Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει πάλι… ομάδα

Ο Θοδωρής Ακάλεστος blogάρει μέσω του «takalestos.blogspot.gr» για την εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Διαβάζω,  ακούω και μαθαίνω απίστευτα πράγματα για τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ.

 

Τι συνέβη λοιπόν χθες; Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό έχω πάρει τόσα μηνύματα από φίλους της Ένωσης για να γράψω την άποψή μου για όλα όσα συμβαίνουν και ειδικά για τον αγώνα.

 

Ακούστε λοιπόν. Ένα ματς που σχεδιάστηκε άριστα στο πρώτο μέρος και μέχρι το 60′ και πήγε περίφημα για την ΑΕΚ, ξαφνικά γύρισε μπούμερανγκ και το έχασε με κάτω τα χέρια.

 

Όμως τι είναι το ποδόσφαιρο. Αν η μπάλα πήγαινε μερικούς πόντους πιο κάτω στο πλασέ του Ολιβέϊρα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά σήμερα, γιατί δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να το γυρίσει ο Παναθηναϊκός.

 

Τέλος πάντων με τα αν όμως δεν γράφεται η ιστορία και κυρίως στο ποδόσφαιρο.

 

Να εξηγήσω τι εννοώ άριστα σχεδιασμένο. Ο Κωστένογλου είχε δώσει εντολή η μπάλα να πηγαίνει στον Βέρντε δεξιά και κυρίως διαγώνια. Ο Βέρντε τον…είχε χθες τον Ινσούα και τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η μπάλα πήγαινε διαγώνια συνεχώς στον Βέρντε τυχαία.

 

Τέλος πάντων. Ενώ όλα λοιπόν πήγαιναν πρίμα, ξαφνικά στράβωσε ο Λιβάγια γιατί δεν του έδωσε τη μπάλα ο Ολιβέϊρα. Και τι έκανε ο προπονητής; Αντί να βγάλει αυτόν, έβγαλε τον Ολιβέϊρα που ήταν πάρα πολύ καλός και τον Βέρντε που ήταν ο καλύτερος της ΑΕΚ.

 

Η δικαιολογία που άκουσα στη συνέντευξη Τύπου είναι αστεία και δεν μπαίνω καν στον κόπο να την γράψω.

 

Τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα. Δεν είναι ομάδα με όλη η σημασία της λέξης και είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα μεταξύ των παικτών. Και όταν λέω θέμα για να μην παρεξηγηθώ. δεν εννοώ ότι έχουν πλακωθεί στις μπουνιές οι παίκτες, αλλά δεν είναι “οικογένεια”.

 

Επίσης είναι φανερό ότι ο Κωστένογλου δεν ήταν προετοιμασμένος να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση. Έχει δώσει στον Λιβάγια υπερεξουσίες τον αφήνει να κάνει στο γήπεδο ότι θέλει, αλλά δεν γίνεται κανένας παίκτης να στραβώσει και να κάνει έμμεσα “κουμάντο” στις… επιλογές του προπονητή. Προσοχή. Δεν λέω ότι του λέει τι να κάνει, αλλά η σκέψη ότι ίσως είναι ο καλύτερος στο ρόστερ της ΑΕΚ καθυποβάλλει τον προπονητή να κάνει ανάλογες κινήσεις.

 

Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει ομάδα κυρίως μέσα στα αποδυτήρια και όταν το καταφέρει αυτό, τότε έχει ελπίδα να γίνει και η ομάδα που θέλουν οι οπαδοί της στον αγωνιστικό χώρο.

 

Τα φιλιά μου…

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *