Μία υποψήφια για πρωταθλήτρια ομάδα

Οτιδήποτε και αν είχε γίνει στην Τρίπολη, ο επερχόμενος αγώνας στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα θα είχε χαρακτήρα συγκεκριμένο. Και 0-3 να είχαμε νικήσει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, όλοι θα λέγαμε πως το μεγάλο ζητούμενο θα είναι η αντίδραση της ΑΕΚ ύστερα από 15 μέρες. Θα θέταμε ερωτήματα του τύπου «θα μπορέσει άραγε να διατηρήσει την ίδια δυναμική η ομάδα;».

 

Τώρα που χάσαμε 2-0, πάλι για αντίδραση μιλάμε. Αλλά, άλλου είδους… Στο φετινό πρωτάθλημα, και αφού η ΑΕΚ είναι ικανή να το διεκδικήσει, καμία αγωνιστική δεν είναι αδιάφορη. Καμία -προς ώρας-δεν δίνει οριστικές απαντήσεις, παρά μονάχα βελτιώνει ή χειροτερεύει τάσεις, θέσεις και πρόσκαιρες εντυπώσεις.

 

Μία υποψήφια για πρωταθλήτρια ομάδα σε κάθε αγώνα στοχεύει στους 3 βαθμούς, και κοιτάει τις ισοπαλίες μόνο αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ή αν ταυτόχρονα χάνονται βαθμοί και από τους άμεσους ανταγωνιστές της. Μην ξεχνάμε, για να βγούμε και λίγο από την εσωστρέφεια που μας κατέκλυσε εκείνο το βράδυ μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, πως σε αυτή την αγωνιστική δεν τα κατάφεραν ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Πανιώνιος, ούτε ο Ολυμπιακός. Κάποιοι μίλησαν για «Αγγλία», αλλά η «σκόνη της ποδοσφαιρικής ποιότητας» δεν μεταφέρεται τόσο εύκολα στα δικά μας εδάφη, όπως η πραγματική από την Αφρική… Αυτά δεν είναι ζήτημα αποτελεσμάτων κάποιων αγωνιστικών, αλλά υλικών και πνευματικών αρετών που ακόμα δεν διαθέτουμε σε επαρκή ποσότητα σαν εγχώρια παραγωγική διαδικασία. Σαν ΑΕΚ πάντως, δεν πρέπει να εφησυχαστούμε από τις γκέλες των άλλων, αλλά κάτι είναι το γεγονός πως παραμείναμε πρώτοι. Πολλές φορές έχουμε δει στο παρελθόν κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, κάτι τέτοια ανύποπτα χωροχρονικά spot, ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ.

 

ΥΓ. Ακούω πολλούς συν-Ενωσίτες φίλους να τονίζουν τη σημασία του αγώνα με την Ξάνθη. Πάσο. Όμως, φέτος θα έχουμε πολλούς ακόμα τέτοιους όψιμους «τελικούς», έτσι ώστε πιθανή θετική αντίδραση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ να συνιστά λιθαράκι προς το τελικό χτίσιμο, μία ακόμα ένεση εμπιστοσύνης σε μία άκρως αγχωτική και μακροπρόθεσμη υπόθεση. Εδώ θα ήθελα να πω πως όσοι παίκτες χρησιμοποιηθούν οφείλουν μία εκδίκηση για την κακή απόδοση του συνόλου στην Τρίπολη, αλλά και μια απάντηση για λογαριασμό του Χιμένεθ -αν ακόμα υπάρχει στο εσωτερικό της ΑΕΚτσήδικης οικογένειας το κλίμα που βλέπαμε (και διαβάζαμε…) μέχρι και τον αγώνα με την Αούστρια. Εγώ πιστεύω πως υπάρχει, μένει να μας το αποδείξουν οι ενδιαφερόμενοι… Aν δεν υπάρχει, το κρίμα στο λαιμό της Ενωσίτικης λειτουργικότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *