Να περάσει ο επόμενος

Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr για το νικηφόρο πέρασμα της ΑΕΚ απ’ τη Ρουμανία απέναντι στην Κραϊόβα.

 

Διαβάστε το κείμενο:

 

Εκεί που έβλεπα το ματς ήμασταν 7 άτομα και αξιολογούσαμε τη ρουμάνική ομάδα, που για να κάνει ολοκληρωμένη φάση, έπρεπε να πάω να κάνω μια βουτιά στη θάλασσα και γυρνώντας δεν ξέρω εάν θα έκανε. Με άλλους τέσσερις ακόμα φτιάχναμε 11άδα που δεν είχε μεγάλη απόκλιση από τους Ρουμάνους.

 

Μη γίνουμε γραφικοί. Η ΑΕΚ μόλις μπήκε ο Λιβάγια με 2-3 ατομικές ενέργειες του Κροάτη, πήρε το ματς και πλέον θα κάνει χαλαρό 15άγουστο. Καλό αυτό σημάδι. Συνήθως κάθε 15άγουστο η ΑΕΚ περνάει γύρους και την άλλη εβδομάδα ή από σήμερα κιόλας, το μυαλό θα είναι στον επόμενο γύρο που δεν θα είναι χαλαρός, αναλογιζόμενοι και το άδειο ΟΑΚΑ στο εντός έδρας ματς του Δικεφάλου.

 

Στο χθεσινό παιχνίδι, πετάμε το μέτριο πρώτο ημίχρονο που μέχρι να μπει ο Λιβάγια, οι παίκτες έπαιζαν όλοι στο κέντρο με εξαίρεση τον Παουλίνιο και τον Χουλτ. Με την είσοδο του Λιβάγια όλα άλλαξαν επιθετικά, αφού τα πιόνια στη σκακιέρα μπήκαν σωστά.

 

Είχαμε τοπ επιθετικό που μαζί με τον Μάνταλο, έκαναν όμορφο τεχνικής δεξιοτεχνίας παιχνίδι. Η περιοχή γέμισε με ατομικές ενέργειες του Λιβάγια. Ομορφα γκολ, χωρίς περιττές σάλτσες. Όταν Μάνταλος και Λιβάγια είναι απλοί στο παιχνίδι τους, δίνουν νίκες.

 

Ο δαίμονας Παουλίνιο έκανε καλή εμφάνιση με ασίστ σε Λιβάγια κι έδειξε ότι έχει ραγδαία βελτίωση.

 

Διάβαζα ότι ο Ζεράλδες δεν ήταν καλός. Παίρνω το ρίσκο να πω ότι αυτός ο μπαλαδόρος, θα κάνει παπάδες σε λίγο καιρό. Δεν είχαμε τέτοιο σκύλο – χαφ με στυλ Καραγκούνη και ψευτοδεκαριού.

 

Ο Βέρντε έχει στυλ Πλατέλλα, αλλά σε κλειστές άμυνες είναι μανούλα με κοφτή ντρίμπλα και σουτ πάνω στην κίνηση. Γι’ αυτό υπομονή.

 

Ο Ολιβέιρα ήταν πιο φρέσκος, αλλά μάλλον πιο πολύ για ξυλοκόπος φορ φαίνεται. Μάχες σώμα με σώμα, σπασίματα μπάλας και πολλή πίεση.

 

Ο τρελοΒράνιες ήταν πάλι MVP και μαζί με τον Σβάρνα θα κριθούν με καλές ομάδες. Όχι με χωριά.

 

Ο Καρντόσο δεν μπορεί να κριθεί τώρα, αλλά από το επόμενο δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι σιγά σιγά θα αξιολογείται.

 

Ένα ήσυχο Αυγουστιάτικο βράδυ με μπανάκια και ξάπλες…

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *