«Ελ. Βενιζέλος»: Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η πυρκαγιά-Εξαπλώθηκε σε 4 λεπτά

Σε βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού-ψυγείου μέσα στο γκαράζ του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Ελευθέριος Βενιζέλος» οφείλεται  η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου στην Υδρα.

 

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται το «Εθνος της Κυριακής», το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε σε μοτέρ και από την υπερθέρμανση η οποία έφτασε στους 400-500 βαθμούς Κελσίου, πήραν φωτιά τα καλώδια και στη συνέχεια τα σκέπαστρα των οχημάτων που βρίσκονταν στο γκαράζ.

 

Οι ειδικοί που ολοκλήρωσαν την έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να επεκταθεί η φωτιά στο γκαράζ. Οι φλόγες δεν ανέβηκαν στο υπόλοιπο πλοίο χάρη στις πυράντοχες θύρες του “Ελευθέριος Βενιζέλος” που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα τμήματά του, αλλά και στο σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησαν στα γκαράζ, τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο.

 

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και θα μιλούσαμε για το τραγωδία.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *