αυτό το 2-1.

 

Έχουν έρθει τα ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ πλέον και η ΑΕΚ δεν μου άρεσε ξανά, όπως και στο Περιστέρι. Βέβαια και ποια ματς δεν είναι κρίσιμα σε μία σεζόν που διεκδικείς τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες, αφού τα πρώτα και τα μεσαία ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να δεις τα έσχατα ως αυτά που θα κρίνουν αν θα απογειωθείς ή θα προσγειωθείς. Αγώνας με ιδιαιτερότητες αυτός στη Λάρισα, λοιπόν, για πολλούς λογους. Το 0-0 στον αγώνα του πρωταθλήματος μας στέρησε δύο σημαντικότατους βαθμούς και μας έκανε να κυνηγάμε με χειρότερη διάθεση, ο Κούγιας συνεχίζει να ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ σε ένα διαρκές αντι-Ενωσίτικο κρεσέντο, η Λάρισα είναι διψασμένη για μία σημαντική διάκριση (και είναι σύλλογος που ξέρει από τίτλους), η ΑΕΚ προερχόταν από την απώλεια δύο βαθμών στο Περιστέρι.

 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν γενικώς απογοητευτικό: σφιχτό, με ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ, με ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ που αντικαθιστούσαν άλλα βασικότερα χαρακτηριστικά μίας καλής απόδοσης, με όψιμη ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ποδοσφαιρικής ποιότητας. Οτιδήποτε καλό θα λάμβανε χώρα στο πρώτο 45λεπτο θα ήταν πιο πάνω από την ουσία του αγώνα. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται τα γεγονότα, στοιχειοθετήθηκε η έννοια του ημιτελικού Κυπέλλου εκ νέου αφού οι δύο ομάδες έδειξαν περισσότερη διάθεση και μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ορθολογισμό. Παρότι η Λάρισα δεν ήταν κάτι το φοβερό, με την πίστη και τη διάθεση της ήταν ικανή για να σκοράρει, και το έκανε δύο φορές. Το πώς προήλθε, πάντως, το πρώτο γκολ της είναι μία υπόθεση που πρέπει να μας την απαντήσει ο διαιτητής, αλλά προχωράμε (γιατί χρωστάει και κάποιες απαντήσεις και για το δικό μας γκολ…). Μετά το 1-1 παίζαμε ΚΑΙ θέλοντας να κάνουμε κάτι καλό μπροστά, αλλά ΚΑΙ έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας πως δεν είναι αγώνας με βαθμούς, αλλά με επαναληπτικό που το 1-1 δεν θα το λέγαμε και τόσο κακό αποτέλεσμα. Βασιστήκαμε στις ατομικές αρετές και ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ -χρονικά επαρκή- ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, και δεν μας βγήκε εκ του τελικού αποτελέσματος.

 

ΥΓ. Τώρα;  Ήττα με 2-1 και προσδοκούμε από σήμερα κιόλας να δούμε την κανονική ΑΕΚ στη ρεβάνς, που θα γίνει σε τόσες μέρες απόσταση που αρκετοί θα προσπαθήσουμε για να θυμηθούμε το σκορ του πρώτου αγώνα όσο πλησιάζει εκείνη η αναμέτρηση… Ευτυχώς που ΤΕΛΕΙΩΣΕ πια αυτό το «από Πέμπτη σε Πέμπτη», επομένως οι πιθανότητες να δούμε τότε στο ΟΑΚΑ μία ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΕΚ (βασική προϋπόθεση για την αποφυγή ενός αποκλεισμού-σοκ) είναι πολλές.  Μέχρι τότε, βέβαια, μεσολαβούν πολλές καθοριστικές αναμετρήσεις για τη Super League, με πρώτη χρονολογικά αυτή με τον Πανιώνιο που καλό είναι να μη μας ξεγελάσει-κοιμήσει η μέτρια εμφάνιση του στον άλλο ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *