Θα το παλέψει, αλλά θέλει δουλειά ακόμα…

Ήταν ένας φιλικός αγώνας που για να τον χαρακτηρίσεις με συγκεκριμένα λόγια θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τη σειρά των τομέων με τους οποίους θα καταπιαστείς στη διερεύνηση σου.

 

Πρώτα από όλα, υπάρχει το προσωπικό στοιχείο καθώς επιστρέψαμε στο ΟΑΚΑ για να δούμε την ΑΕΚ μετά από καιρό. Αυτό από μόνο του αποτελεί σπάσιμο μιας ράθυμης και άτονης διαδικασίας, που ξεκίνησε με την ολοκλήρωση των play offs και σταμάτησε από την ώρα που περάσαμε τις ανοιχτές πόρτες του σταδίου της Καλογρέζας για το φιλικό με τη Γάνδη. Ήταν ένα δύσκολο χρονικό διάστημα αυτό της εξαναγκαστικής «αποχής», και για λόγους που έχουν να κάνουν με τις ακραίες και παράξενες καιρικές συνθήκες, αλλά και για ένα γενικότερο κλίμα που βγαίνει εδώ και ένα διάστημα και σχετίζεται με διάφορα φαινόμενα του ελλαδικού χώρου.

 

Αλλά, ας επιστρέψουμε στα δικά μας… Ο κόσμος της ομάδας δίψαγε για να τη δει. Ο αριθμός των ανθρώπων που πήγαν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο, τηρουμένων των αναλογιών, είναι αρκετά ικανοποιητικός. Για άλλη μια χρονιά είναι ξεκάθαρο πως ο Ενωσίτης θέλει να δει μπάλα, λαχταράει για την ΑΕΚ, διακατέχεται από έντονη προδιάθεση να στηρίξει και να βοηθήσει. Το ιδανικό θα είναι να βλέπει από ένα σημείο και μετά μία ΑΕΚ που θα παίζει καλή μπάλα, έτσι ώστε όχι μόνο να σταθεροποιηθεί ένας βασικός πυρήνας ανθρώπων που θα έρχονται συνέχεια, αλλά θα δίνεται και η δυνατότητα αυτός ο αριθμός να αυξάνει σταδιακά. Το περσινό ξενέρωμα είναι νωπό και συνιστά το κλασικότερο παράδειγμα προς αποφυγή.

 

Από εκεί και περα, οι παίκτες του Χιμένεθ στη λεγόμενη και ως «πρόβα τζενεράλε» απέναντι στη βελγική ομάδα προσπάθησαν. Στα λεπτά που τα πόδια άντεχαν η ΑΕΚ επιχειρούσε να κάνει το παιχνίδι της με διάθεση και φιλότιμο, δείχνοντας μας ορισμένα καλά στοιχεία. Θετικά, για την ακρίβεια, γιατί για να μιλήσει κάποιος για καλά στοιχεία θα πρέπει να περιμένει να προχωρήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αρκετά, μέχρι να κατοχυρωθεί κάτι τέτοιο ως αυταπόδεικτη βεβαιότητα… Όμως, οφείλουμε να πούμε πως είδαμε και στοιχεία για προβληματισμό. Η Γάνδη δεν με εντυπωσίασε, κάθε άλλο. Πλην συγκλονιστικού απροόπτου, η ΤΣΣΚΑ θα είναι δυσκολότερο καρύδι. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στο σήμερα θεωρώ πως η Ένωση θα το παλέψει, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Συν ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε και τόσο καλά την ΤΣΣΚΑ για να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις. Η ΑΕΚ μου δείχνει πως κάνει από την πλευρά της αυτό που μπορεί, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει. Θα φανεί σύντομα…

 

ΥΓ. Το φιλικό τελείωσε. Ο προπονητής μας έκρυψε αυτά που ήθελε, (ελπίζω να) είδε αυτά που έπρεπε, έχει μπόλικα πράγματα να αναλογιστεί τις επόμενες μέρες και -πάνω από όλα- μένει ακόμα μία εβδομάδα δουλειάς. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ήδη έτοιμος να δώσει το δικό του ρεσιτάλ στις κερκίδες την ερχόμενη Τρίτη, μακάρι να μπορέσει και η ομάδα να ανταποκριθεί όσο περισσότερο γίνεται… Κάθε μέρα από αυτές που απομένουν μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του πρώτου προκριματικού μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική. Είναι, πάντως, γενικά άχαρο να διεκδικούν οι ομάδες κρίσιμους αγωνιστικούς στόχους σε τόσο πρώιμο στάδιο. Αναπολώ τις εποχές που οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ξεκίναγαν το Σεπτέμβρη, αλλά το κρίμα στο λαιμό μου γιατί πλέον κινούμαστε όλοι αλλιώς… Στο σήμερα, πόσο έτοιμος να είσαι τόσο νωρίς; Θα μου πείτε, πως αυτά τα ξέρουν καλά εδώ και χρόνια οι ομάδες, οπότε δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως άλλοθι. Σωστό. Εγώ όμως δεν ψάχνω για άλλοθι, απλά διαπιστώνω κάτι και καλό είναι να μπαίνουμε στη θέση και των ομάδων, και των ποδοσφαιριστών, πού και πού… Θα είμαστε και πιο τίμιοι, και πιο εύστοχοι στις κρίσεις μας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *