Κωστής για Ουζουνίδη: Στην ΑΕΚ θα του λυθούν τα χέρια

Ο Χρήστος Κωστής μιλάει για την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη στην ΑΕΚ, υποστηρίζοντας πως θα υπάρχει πίεση, αλλά τα χέρια του θα είναι λυμένα.

 

«Ομολογουμένως αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα, το οποίο θα απαντήσει μόνο ο χρόνος. Ήταν κάπως ξαφνικό. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν σωστή η επιλογή και αν η ΑΕΚ συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Γιατι η ομάδα πρέπει να χτίσει σε αυτόν τον τίτλο και να πάρει όσα περισσότερα πρωταθλήματα μπορεί. Τώρα με την ανέγερση του γηπέδου υπάρχει ένας ενθουσιασμός στην ομάδα και τον κόσμο. Η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτήν τη χρονική συγκυρία και την αύρα που έχει δημιουργηθεί. Σίγουρα είναι ένα ζήτημα, γιατί ο κόσμος περιμένει πολλά από την ομάδα, γιατί έδειξε ότι έχει πολλά ποιοτικά χαρίσματα. Οι παίκτες με τον Χιμένεθ βελτιώθηκαν, δημιουργήθηκε καλό οικογενειακό κλίμα και πολύ καλή επιθετική φιλοσοφία», απαντά ο βετεράνος επιθετικός στην ιστοσελίδα «sportdog».

 

Ποια είναι η γνώμη του παλιού άσου της ΑΕΚ και του Ηρακλή για τον Ουζουνίδη; «Είναι ένας σοβαρός προπονητής. Έδειξε έργο στον Πανιώνιο. Αυτό ήταν το διαβατήριό του για να πάει στον Παναθηναϊκό. Εκεί πρέπει να κριθεί με επιείκια γιατί υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα και τα περιθώρια ήταν πολύ στενά από οικονομικής φύσεως. Υπήρχε ασφυκτική πίεση. Ήταν περιορισμένο το μπάτζετ και δεν μπορούσε να φανεί το έργο του. Παρ’ όλα αυτά, κατέθεσε ψυχή και ο ίδιος. Προσπάθησε να κάνει το καλύτερο. Είχε θετικά αποτελέσματα, προέκυψαν όμως και αρνητικά», αναφέρει και συνεχίζει:

 

«Το θέμα είναι, ότι στην ΑΕΚ θα βρει ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον. Η ομάδα έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα βρει γνώριμους ανθρώπους, όπως ο Λυμπερόπουλος. Δεν ξέρω τι λέγεται, εγώ όμως είμαι σίγουρος, ότι θα τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί ευκολότερα».

 

Η ΑΕΚ βρήκε τον αντι-Χιμένεθ. Χρειάζεται όμως και ενίσχυση, με τον Χρήστο Κωστή να συμφωνεί. «Πρέπει να γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες, για να μπορέσει η ομάδα να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδό της με δεδομένη την απουσία του Αραούχο. Σίγουρα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής ισάξιος ή αν μπορεί να βρει το τεχνικό επιτελείο κάποιον καλύτερο. Από εκεί και πέρα να ενισχυθεί στα άκρα με παίκτες γρήγορους και διεισδυτικούς, ώστε να μπορούν να βάζουν εύκολα το γκολ», επισημαίνει ο παλαίμαχος.

 

Ο τίτλος της πρωταθλήτριας θα δώσει παραπάνω πίεση στον Ουζουνίδη; «Όταν είσαι προπονητής στην ΑΕΚ είσαι καταδικασμένος να έχεις πίεση», υπογραμμίζει ο Κωστής και συμπληρώνει: «Δεν νοείται τέτοια ομάδα, με αυτές τις συνθήκες, με τον Μελισσανίδη να σου έχει όλα τα προβλήματα λυμένα, να μην υπάρχει στήριξη. Κάθε προπονητής αισθάνεται από μόνος του την πίεση, ότι πρέπει να πετύχει. Βέβαια, το γεγονός, ότι έρχεται σε ένα περιβάλλον που είναι τελείως διαφορετικό από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω, ότι θα του λυθούν τα χέρια. Ο άνθρωπος θα δουλέψει με περισσότερη ηρεμία. Δηλαδή έχει διπλή ανάγνωση αυτό το θέμα με την πίεση».

 

Θα πετύχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης; Ποια είναι η πρόβλεψη του παλιού άσου της Ένωσης. «Εγώ από την πλευρά μου να πω, καλή τύχη στον Μαρίνο. Έχει τις ικανότητες. Αγωνιστικά στήνει τις ομάδες του πολύ καλά. Τώρα με το υλικό που θα έχει στα χέρια του, είναι στο χέρι του να αξιοποιήσει και να δικαιώσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ που τον πίστεψαν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Είναι ένα μέλος της ΑΕΚ που θέλουμε να πετύχει, πολύ παραπάνω επειδή είναι Έλληνας», κατέληξε ο Χρήστος Κωστής.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *