Κάτι καλό γίνεται!

Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr για το πέρασμα της ΑΕΚ απ’ τα Πηγάδια.

 

Διαβάστε το κείμενο:

 

Με τον ερχομό του Χιμένεθ όλοι όσοι παρακολουθούμε την ομάδα και τη δουλειά του προπονητή, με αποκορύφωση την περσινή σεζόν θέλαμε να δούμε τα στάνταρ που θα δώσει η νέα προπονητική επιλογή στην προβληματική φετινή πορεία μας.

 

Η ομαδα με εξαίρεση την εμφάνιση στο Χαρίλαου που ήταν στις αρχές της ανάληψης του Χιμένεθ φαίνεται ότι βρίσκει σημάδια ανάκαμψης!

 

Για να δούμε λοιπόν κάποιες αλλαγές σημαντικές που βλέπουμε: Πρώτα απ’ όλα στην άμυνα τα νέα πρόσωπα είναι ο Σβάρνας και ο Χουλτ. Ο πρώτος δείχνει καλά στοιχεία κυρίως στα χαμηλά με γρήγορες επεμβάσεις και σωστές τοποθετήσεις σε φάση άμυνας! Θέλει δουλειά στα στημένα στο εναέριο παιχνίδι και στις μεταβιβάσεις του!

 

Ο Οικονόμου που χρησιμοποιείται σαν παρτενέρ του είναι μια επένδυση στην ομάδα που κι εγώ θα την έκανα. Είναι Έλληνας, έχει πολύ καλά προσόντα και για τη φετινή χρονιά του στα προκριματικά του Champion League είχε καλή παρουσία.

 

Για τον Χουλτ η απουσία του στα αριστερά πελαγοδρόμησε τον Χιμένεθ. Τώρα θα έχουμε νορμάλ αμυντική τετράδα!

 

Στα χαφ βλέπουμε να μην εχει βρει σταθερό κορμό. Εναλλαγές μεταξύ Σιμόες – Κρίστισιτς Γαλανόπουλου – Αλεφ, δείχνει ακόμα να ψάχνεται ο Ισπανός και πιστεύω ότι στον νευραλγικό χώρο το καλοκαίρι θα έχουμε νέες αφίξεις.

 

Επιθετικά εδώ βλέπουμε νέα πράγματα. Αλμπάνης, Μπογέ μπαίνουν στην εξίσωση με Πόνσε και βάζουν γκολ. Ο γκολτζής Πόνσε είναι ένας παίκτης ταλαντούχος και χαρισματικός! Η παραμονή του ειναι αναγκαία αφού στην «Αγιά Σοφιά» είναι για μένα ο παίκτης που κάθε χρόνο στα εντός έδρας θα ξεκλειδώνει τις κλειστές άμυνες. Εδώ φέτος σε μέτρια χρονιά κάνει όργια!

 

Όλα αυτά είναι παρατηρήσεις εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης της ομάδας με αποκορύφωση τα δεύτερα ημίχρονα με Λαμία και Ξάνθη.

 

Η ομάδα δείχνει ορεξάτη να τρέξει, να πιέζει χωρίς κενά διαστήματα στο δεύτερο ημίχρονο. Εχει ταχύτητα και ρυθμό σε όλες τις γραμμές της. Ο γυμναστής λοιπόν κάνει και αυτός τη διαφορά σε συνεχόμενα  ματς έντασης και κόπωσης!

 

Παράλληλα ο Χιμένεθ όπως πέρυσι κάνει ένα τρικ. Κρατά 1-2 ποιοτικούς παίκτες που στο δεύτερο ημίχρονο όταν η αντίπαλη ομάδα κουράζεται τους βάζει και αλλάζει τις ισορροπίες.

 

Στην Ξάνθη οι Λιβάγια και Μπογέ άλλαξαν το ματς!

 

Πέρυσι το έκανε με Λάζαρο!

 

Κάτι καλό γίνεται λοιπόν και το κύπελλο είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ!

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *