Κύπελλο και δεύτερη θέση

Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr για την ΑΕΚ που πέρασε από τη Νέα Σμύρνη κι έχει πλέον στόχο το Κύπελλο και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

 

Διαβάστε το κείμενο:

 

Σε ένα πρωτάθλημα που χάθηκε, μονόδρομος για την ΑΕΚ είναι το κύπελλο και η δεύτερη θέση. Το ροστερ της ΑΕΚ με την προσθήκη Μπακασέτα, Κρίστισιτς, έγινε πιο σωστό και η αλλαγή της διάταξης στο κέντρο με την αγωνιστικότητα και το πάθος των παικτών δείχνουν ότι κάτι άλλαξε και οι νίκες δεν είναι τυχαίες.

 

Ο Μάνταλος στα αμυντικά χαφ, δείχνει μεγάλη διάθεση να μαρκάρει, να πασάρει και γενικά βγαίνει μπροστά στην ανασύνταξη της ΑΕΚ. Το ματς με τον Πανιώνιο δεν ήταν καλό, η ομάδα και τα χαφ μπλοκαρίστηκαν από το Πανιώνιο, αφού έβαλε και αυτός πολλά χαφ στο κέντρο και εξουδετέρωσε το κάθετο παιχνίδι.

 

Λογικό αφού δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχουν και οι αντίπαλοι που κάνουν scouting, βλέπουν βίντεο και προετοιμάζονται σωστά. Θεωρητικά η ΑΕΚ μόνο με ατομικές ενέργειες θα έβαζε γκολ ή από κάποια ατομικά λάθη των αντιπάλων. Έτσι έγινε και με τον πολύ καλό Μπάρκα περάσαμε από μια έδρα που μας δυσκολεύει.

 

Το κουτσάρισμα Ουζουνίδη δεν μου άρεσε, άργησε στις αλλαγές. Αξιοσημείωτο ότι η τρίτη αλλαγή έγινε στο 90’ για καθυστέρηση και δεν είχε ένα πλάνο εναλλασσόμενο όταν από το πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος μας μπλόκαρε στο κέντρο! Σε ένα αρκετά δύσκολο ματς η τύχη και η ατομική ενέργεια, αλλά και η συνεχόμενη εξέλιξη του Πόνσε μας ξελασπώνουν. Ο Πόνσε εκτός από γκολτζής δείχνει και assist man με τη όμορφη πάσα με το εξωτερικό φάλτσο στον Μάνταλο.

 

Τώρα η ΑΕΚ πρέπει να κάνει το καθήκον της, να νικήσει τον ΠΑΟΚ 2-0 και να στείλει μήνυμα ότι κάνει ένα restart σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η δεύτερη θέση μπορεί να πραγματοποιηθεί και η νίκη με τον ΠΑΟΚ θα φέρει το άγχος στον ΟΣΦΠ.

 

Η κλήρωση με τον Ατρόμητο δεν ειναι εύκολη, έχει δυσκολία, αλλά εάν παίξουμε όπως στο πρωτάθλημα, τα δοκάρια πάλι δεν θα είναι τροχοπέδη στα τελειώματα μας. Θα τον περάσουμε και θα στείλουμε μήνυμα ότι η ΑΕΚ και οι λυκοσσυμαχίες με δορυφόρους είναι αντίπαλοι πάντα!

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *