Με τις αποφάσεις σου πορεύεσαι

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να γράψω κείμενο για την εικόνα της ΑΕΚ. Το γράφουν άλλοι που έχουν φορέσει τη φανέλα της, όπως ο βετεράνος αθλητής του στίβου της Ένωσης, Κώστας Τζίβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ. Ο πρωταθλητής άλματος επί κοντώ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το παρακάτω κείμενο, λες και ήταν στο μυαλό μου:

 

Στο Champions League, η απόσταση από το 0-0 στο 3-0, με αντιπάλους όπως ο Αγιαξ, η Μπενφίκα και η Μπάγερν καλύπτεται με ταχύτητα φωτός, αν εσύ, έστω και για στιγμές, εμφανίζεσαι αργοπορημένος. Επίσης, είναι η ποιότητα εκείνη που μετράει κι από αυτή, η ΑΕΚ δεν είχε έλλειμμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο λόγω των απουσιών, αλλά και εξαιτίας της μη πραγματοποίησης δύο μεταγραφών που θα τη βοηθούσαν να αλλάξει επίπεδο, γι’ αυτούς ακριβώς τους αγώνες. Επελέγη ο δρόμος της αποφυγής δαπάνης και της υποστήριξης των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών. Αυτός ο δρόμος, όμως, είναι και ο δύσκολος…

 

Ναι, να υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά που έφεραν την ΑΕΚ έως εδώ. Αυτή την καραμέλα που δεν λιώνει ποτέ, αυτή που διαβάζω και ακούω, λες και είπε κάποιος ποτέ το αντίθετο. Λες και διαφώνησε κάποιος στο να παίξουν τα παιδιά που κουβάλησαν την ομάδα στους ώμους από τη Γ’ Εθνική ή αυτοί που προστέθηκαν στην πορεία, οδηγώντας την Ένωση στον τίτλο της πρωταθλήτριας. Δεν είπε κάποιος το αντίθετο κύριοι. Ασφαλώς και να καρπωθούν τους κόπους της τρομερής δουλειάς τους. Αλλά να βοηθηθούν κιόλας βρε αδερφέ, να υποστηριχθούν για να αποδώσουν καλύτερα. Με περισσότερους ικανούς παρτενέρ, με παίκτες ανώτερου επιπέδου.

 

ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ…

 

Δυστυχώς, η εξέλιξη του αγώνα στο Αμστερνταμ ήταν ακόμα μια απόδειξη της κάκιστης, άστοχης και ανεξήγητης (στα όρια του παράλογου) επιλογής, να μην αποκτηθούν οι δύο ποδοσφαιριστές που ήθελε ο προπονητής και τους περίμενε για να κάνουν τη διαφορά σε αυτά τα ματς. Το πόσο η ΑΕΚ τους είχε ανάγκη, εδικά τον έναν μέσο υψηλής κλάσης, φάνηκε ξεκάθαρα και το πιθανότερο είναι ότι θα το βρίσκει διαρκώς μπροστά της σε αυτό το επίπεδο ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *