Λέσχη Ιστορίας – Πολιτισμού ΑΕΚ: Η ουράνια οροφή του πούλμαν της γιορτής

Η αναγεννησιακή σκέψη που εγκαινίασε ο Διαφωτισμός στη Δυτική Ευρώπη,με βάση τον αρχαιοελληνικό ορθολογισμό της πραότητας, εδράζεται κυρίως στο πρόταγμα της ειρηνικής,δημοκρατικής κοινωνίας απαξιώνοντας τη βαναυσότητα της βίας.Δίκαια λοιπόν,τρεις βαθμίδες Δικαιοσύνης αποδοκίμασαν την παλινόρθωση του φεουδαρχικού πνεύματος των ένοπλων απειλών και των τραμπουκισμών της Τούμπας.

 

Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ συγχαίρει τη Διοίκηση,τους ποδοσφαιριστές,την τεχνική ηγεσία και το λοιπό επιτελείο για την περιφανή επιτυχία να στοιχηθούν στο ιστορικό ύψος της κοσμαγάπητης ομάδας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος 2017-2018.Μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνέθεσαν κατά κοινή αναγνώριση την ποιοτικότερη ομάδα,αήττητη από ΟΣΦΠ-ΠΑΟ-ΠΑΟΚ,με εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη και νίκες σε κρίσιμους αγώνες υπερβαίνοντας τις μεγάλες απουσίες.

 

Ανάλογα συγχαρητήρια ανήκουν σε κάθε αγνό Ενωσίτη της Αθήνας και κυρίως της περιφέρειας,που δυνάμωσε με τη συγκινητική αφοσίωση και τη σφριγηλή συμμετοχή του τον έντιμο αγώνα της ομάδας. Εξακτινώνοντας την εμβέλεια της ΑΕΚ σε κάθε γωνιά της χώρας επαναβεβαιώσαμε ότι είμαστε ένα συμπαγές ενωτικό σύνολο που εγγράφει στη φίλαθλη συνείδηση Αξίες και Προτάγματα μιας τιμημένης ιστορικής συνείδησης.

 

Στην οροφή του σαββατιάτικου πούλμαν της νίκης, δε θα βρίσκονται μόνον όσοι παράγοντες και ποδοσφαιριστές θα φαίνονται.Θα πλανώνται ευτυχισμένες και τροπαιούχες οι σεβαστές σκιές του Σπανούδη και του Ιωνά,του Κοντούλη και του Μαρόπουλου,του Γκούμα και του Μπάρλου,αλλά και των αφανών Ενωσιτών που “έφυγαν” τα τελευταία χρόνια–ειδικά την 20ετία της αισχύνης με το ρεκόρ των 91-0 πέναλτι κλπ– και δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν αυτή την παταγώδη νίκη της ηθικής.Οι ψυχές τους,οδοδείκτης συνέπειας και δημιουργικότητας.

 

Με την επικείμενη ανέγερση του γηπέδου,η ΑΕΚ της προσφυγικής μνήμης αλλά και της σύγχρονης εύρωστης λειτουργίας,παγιώνει την πρωταγωνιστική αναδημιουργία της,υπερήφανη για τη σημειολογική αφοσίωσή της στην υπεράσπιση των τιμημένων 94χρονων Συμβόλων.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *