Ενωσίτης ταξιτζής μιλά στο vice

Ρωτήσαμε Ταξιτζήδες στην Αθήνα Γιατί Πιστεύουν ότι τους Μισούν οι Πελάτες τους

 

Λογικά, έχεις κι εσύ μια ιστορία να διηγηθείς με κάποιον «απαισιότατο» οδηγό ταξί, που (νομίζεις ότι) προσπάθησε να σε «κλέψει», κάτι ξημερώματα που προσπαθούσες να βρεις τον δρόμο για το σπίτι. Στερεότυπα για το συγκεκριμένο επάγγελμα υπάρχουν εδώ και χρόνια, και ειδήσεις σαν κι αυτή, σχετικά με συλλήψεις οδηγών ταξί για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και επέμβαση σε ταξίμετρο, δεν βοηθούν στην κατάρριψή τους.

 

Πρόσφατα θυμήθηκα μια δική μου εμπειρία με οδηγό ταξί. Ξεκίνησε σε ένα στενό κάτω από τον Ευαγγελισμό. Ήμουν με μια φίλη και είχαμε την τέλεια ιδέα για να κλείσουμε τη χαλαρή βόλτα μας τρώγοντας «βρόμικο» στη Μαβίλη λίγο πριν τα μεσάνυχτα – γεγονός που θα μας επέτρεπε να μοιραστούμε τη μονή ταρίφα (τότε 3,20 ευρώ), αφού δεν είχε μπει ακόμα η διπλή . Μπήκαμε στο πρώτο ταξί που πέρασε και ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας. Ο κυριούλης ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ πού βρισκόταν η συγκεκριμένη πλατεία και με περίσσια όρεξη για καθοδήγηση, τον διαβεβαίωσα πως ξέρουμε εμείς. Βγαίνουμε Βασιλίσσης Σοφίας, κόβουμε αριστερά στο Χίλτον και ξαφνικά πέφτει το μάτι στο ταξίμετρο. Κλειστό. Αφού ενημέρωσα τον οδηγό για το πρόβλημα του «διαβολάκου» που μετράει το αντίτιμο της διαδρομής, πήρα την εξής απάντηση: «Αχ, ξέχασα να το ανοίξω, αλλά την ΞΕΡΩ(!) την απόσταση, είναι 5-6 ευρώ». Με τα πολλά, επιτόπου αποβιβαστήκαμε από το ταξί φωνάζοντας ότι θα τον καταγγείλουμε – κάτι που δεν κάναμε ποτέ.

 

Έτσι, κατέληξα συγχυσμένη, σκεπτόμενη ότι όσο λατρεύω τους οδηγούς ταξί που με έχουν «σώσει» ουκ ολίγες φορές από μαραθώνιο ποδαρόδρομο, άλλο τόσο τους αντιπαθώ. Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ εάν οι ίδιοι έχουν επίγνωση αυτών των ανάμεικτων συναισθημάτων λατρείας και αντιπάθειας που τρέφουν κάποιοι απέναντί τους; Πήγα σε κάποιες κεντρικές πιάτσες στην Αθήνα και τους ρώτησα για ποιον λόγο πιστεύουν ότι τους μισούν οι Έλληνες.

 

Μεταξύ άλλων μίλησε και ο Ενωσίτης, Κωνσταντίνος Μαργέλος, ο οποίος έχει τον γιο του στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

 

Διαβάστε τι είπε στο vice: «Μίσος. Δεν ξέρω αν είναι η σωστή κουβέντα. Μη σεβασμός θα έλεγα. Έχουν συμβεί πολλά. Φασαρίες μεταξύ οδηγών, υπερχρεώσεις ή διαδρομές μεγαλύτερες των προβλεπόμενων, χίλια δυο. Πιστεύω ότι και το ταξί είναι μέσα στην κοινωνία, η οποία έχει αλλοιωθεί πολύ σε θέμα αρχών. Απλώς το ταξί φαίνεται, είναι μπροστά σου, το χρησιμοποιείς καθημερινά. Έχεις να κάνεις κι εκεί με ανθρώπους που άλλοι είναι στραβοί, άλλοι είναι παράξενοι, άλλοι είναι επιτήδειοι, άλλοι είναι αθώοι και την πληρώνουν για λογαριασμό τρίτων».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *