Μακρύς ο δρόμος

Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr για τα όσα παρακολούθησε στην πρόβα τζενεράλε απέναντι στην Μπασάκσεχίρ.

 

Διαβάστε το κείμενο:

Όταν στο πρώτο ημίχρονο mvp ήταν ο Μπάρκας και ο Robokop Βράνιες, δύο τινά υπάρχουν. Ή εσύ σαν ΑΕΚ είσαι κακή ή ο αντίπαλος είναι πολύ καλός. Η αλήθεια είναι στη μέση. Η ΑΕΚ δεν έδειξε έτοιμη. Λογικό λόγω της περιόδου της προετοιμασίας, αλλά και η τουρκική ομάδα έδειξε αξιόλογο σύνολο.

 

Το τεστ ήταν δυνατό για την ΑΕΚ και καλύτερα να δούμε ένα ντέρμπι παρά μια σούπα. Το ματς λοιπόν είχε καλό επίπεδο για ανάλυση.

 

Αμυντικά η ομάδα ήταν αρκετά καλή, με Βράνιες για άλλη μια φορά να δείχνει πόσο μεγάλο ταλέντο έχει, αφού ήταν παντού στις φάσεις και τις έκοβε όλες. Εκπληξη ο Σβάρνας που μπήκε κι έδωσε αρκετές μονομαχίες που τις κέρδισε όλες, ενώ έδειξε καλά στοιχεία στις μεταβιβάσεις του. Ελπιδοφόρα η εμφάνισή του σε ένα δύσκολο ματς.

 

Πολύ καλός ο Παουλίνιο. Εδειξε ότι τρέχει πολύ. Παίζει την πλευρά και κάνει και κάποιες εξάρσεις αρκετά καλές για να κάνει ρήξη.

 

Στο κέντρο είδα πρόβλημα με το δίδυμο Σιμόες – Σιμάο. Στην πρώτη μπαλιά δεν ξέραμε. Ποιος είχε εντολή να πάρει την μπάλα, ενώ στην πίεση κόντρα στην άμυνα ο Σιμάο έδειξε αδυναμία στο επιθετικό pressing των αντιπάλων. Εκεί θέλει δουλειά η αλλαγή σε πρόσωπα από Καρντόσο.

 

Ο Ζεράλντες, παίρνω το ρίσκο να πω ότι αν και δεν του βγήκαν οι πάσες είναι παίκτης α’ επιπέδου. Θυμίζει λίγο Καραγκούνη με τρέξιμο και ντρίμπλα. Πολλά χιλιόμετρα και αυτός ο παίκτης όταν δέσει στην πορεία θα κάνει παπάδες.

 

Ο Βέρντε μέτρια πράγματα. Μοιάζει να θέλει περισσότερο προπόνηση. Δεν είχε τρεξίματα χωρίς την μπάλα.

 

Στο β ημίχρονο, έπεσε ο ρυθμός. Η τουρκική ομάδα δεν ρίσκαρε ουσιαστικά έπαιξε ένα ματς κέντρου χωρίς σπατάλη ενέργειας. Ο Αλμπάνης πάλι είχε καλή εικόνα. Είναι μπαλαδόρος και κόβει την μπάλα σωστά. Ο Ολιβέιρα ανέτοιμος, βαρύς, χωρίς ταχύτητα. Εχει κορμί φορ περιοχής, αλλά θέλει να βρει ρυθμό στην πορεία.

 

Σε αυτό το καλό τεστ για την ΑΕΚ, εκείνο που θα κρατήσω είναι η διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, έως και κατάχρησης της πάσας, πράγμα που το καταλάβαμε από τα φιλικά και τη φιλοσοφία του Καρντόσο. Στην άμυνα όταν σε πιέζουν είναι ρίσκο, αλλά μπορεί να βγει εάν δουλευτεί συνεχώς με κάποιες αυτοματοποιημένες κινήσεις.

 

Μεταγραφικά ένα στόπερ επιβάλλεται και κατά τη γνώμη μου ένα πιο σκληρό χαφ. Το τελευταίο μάλλον δεν θα γίνει αλλά το τρίγωνο Σιμόες, Σιμάο, Κρίστισιτς έχει καλά στοιχεία σαν τέχνη, αλλά λείπει κάτι πιο δυνατό, πιο ατσάλινο.

 

Καλό μήνα!

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *