Η Futbolnet και η Οργάνωση Γη για τη φιλοξενία τους στο ΟΑΚΑ

Την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή έλαβε χθες, μετά τον αγώνα της ομάδας μας με τον Πανιώνιο, η ΠΑΕ ΑΕΚ από τη διεύθυνση του δικτύου Futbolnet και από την Οργάνωση Γη, για τη φιλοξενία τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το κείμενο της επιστολής τόνιζε χαρακτηριστικά:

 

«Tη σημερινή αναμέτρηση, παρακολούθησαν από την μαθητική κερκίδα, στη Θύρα 21, εβδομήντα προσφυγόπουλα, από το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα Futbolnet, που είναι μια πρωτοβουλία της ΜΚΟ Οργάνωση Γη, σε συνεργασία με το Barcelona Foundation (Ίδρυμα Barcelona).

 

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κομματιού του Futbolnet, τα προσφυγόπουλα πληροφορήθηκαν την Ιστορία των σημερινών αντιπάλων, ΑΕΚ και Πανιωνίου και ζήτησαν να παραστούν, για να τιμήσουν με την παρουσία τους δύο ομάδες με άσβηστες προσφυγικές καταβολές.

 

Η Οργάνωση Γη με την Οργάνωση Earth Refugee, έχουν ιδρύσει και την ποδοσφαιρική ομάδα (ενηλίκων) προσφύγων HOPE Refugee Football Club, που, με την συνδρομή της UEFA, προσπαθεί να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα προσφύγων που θα ενταχθεί στα κανονικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, στην χαμηλότερη τοπική κατηγορία.

 

Τα 70 παιδιά από το πρόγραμμα Futbolnet, οι συνοδοί τους και η Οργάνωση Γη, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμώς και δημοσίως, την ΠΑΕ ΑΕΚ, τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τους φιλάθλους που βρίσκονται σήμερα στο ΟΑΚΑ, για την φιλοξενία και για την αξέχαστη εμπειρία που πρόσφεραν στο πιο αθώο και ευαίσθητο κομμάτι του προσφυγικού πληθυσμού – τα παιδιά!»

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *