Είναι αλήθεια Αλέξη; «Πούλησες» το οικόπεδο της ΑΕΚ; (έγγραφο)

Την ώρα που η ΔΑΟΚΑ υπέγραψε το οικόπεδο να ανήκει αποκλειστικά στην ΑΕΚ, κάτι που θέλουμε όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Ενωσίτες, την ίδια ώρα ο Αλέξης Αλεξίου φαίνεται να το «πουλάει» προκειμένου να μην ακυρωθεί το παραχωρητήριο των 49 χρόνων της Ερασιτεχνικής προς τη «Δικέφαλος 1924» Α.Ε. Γιατί τόση πρεμούρα Αλέξη;

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Αλεξίου «πούλησε» το οικόπεδο των περίπου 26,6 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1932. Από ιδιοκτησία της ΑΕΚ, όπως είναι μεταγεγραμμένο στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών το 1947 και όπως εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο, το μετέτρεψε σε ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου! Αυτό συνιστά το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος ή όχι;

 

Κάτι το οποίο αποδεικνύεται από το υπ’ αριθμ. 8165/2017 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Ευφροσύνης Σιμοπούλου-Κορωναίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στις 13 Ιούλη του 2017, όταν εμφανίστηκε ενώπιόν της ο Αλέξανδρος Αλεξίου, ως εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, προκειμένου να ζητήσει τη σύνταξη Πράξης Προσδιορισμού των θέσεων στάθμευσης του γηπέδου. Ο Αλεξίου δηλώνει (και η συμβολαιογράφος αποδέχεται) ότι δυνάμει της υπουργικής απόφασης του 1934, σε συνδυασμό με το νόμο 4277/2014, στην ΑΕΚ παραχωρήθηκε κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση έκταση 29.121 τμ.

 

Αναφέρει το συμβόλαιο: «Το ως άνω ενιαίο οικόπεδο επιφανείας μέτρων τετραγωνικών είκοσι εννέα χιλιάδων εκατόν είκοσι ενός και 0,61 (29.121,61) ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου έχει καταχωρηθεί στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα του Γραφείου Κτηματογράφησης ΟΤΑ Νέας Φιλαδέλφειας με ΚΑΕΚ 051051001001 και 051051001003. Οτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ως ιδιοκτήτης του προπεριγραφομένου οικοπέδου (…) παραχώρησε το ως άνω ακίνητο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ως άνω σωματείο…».

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «eksegersi»: Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου επικαλείται την υπουργική απόφαση του 1934. Σ’ αυτήν αναφέρεται ότι η έκταση των 26,6 στρ. παραχωρείται στην ΑΕΚ (δεν αναφέρεται παραχώρηση για χρήση, διοίκηση και διαχείριση). Εξάλλου, η συγκεκριμένη έκταση μεταγράφηκε το 1947 στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών. Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου γνωρίζει ασφαλώς ότι η χρήση δεν μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο (μόνον η κυριότητα μεταγράφεται). Δεν αναρωτήθηκε, άραγε, πώς είναι δυνατόν η μεν έκταση των 26,6 στρ. να έχει μεταγραφεί (άρα δεν παραχωρήθηκε κατά χρήση, αλλά κατά κυριότητα), η δε έκταση των 2,9 στρ. (αυτή που αποκόπηκε από το άλσος το 2014) να μην έχει μεταγραφεί, γιατί πράγματι αφορά παραχώρηση κατά χρήση, η οποία δεν μεταγράφεται; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Η συμβολαιογράφος ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, όμως δέχτηκε να κάνει τη «δουλειά» του Αλεξίου.

 

– Η συμβολαιογράφος Σιμοπούλου-Κορωναίου βαφτίζει ενιαίο το οικόπεδο και ταυτόχρονα αναφέρεται σε δυο ΚΑΕΚ (αριθμοί καταχώρησης στο Κτηματολόγιο). Εγινε άραγε καμιά πράξη συνένωσης των δύο οικοπέδων και μιλά για ενιαίο οικόπεδο; Αλλά κι αν ακόμα δεχτούμε (για τις ανάγκες της συζήτησης), ότι δέχτηκε ως πράξη συνένωσης τη σχετική αναφορά του Ν. 4277/2014, δεν μπορεί να μην είδε ότι ο μεν ένας ΚΑΕΚ (051051001001) αναφέρεται σε έκταση εμβαδού 26,6 στρεμμάτων ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, ο δε άλλος ΚΑΕΚ (051051001003) αναφέρεται σε έκταση εμβαδού 2,9 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 100%. Πώς λοιπόν «συνενώνει» τις δυό αυτές εκτάσεις σε μία και τις βαφτίζει ενιαία έκταση ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου;

 

Το συμβόλαιο της Σιμοπούλου-Κορωναίου μεταγράφηκε στις 14 Ιούλη στο Υποθηκοφυλακείο Νέας Φιλαδέλφειας και καταχωρήθηκε την ίδια μέρα στο Γενικό Βιβλίο Εκθέσεων 42 με αριθμό 940. Ετσι, έχουμε μια Πράξη Προσδιορισμού Θέσεων Στάθμευσης, που αφορούν ακίνητο που θα κτιστεί σε έκταση 29,1 περίπου στρεμμάτων, η οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, και την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της έκτασης, τα 26,6 στρέμματα, είναι ήδη μεταγεγραμμένα (από το 1947 παρακαλώ), στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών ως ιδιοκτησία του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, χωρίς ποτέ αυτή η ιδιοκτησία να έχει αμφισβητηθεί ή μεταβληθεί έκτοτε.

 

Και τι ακούμε; Ότι μέσα στο οικόπεδο που υποβάλλεται λείπει η μισή Σκεπαστή; Η Original το ξέρει αυτό; Παιδιά πλάκα μας κάνετε; Τα σχέδια του Γεράσιμου Έρτσου το 1978 τα έχετε δει ποτέ σας; Οι ειδικοί σας ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ ή απλά έφαγαν 4 χρόνια για να βγάλουν άδεια και αυτή για να την κάνουν δώρο στη «Δικέφαλος 1924»;

 

Εμείς ένα έχουμε να σας πούμε: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ανήκει αποκλειστικά στο σωματείο ΑΕΚ. Εσείς είστε περαστικοί, η ΑΕΚ μένει για πάντα!

 

ΔΕΙΤΕ το έγγραφο

simvolaio_parking

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

One thought on “Είναι αλήθεια Αλέξη; «Πούλησες» το οικόπεδο της ΑΕΚ; (έγγραφο)

  • 01/08/2017 at 8:44 pm
    Permalink

    Παίζονται πολλά παιχνίδια στην πλάτη της Α.Ε.Κ και δεν ξέρω τελικά αν θα έχουμε γήπεδο , αλλά αν χάσουμε και το οικόπεδο μας .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *