Εμείς έχουμε σίγουρα καλό δάσκαλο ιστορίας!

Βιώνουμε δίχως υπερβολή ιστορικές στιγμές που δείχνουν πράγματα που ξεφεύγουν από το απλό πεδίο ενός ανταγωνισμού για μία πρωτιά σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι εν γένει χειρισμοί των εξελίξεων τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι συγκεκριμένοι και αναδεικνύουν -κατά την προσωπική μου άποψη- την ΑΕΚ ως μεγάλη ΝΙΚΗΤΡΙΑ στο επίπεδο της ουσίας και των συμβολισμών.

 

Η ΑΕΚ στέκεται στο ύψος της. Η ΑΕΚ δεν θέλει να συμβαδίσει με τον ΠΑΟΚ στο κρεσέντο μερίδας του οργανισμού του, που λαμβάνει διάφορες μορφές που αδικούν αυτό που οι ίδιοι θέλουν η ομάδα τους να εκπροσωπεί… Κάποια ζητήματα ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ, κι όχι άτσαλης αποφασιστικότητας, ανορθόδοξης επιθετικότητας και άμετρου παθιάσματος που διαστρεβλώνει πολλά. Η ΑΕΚ γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητες όσον αφορά σε έναν ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό. Η ΑΕΚ φαίνεται πως ξέρει να φέρεται. Η ΑΕΚ παραδίδει ως οργανισμός μαθήματα οξυδέρκειας. Η ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό είναι ΞΑΝΑ ΑΕΚ!

 

Κατανοητή η έντονη ανησυχία για την επαπειλούμενη απώλεια ενός τίτλου στον οποίο πιστέψανε τόσο πολύ, δίχως πλέον να μπορούν να εναρμονιστούν με την πραγματικότητα ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ. Κατανοητό να προσπαθούν κάποιοι έντεχνα να καλλιεργήσουν από τώρα άλλοθι για το γεγονός πως τα πάρα πολλά χρήματα που έχουν διατεθεί τα τελευταία χρόνια (για τα δεδομένα του ελλαδικού χώρου…), ενδεχομένως να μην αποτρέψουν τα χρόνια δίχως πρωτάθλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ποδόσφαιρο να αυξηθούν κατά ένα ακόμα… Εμείς θέλουμε να κριθούν όλα με καθαρό τρόπο. Αυτοί επιλέγουν να δημιουργήσουν έναν καμβά που δεν είναι καθαρός, για να στηρίξουν στο δικό τους κόσμο πιθανή αποτυχία. Πρέπει η ίδια η ΤΡΟΠΗ των πραγμάτων να ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ την ΑΕΚ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες, γιατί αυτό συνιστά ξεκάθαρη παγίδα και δεν θα πέσουμε σε αυτή σαν ΑΕΚ… Εμείς δεν (τους) φταίμε σε κάτι, το μόνο που θέλουμε είναι να πάμε εκεί και να παίξουμε τις πιθανότητές μας για επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντί για την ΠΟΛΩΣΗ, προτάσσουμε την ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ μάχη.

 

Τίποτα δεν έχει κριθεί όσον αφορά στην έκβαση της μάχης του τίτλου και το ματς της Τούμπας θα διαμορφώσει καινούρια δεδομένα, πιο στιβαρά και πιο καθοριστικά μόλις αποσαφηνιστεί το τελικό αποτέλεσμα. Τι απο-μένει  πλέον στην Ένωση; Τη συμπεριφορά που επιδεικνύει όλη τη φετινή σεζόν ο οργανισμός ΑΕΚ, να την υιοθετήσει μέσα στο γήπεδο και η ομάδα του Χιμένεθ. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, γιατί αυτή μας τη γέννησε και την εδραίωσε. Αν η Ένωση στο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ καταφέρει να έχει τη δέουσα ενέργεια (συν το καθαρό μυαλό…) στη συντριπτική πλειοψηφία των λεπτών που θα παιχτούν έχει πολλές πιθανότητες να πετάξει στον κάδο των απορριμάτων όλα τα φληναφήματα όπως το φρέσκο που κάνει λόγο για «πρωτάθλημα στα χαρτιά για την ΑΕΚ» και διάφορες άλλες τέτοιες ασυναρτησίες. Ξέρουμε πολύ καλά πως πρέπει να πιάσουμε ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και τότε θα μπορούμε να δούμε τις εναπομείνουσες αγωνιστικές με «άλλο μάτι»… Όπως τότε, όπως παλιά… Γιατί ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ, κάποιοι άλλοι ΑΚΟΜΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ… Εμείς έχουμε σίγουρα ΚΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ενώ κάποιοι άλλοι μάλλον φαίνεται πως πάνε σε ΛΑΘΟΣ «φροντιστήριο».

 

ΥΓ. Δεν ξέρω τι είδους παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα. Εννοώ ως προς το είδος του ποδοσφαίρου που θα δούμε από τις δύο καλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας φέτος. Εμείς είμαστε σε θέση να τους αναγνωρίσουμε ως το βασικό αντίπαλο μας έτσι όπως πήγε το φετινό πρωτάθλημα, δεν ξέρω αν αυτοί (ή τέλος πάντων κάποιοι από αυτούς…) αντέχουν να μας βλέπουν ΠΙΟ ΠΑΝΩ τους στη βαθμολογία… Κι αν αυτοί πιστεύουν πως είναι καλύτεροι, ας το αποδείξουν στο γήπεδο. Όχι στα λόγια, στις ανακοινώσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε, όμως, με αδικαιολόγητα λεπτά καθυστερήσεων, ούτε με συχνές αβλεψίες βοηθών διαιτητή, ούτε με πέναλτι που δεν είναι… Οι καλύτερες απαντήσεις δίνονται μέσα στα γήπεδα. Εκεί είναι το προνομιακό πεδίο των σοβαρών και των συνετών, και όχι των επιπόλαιων και όσων ακόμα συμπεριφέρονται σχετικά ανώριμα γιατί ο «στόχος» διαμορφώνει τις συνειδήσεις (κι όχι η Συνείδηση το Στόχο, όπως θα έπρεπε…).

 

ΥΓ1. Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ θα πρέπει ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ, αυτό δηλαδή που κάνει τη διαφορά στο σημειολογικό πεδίο… Μετά από τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, αυξάνει η περηφάνια μας για την επιλογή μας να γίνουμε ΑΕΚ. Σαν τελική σούμα; Η ΑΕΚ είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, γιατί δεν εκλείπουν τα όποια στίγματα ούτε από τη δική μας πορεία μέσα στο χρόνο (ευτυχώς είναι λιγότερα από όσα θα περίμενε κάποιος…), μάλλον η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για όποιον άνθρωπο θέλει να ταχθεί με ένα σύλλογο και ταυτόχρονα ψάχνει να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ τις πτυχές του αξιακού του κώδικα ΑΚΕΡΑΙΕΣ… Yπερβολές;  Όποιος μπορεί και θέλει, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *