Γιατί στη ΝΔ βλέπουν σύντομα εκλογές – Το παρασκήνιο της κλειστής σύσκεψης υπό τον Μητσοτάκη

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βλέπουν στην οδό Πειραιώς, όπου μέχρι πρόσφατα εκτιμούσαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να ροκανίσει τον πολιτικό χρόνο και να προκηρύξει εκλογές μέσα στο 2018, λίγο πριν λήξει το τρίτο μνημόνιο. Η εκτίμηση αυτή είχε εκφραστεί τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από πολλά κορυφαία στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος.

 

Ωστόσο, το ντόμινο των γεγονότων που ακολούθησε μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην οικονομία και τη διαπραγμάτευση, σε συνδυασμό με τις εικόνες των συνταξιούχων να διαμαρτύρονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για το τσεκούρι στις συντάξεις τους και των κινητοποιήσεων στα ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς, έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι και άλλαξε την άποψη των γαλάζιων στελεχών, που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει τις εκλογές ως λύτρωση και για τον ίδιο.

 

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στην Ευρωαραβική Σύνοδο και από το ίδιο βήμα στο οποίο είχε ανέβει μισή ώρα νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί μία «νέα, αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα έχει πραγματική ιδιοκτησία και θα εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του», προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις συντείνουν ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι και τόσο μελλοντική».

 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ζητά εκλογές, «όχι από φιλοδοξία, αλλά επειδή «η κοινωνία κουράστηκε από τα ψέματα, τον λαϊκισμό και την εξαπάτηση», ενώ δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμά της «από την πρώτη κιόλας μέρα». Ως καταλύτης στις εκτιμήσεις των γαλάζιων στελεχών σχετικά με το χρόνο των εκλογών λειτούργησε και μια σειρά ποιοτικών στοιχείων στις τελευταίες μετρήσεις που αποδεικνύουν, όπως λένε, το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

 

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνουν από την οδό Πειραιώς, με το στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκο, να σημειώνει στο newpost.gr ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών, ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

 

«Η πρόταση του για την συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα και ενώνει τους Έλληνες», σημείωνε ο ίδιος. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του με τα «παραγωγικά κύτταρα της κοινωνίας», συναντώντας τους γιατρούς των Νοσοκομείων, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

 

Πηγή: Newpost

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *