Κλωναρίδης: Ήξερα ότι θα επιστρέψω στην ΑΕΚ

Στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, αλλά και στη θέση στην οποία του αρέσει να αγωνίζεται αναφέρθηκε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Αναλυτικά όσα τόνισε:

 

– Έχει πει πολλές φορές ότι γύρισε σπίτι του. Όταν έφυγε το 2012 από την ΑΕΚ φανταζόταν ότι θα επιστρέψει ή πίστευε ότι έκλεισε αυτό το κεφάλαιο; «Ειλικρινά όταν έφυγα δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα τόσο σύντομα. Σκεφτόμουν ίσως στο μέλλον… Ήταν έκπληξη για μένα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου ότι μία μέρα θα ήθελα να επιστρέψω».

 

– Για αυτό ήταν τόσο εύκολη η απόφασή του να επιστρέψει; Γιατί όταν του έκανε την πρόταση η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να πει το «ναι»…  «Φυσικά. Μεγάλωσα ποδοσφαιρικά στην ΑΕΚ, ήταν η ομάδα που ήμουν από μικρό παιδί και όταν μου γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον της, δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Έτσι και αλλιώς ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, οπότε ήταν εύκολη η επιλογή».

 

– Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ήταν αυτός που σου έδωσε την ευκαιρία να παίξεις σε επίσημο ματς ήταν ένα κίνητρο παραπάνω για σένα; Επειδή σε ήξερε και τον ξέρεις… «Είναι πάντα σημαντικό για έναν παίκτη το να έχει έναν προπονητή που τον πιστεύει. Δεν επέστρεψα στην ΑΕΚ επειδή ήταν ο προπονητής της ο κ. Χιμένεθ. Ήταν όμως ένας παράγοντας που έλαβα υπόψη και επηρέασε την τελική μου απόφαση».

 

– Τι βρήκες στην ΑΕΚ σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του. Ίδιο ή διαφορετικό…  «Η μεγάλη διαφορά που αισθάνομαι είναι ότι το σύνολο των παικτών τώρα είναι πιο δεμένο από ότι ήταν την προηγούμενη φορά. Πέραν αυτού δεν μου έρχεται κάτι άλλο».

 

– Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Βλέπεις τώρα να έχει περισσότερες πιθανότητες από όσες είχε στην προηγούμενη παρουσία σου;  «Φυσικά! Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και θέλει να κατακτήσει τίτλους και εννοείται και το πρωτάθλημα! Νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες, γιατί έχουμε καλό σύνολο, με καλούς παίκτες. Αλλά θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στην ώρα του πριν σκεφτούμε το… τέλος».

 

– Όταν ήταν στις ακαδημίες έπαιζε στο κέντρο. Όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα έπαιζε στα άκρα. Στον Παναθηναϊκό έπαιζε πίσω από τον Μπεργκ. Εξελίχθηκε, αλλά η απορία μας είναι το που προτιμά ο ίδιος να παίζει και να αποδώσει καλύτερα.  «Η θέση που μου ταιριάζει καλύτερα είναι πίσω από τον φορ. Έχω περισσότερη ελευθερία κινήσεων εκεί. Όταν είμαι στα άκρα, είμαι πιο περιορισμένος. Όταν είμαι πίσω από τον επιθετικό, έχω περισσότερο χώρο και ελευθερία. Για αυτό θεωρώ ότι μου ταιριάζει καλύτερα».

 

– Πως ήταν το συναίσθημα να σκοράρεις ξανά με τη φανέλα της ΑΕΚ; «Ήταν πολύ όμορφα. Ειδικότερα επειδή στο φιλικό της προηγούμενης μέρας είχα χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες πολύ πιο εύκολες, οπότε αισθάνθηκα πάρα πολύ καλά…».

 

– Για τη συνεργασία του με τον Γιακουμάκη στην επίθεση; «Είμαι εδώ μόλις μία εβδομάδα, αλλά νιώθω ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και μπορούμε να έχουμε μία καλή συνεργασία. Ο Γιώργος είναι ένας δυνατός ποδοσφαιριστής, που μπορεί άνετα να κρατήσει τη μπάλα και εγώ να βρίσκομαι πάντα εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *