Λονδίνο 2017: Η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κι έτσι δεν μπόρεσε να βρει το άλμα, που θα την έστελνε στον τελικό.

 

Η “χάλκινη” του χειμώνα στο Βελιγράδι σημείωσε 13,75 (0,5) στο τρίτο της άλμα και κατέλαβε την 20η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ, ενώ η 12 συμπληρώθηκε με άλμα στα 14,07 μ., επίδοση μέσα στις δυνατότητες της.

 

Η Παπαχρήστου, που είχε ακόμη άλμα στα 13,40 μ. και μία άκυρη προσπάθεια, έχασε έτσι την ευκαιρία να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς ούτε το 2011 είχε καταφέρει να βρεθεί στις 12 καλύτερες. Η Όλγα Ριπακοβα σημείωσε την καλύτερη επίδοση του προκριματικού με 14,57 μέτρα. Η αθλήτρια από το Καζακστάν το 2012 στο ίδιο στάδιο είχε κερδίσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

 

Εκτός τελικού έμειναν μεταξύ άλλων οι Έλενα Παντουροιου (Ρουμανία) και η Γκαμπριέλα Πέτροβα (Κροατία). Στον τελικό προκρίθηκε τόσο η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, Γιούλι Ρόχας (14,52), όσο και η νικήτρια πριν δύο χρόνια στο Πεκίνο και πέρυσι στο Ρίο, Κατρίν Ιμπαργκουεν (14,21 μ.).

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *