Να καλέσει ο πρύτανης της (πρώην) ΑΣΟΕΕ την ΠΑΕ ΑΕΚ…

Αυτή την Τρίτη ο καιρός από πολύ νωρίς έφερε το Champions League πιο κοντά. Ξεκάθαρα φθινοπωρινός (με στοιχεία χειμώνα), δηλαδή αυτός που επικρατεί συνήθως κατά τη διάρκεια των περισσοτέρων αγωνιστικών της φάσης των ομίλων της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ο ήχος από τη μουσική του Champions League πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή που συνοδεύει τη μυσταγωγία του κουνήματος του σεντονιού, δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο, ακόμα και να θες, ακόμα και να πιστεύεις πως έχεις αρκετές ποδοσφαιρικές και ενωσίτικες παραστάσεις.

 

Περάσαμε στους ομίλους του Champions League και αυτό είναι και ο τίτλος, και ο υπέρτιτλος, στην ουσία των πραγμάτων. Το καταφέραμε. Πριν καν μπει ο Σεπτέμβρης η ΑΕΚ εξασφάλισε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Για άλλη μία χρονιά το πετυχαίνουμε αυτό, επομένως πια θα παλέψουμε με λιγότερο άγχος για την υλοποίηση των επόμενων στόχων. Δεν χρειάζονται νομίζω λόγια για τη σημασία της πρόκρισης, για τις 14 αήττητες συνεχόμενες ευρωπαϊκές μάχες, για τα λεφτά που θα εισπράξουμε, για τις εμπειρίες που θα προσθέσουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ΑΕΚ μας στους επόμενους κιόλας μήνες, για το συναίσθημα και τις σκέψεις που κατακλύζουν τον Ενωσίτικο λαό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Πλέον θα περιμένουμε πώς και πώς τις σπουδαίες βραδιές και θα μπορούμε να ξεφεύγουμε για πολύ από διάφορες καταστάσεις όπως φερ΄ειπείν οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ ή οι βουτιές γνωστού επιθετικού του. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει την πορεία της, γιατί όλες της οι κομβικές επιλογές έχουν δικαιωθεί. Γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε καλά και έχει πλέον την ευχέρεια να δουλέψει αλλιώς.

 

Eδώ, όμως, τίθεται ένα μεγάλο ζητούμενο. Που σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία της πρόκρισης. Θεωρώ πως η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της στα τελευταία τριάντα λεπτά του αγώνα. Δεν είχαμε ενέργεια, δεν κόβαμε τον αέρα στη Βίντι εκεί που έπρεπε. Έτσι αυτή «απέκτησε δικαιώματα» και έψαξε την ανατροπή. Ευτυχώς που οι παίκτες μας είχαν ψυχή, που ο κόσμος στις εξέδρες ανέλαβε δράση, που η ρέντα πάει με τους ικανούς, και που η Βίντι είναι Βίντι και αποφύγαμε π.χ. την παράταση… Αυτά γράφονται όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έρχονται πολύ δύσκολες υποχρεώσεις. Και το πρόγραμμα στη Super League στις επόμενες αγωνιστικές έχει Αστέρα Τρίπολης εκτός, Πανιώνιο εντός, ΠΑΟΚ εκτός, ΟΦΗ εκτός και Ολυμπιακό εντός. Παράλληλα με τις πρώτες αγωνιστικές στους ομίλους του Champions League όπου οι ταχύτητες και το επίπεδο είναι δύο βαθμίδες πιο πάνω από αυτό που κατάλαβα εγώ πως σχετίζεται με τη συγκεκριμένη ουγγρική ομάδα.

 

Για άλλο ένα συνεχόμενο ματς δεν περάσαμε καλά στο τελευταίο μισάωρο. Και το πώς περνάμε εμείς είναι δευτερεύον μπροστά στην ίδια την ομάδα και την αποτελεσματικότητά της. Δεν είναι υπόθεση αυτή για να κάνουμε χωρατά (αυτή είναι μία πτυχή μονάχα), αλλά καθήκον για να το δούμε ποδοσφαιρικά και σε βάθος. Τότε θα καταλάβουμε πως υπάρχει μίας μορφής πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το να το εντοπίζει κάποιος αυτό δεν σηματοδοτεί κάποια «γκρίνια εξ επαγγέλματος», ούτε πως δεν χάρηκε ή δεν κατάλαβε τη σημασία της επιστροφής της ΑΕΚ στην ελίτ του ευρωπαϊκού διασυλλογικού ποδοσφαίρου. Τα πράγματα είναι απλά. Το ταμείο της ομάδας μας βιώνει μία από τις μεγαλύτερες «εισροές» όλων των εποχών, το ποδοσφαιρικό κομμάτι χρειάζεται περισσότερη δουλειά και βελτίωση. Αυτή είναι η γνώμη μου και τη λέω τώρα που όλοι μας πανηγυρίζουμε και ευχαριστούμε τον προπονητή και τους παίκτες για άλλη μία σπουδαία επιτυχία στις τόσες που μας έχει χαρίσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

 

Και τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε, να κάνουμε υπολογισμούς, να δούμε τη συνέχεια με ευδιαθεσία και ποδοσφαιρική αύρα. Απλά, σύντομα πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε για τον Αστέρα Τρίπολης και τη δυσκολοκατάβλητη ομάδα του Σάββα Παντελίδη που πέρυσι ήταν η μία από τις δύο ομάδες που «λύγισε» την πρωταθλήτρια Ελλάδας, ενώ εξέθεσε τον ΠΑΟΚ και πέρυσι στην Τρίπολη και την περασμένη εβδομάδα…

 

ΥΓ. Άμα σκεφτούμε τι έξοδα έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια της Αναγέννησης του 2013 και τι πρόοδο έχουμε σημειώσει σε όλους τους τομείς, νομίζω πως ο πρύτανης της (πρώην) ΑΣΟΕΕ οφείλει να καλέσει τη διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ και να της δώσει μόνιμη έδρα για να κάνει μάθημα στους φοιτητές που ασχολούνται με τα οικονομικά για το πώς μπορείς να αυξήσεις τα κέρδη σου με τη μικρότερη δυνατή καταβολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *