Η θέση της ΑΕΚ και του δικαστή για τα επεισόδια έξω απ’ το ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι άνθρωποι της ΑΕΚ, περιμένοντας την απόφαση της Επιτροπής για τα επεισόδια που έγιναν έξω απ’ το ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 

Σήμερα εκδικάστηκε η υπόθεση και η πλευρά της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ δια μέσω του διευθύνων συμβούλου, Μηνά Λυσσάνδρου είπε: «Διαφωνούμε με το κατηγορητήριο. Θεωρούμε ότι υπάρχει έλλειψη δικαιοδοσίας του δικαστηρίου, καθώς μιλάμε για επεισόδια εκτός γηπέδου. Αρνούμαστε ότι έγιναν επεισόδια μέσα στην περίφραξη του ΟΑΚΑ. Πρόκειται για ένα μεγάλο γήπεδο, που η πρόσβασή του είναι πολύ εύκολη. Για μας πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός εκτός περίφραξης. Δεν αρνούμαστε ότι πρόκειται για οπαδούς της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο κάνει λόγο για αγνώστους. Οι δύο εκθέσεις δεν είναι ομότιμες. Οι παρατηρητές λένε για απροσδιόριστο χώρο. Αν θεωρείτε ότι έγινε στον εν γένει χώρο του γηπέδου, πρέπει να γίνει με διαφορετικά άρθρα. Δεν υπάρχει φθορά ξένης περιουσίας (σ.σ. κάτι μάλιστα που δέχθηκε ο δικαστής απευθείας). Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και καμία σύλληψη. Η έννοια της βιαιοπραγίας πρέπει να καθορίζεται με βάση το αθλητικό δίκαιο. Ο αθλητικός νόμος αναφέρει ότι απαιτείται υλική ενέργεια και σωματική επαφή».

 

Από την πλευρά του, ο δικαστής έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση και διαβάζει πολύ καλά τα ελληνικά media, καθώς σημείωσε ότι καμία ελληνική ομάδα δεν πρέπει να αισθάνεται αδικημένη από τη δικαιοσύνη και αναφέρθηκε στα δύο πιο πρόσφατα περιστατικά. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η ποινή για τα επεισόδια του παιχνιδιού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήταν αυτή, αφού τα επεισόδια έγιναν μία ώρα μετά τον αγώνα, ενώ για το ΠΑΟΚ-Άρης που παραδέχθηκε ότι πράγματι έγιναν σοβαρά επεισόδια ήταν για το Κύπελλο και η Επιτροπή που δίκαζε είναι διαφορετική. «Εμείς δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *