Μαϊστόροβιτς: Το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκονται όλοι εδώ

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μίλησε για το καλοκαιρινό μεταγραφικό πλάνο, την δύσκολη περίπτωση του Αραούχο, αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ:

 

-Ήταν ένα πολυάσχολο μεταγραφικό καλοκαίρι ως σήμερα για την ΑΕΚ. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα;

 

«Ήταν ομολογουμένως μια μεταγραφική περίοδος με πολλή ένταση. Το σημαντικό στο τέλος της ημέρας είναι ότι έγιναν όλες αυτές οι προσθήκες που θέλαμε γρήγορα, καλύψαμε τις θέσεις που θέλαμε, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι η ομάδα μαζεύτηκε την ώρα που έπρεπε για να αρχίσει η προετοιμασία, οι καινούργιοι παίκτες ήρθαν στη σωστή στιγμή και χωρίς καθυστέρηση, γι αυτό και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

 

-Θα υπάρξει κάποια επιπλέον προσθήκη πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς ή αυτό θα είναι το ρόστερ ως τότε;

 

«Όπως είναι η ομάδα τώρα, είμαστε καλά. Κανείς δεν ξέρει βέβαια τι μπορεί να συμβεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι ότι έχουμε δύο εβδομάδες μέχρι τα πρώτα επίσημα ματς, μεσολαβούν και τρία φιλικά παιχνίδια, οπότε είμαστε σε καλό σημείο».

 

-Η ΑΕΚ είναι ακόμα ενεργή στις αγορές; Ψάχνει για ποδοσφαιριστές κι αν ναι σε ποιες θέσεις;

 

«Όπως σας είπα και πριν, σε αυτή τη φάση έχουμε ολοκληρώσει τις προσθήκες που θέλαμε να κάνουμε, η ομάδα είναι πλήρης τώρα. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι φέρνει το ποδόσφαιρο, αλλά τη στιγμή αυτή δεν εστιάζουμε σε κάποιον ποδοσφαιριστή συγκεκριμένα. Ασφαλώς αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση, κάποιος που θα μας αρέσει και θα μας πείσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του, τότε θα το κάνουμε».

 

-Υπάρχει αρκετή σπέκουλα στην Ελλάδα για δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της ομάδας, του Γιάκομπ Γιόχανσον και του Ούγκο Αλμέιδα. Ποια είναι τα σχέδια της ΑΕΚ για τους συγκεκριμένους δύο;

 

«Ο Γιάκομπ έχει συμβόλαιο για μία σεζόν ακόμα, προέρχεται από πολύ καλή χρονιά και βρισκόμαστε σε διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την πλευρά του εδώ και καιρό, σίγουρα ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε μαζί. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τον ατζέντη του και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι καλός παίκτης και όλοι οι καλοί παίκτες απασχολούν την αγορά. Όσον αφορά στον Ούγκο, έχει επίσης συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Σίγουρα είχε μια δύσκολη σεζόν πέρυσι, υπάρχει ελπίδα να το ξεπεράσει φέτος, θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, τον επόμενο μήνα».

 

-Υπήρχαν προτάσεις για τον Γιόχανσον και τον Αλμέιδα από άλλες ομάδες;

 

«Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις για τον Γιόχανσον, αλλά σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι, το κλαμπ, ο ποδοσφαιριστής, όλοι όσοι εμπλέκονται. Άρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ενδιαφέρον».

 

-Αυτή είναι η πρώτη φορά σου ως τεχνικός διευθυντής σε ομάδα, πόσο δύσκολο ήταν να μεταπηδήσεις σε ένα νέο πόστο και πως είναι η συνεργασία σου με τα άλλα πρόσωπα που έχουν σημαντικούς ρόλους στην ομάδα;

 

«Σίγουρα κάθε αρχή είναι και διαφορετική, χρειάζεσαι χρόνο. Αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν ότι υπήρξα ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο, ότι παρέμεινα ενεργός ως ατζέντης όταν σταμάτησα να παίζω και στην πορεία μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό το οποίο από την αρχή ήθελα όταν έκλεισα την καριέρα μου. Ήταν μια καλή διαδικασία για να ενεργοποιηθώ σε αυτό που κάνω τώρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία που υπάρχει. Ασφαλώς πρόκειται για μια δύσκολη δουλειά, αλλά έχουμε δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον και η συνεργασία μας βρίσκεται σε καλό δρόμο».

 

-Ποια από όλες τις μεταγραφές ήταν η πιο δύσκολη;

 

«Δεν θα πω ότι κάποια μεταγραφή ήταν περισσότερο δύσκολη από κάποια άλλη. Το θετικό ήταν ότι βρισκόμασταν εξ αρχής στη σωστή κατεύθυνση, ξέραμε ακριβώς τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε και είχαμε οριοθετήσει τους στόχους μας. Πριν ακόμα κινηθούμε, γνωρίζαμε τι θέλαμε. Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι ότι όλοι βρίσκονται εδώ».

 

-Πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί η επιστροφή του Αραούχο στην ΑΕΚ;

 

«Είχε μια φανταστική περίοδο εδώ, εμείς πάντα θα εξετάζουμε την περίπτωση και θα προσπαθούμε να δούμε αν θα είναι εφικτή η επιστροφή του στο κλαμπ, σίγουρα όμως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με τη Λας Πάλμας».

 

-Υπήρχαν παίκτες με τους οποίους ήλθατε κοντά αλλά τελικά οι περιπτώσεις τους δεν προχώρησαν;

 

«Πολλοί. Δουλεύαμε διάφορες περιπτώσεις ταυτόχρονα ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε πολλούς παίκτες που παρακολουθούμε. Φυσικά στις μεταγραφές έχεις κάποιους στόχους στους οποίους “επιτίθεσαι” πρώτα, αλλά πρέπει να έχεις και εναλλακτικές πίσω από αυτούς. Όμως στο τέλος της ημέρας πάνω από όλα νιώθουμε ικανοποιημένοι με αυτούς που ήρθαν εδώ».

 

-Ποια είναι η άποψή για την υπόθεση του Ντίντακ Βιλά;

 

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε αυτή την ιστορία. Ας εστιάσουμε στους ποδοσφαιριστές που είναι εδώ, όχι σε όσους απουσιάζουν. Αυτό είναι πιο σημαντικό».

 

-Πέραν αυτής στον Γιόχανσον, υπήρχε άλλη προσφορά για ποδοσφαιριστή της ομάδας;

 

«Όχι, μέχρι σήμερα όχι. Δεν έχουμε κάτι ολοκληρωμένο. Σίγουρα όμως έχουμε παίκτες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συζήτηση».

 

-Θα συζητούσατε για όλους ή υπάρχουν παίκτες που δεν πωλούνται;

 

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές στην αγορά είναι προς πώληση στη σωστή τιμή. Γι αυτό στην περίπτωση που θα έχουμε μια καλή προσφορά, για οποιονδήποτε παίκτη στην ομάδα, είναι για πώληση, ναι».

 

-Πιστεύεις ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς;

 

«Ναι, είμαι βέβαιος γι αυτό. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα παρουσιαστεί 100% έτοιμη στο πρώτο προκριματικό ματς. Οι νέοι παίκτες ήρθαν γρήγορα, μέσα σε περίπου τρεις βδομάδες το ρόστερ μορφοποιήθηκε, θα προλάβουν να παίξουν 4-5 φιλικούς αγώνες όλοι μαζί, έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες δουλειάς ακόμα, άρα έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή βάση. Οπότε θεωρώ ότι θα είμαστε στην ετοιμότητα που πρέπει όταν θα έλθει εκείνη η ώρα».

 

-Είναι η ΑΕΚ έτοιμη να καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει σε μια διαδικασία πώλησης ποδοσφαιριστή της τον Αύγουστο;

 

«Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, θα είμαστε θέση να καλύψουμε τη θέση άμεσα».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *