Βάλσαμο και «ταξιδιωτικός χάρτης»

Η μπασκετική ΑΕΚ είχε φέτος πολλές «συναντήσεις». «Συνάντησε» το παρελθόν της (καθώς συμπλήρωνε 50 χρόνια από το έπος του 1968), τις «μαύρες σκιές» της (και όσα πέρασε στα αρκετά χρόνια της οικονομικής εξαθλίωσης, των δυσχερών υποβιβασμών και της γενικής ανυποληψίας), το μέλλον της (που διαγράφεται με απτή και λελογισμένη αισιοδοξία). «Συνάντησε», ταυτόχρονα, τους οιωνούς, τους συμμάχους, τους συν-εργάτες, το «χρυσάφι» και το λαμπρό άστρο της. Πάνω από όλα, έφτιαξε με τα δικά της χέρια το πεπρωμένο της.

 

Κι αν δεν κατάφερε να συμμετάσχει μετά από πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τετράδα των φετινών play off του πρωταθλήματος της Μπάσκετ Λιγκ, αυτό δεν στεναχωρεί κανέναν όπως θα περίμενε κάποιος αδαής… Γιατί η ΑΕΚ ξέρει να περιμένει και κάθε φορά να παίρνει αυτό που της αξίζει. Γιατί είχαμε χορτάσει τόσο που κοιτάμε στο μέλλον ήδη. Είμαστε Κυπελλούχοι Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από το 2001 και κατακτήσαμε ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2000. Εντάξει, τις μέρες που έπρεπε χαρήκαμε, παραδοθήκαμε στα συναισθήματα, αφήσαμε τη σκέψη μας ελεύθερη, γεμίσαμε μέσα μας κατά πολύ, και σχηματίσαμε στα πρόσωπα μας ένα τεράστιο χαμόγελο. Σίγουρα θα θέλαμε να περάσουμε στην τετράδα του πρωταθλήματος, να μην αποκλειστούμε από τον ΠΑΟΚ, να μην είμαστε εμείς σπίτια μας και ο εκπληκτικός και άξιος συγχαρητηρίων Προμηθέας Πατρών στα παρκέ των μαχών της ημιτελικής φάσης. Οκ. Όμως, παρόλη αυτήν την αρνητική εξέλιξη μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, είναι σε θέση κάποιος Ενωσίτης να ξεχάσει έστω και στο ελάχιστο τα όσα στην κυριολεξία μεθυστικά και μαγικά βίωσε στο τριήμερο 4-6 Μάη 2018 στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ; Αυτά είναι που μένουν (ίσως και για πάντα), μαζί φυσικά με την όρεξη που ανοίγει, καθώς μπήκαν μετά από πολλά χρόνια στην τροπαιοθήκη του μπασκετικού τμήματος του ένδοξου συλλόγου μας δύο πολύ σημαντικά τρόπαια του υψηλού ανταγωνισμού.

 

Η παρούσα διοικητική τάξη πραγμάτων μας έχει φέρει εδώ που μας έχει φέρει. Ξέρει καλύτερα κι από εμάς τι πρέπει να κάνει, ώστε να διατηρηθεί στο άμεσο μέλλον η ανοδική πορεία. Αν του χρόνου αποτύχουμε στους στόχους που θα βάλουμε, αυτό θα συνιστά μία οπισθοχώρηση για την οποία δύσκολα ο πολύς κόσμος να μην αντιδράσει με πίκρα και ενδεχόμενη αρνητική διάθεση. Όμως, σε τέτοια κομβικά σημεία κρίνονται οι σπουδαίοι, σε αυτά ξεχωρίζουν οι πολύ καλοί από τους καλούς. Θέλω να ξέρω, και θα περιμένω να δω στο κατάλληλο χρονικό σημείο, τι θα ειπωθεί από επίσημα χείλη για την μπασκετική ΑΕΚ της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Μίας ΑΕΚ που ευελπιστούμε να κάνει ένα μεγάλο βήμα και στο εγχώριο πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν είναι κάτι εύκολο αυτό, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια στην μπασκετική ΑΕΚ αυτό που θέλουμε μέσες άκρες κάθε χρονιά το παίρνουμε. Παρότι δεν λείπουν οι κακές στιγμές, τα παράπονα, οι ατυχίες, τα νεύρα, οι λάθος επιλογές, οι γκρίνιες, οι όψιμες αποστασιοποιήσεις, τα κάθε λογής προβλήματα. Παρόλα αυτά, η Ένωση και στο μπάσκετ προχωράει μπροστά. Αν συνεχίσει να το κάνει αυτό και του χρόνου, θα μιλάμε πια για ένα άλλο μέγεθος από το ήδη ευδιάκριτο και παραδεκτό από πολλούς ουδέτερους που διαθέτει σε ενεστώτα χρόνο.

 

ΥΓ. Η προσωπική συμβολή του καθενός από τον Πρόεδρο της ΚΑΕ μέχρι το φροντιστή, από τον προπονητή μέχρι τους οπαδούς, είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε, γιατί οι τίτλοι δεν έρχονται μόνοι τους. Άνθρωποι παλεύουν και τους κατακτούν. Κάποιοι «συλλαμβάνουν» ιδέες, κάποιοι τις υλοποιούν, κάποιοι ενισχύουν, κάποιοι εμπιστεύονται και στηρίζουν πρόσωπα, κάποιοι διορθώνουν, κάποιοι πληρώνουν, κάποιοι θεραπεύουν, κάποιοι προστατεύουν, κάποιοι ιδρώνουν, κάποιοι παίζουν άμυνες και βάζουν τις μπάλες στα καλάθια, κάποιοι φωνάζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, και… στο τέλος… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ… Η ΑΕΚ στο μπάσκετ φέτος έδωσε με όλη την ατομική και συλλογική της ψυχή μεγάλες μάχες για τους στόχους που έβαλε και ο τελικός απολογισμός είναι και το βάλσαμο για πολλά, αλλά και ο «ταξιδιωτικός χάρτης» για τις μελλοντικές πτήσεις του συλλόγου και στο συγκεκριμένο άθλημα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *