Ξέρεις μπάσκετ; Έλα να δείξεις τις ικανότητές σου στο Hoop Camp

Ο δρόμος για το… NCAA περνάει από το Hoop Camp. Ξέρεις μπάσκετ; Έλα να δείξεις τις ικανότητές σου και να ετοιμαστείς για το κολλεγιακό μπάσκετ. Το περίφημο Hoop Group έρχεται στην Ελλάδα το τετραήμερο 6-9 Μαΐου μέσω του Skills Camp του Hoop Camp, δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές και αθλήτριες, που έχουν γεννηθεί ανάμεσα στο 2000 και το 2004, να γνωρίσουν τον κόσμο του κολλεγιακού μπάσκετ.

 

Το superbasket.gr και ο Εθνικός Κήρυξ γράφουν για τη διοργάνωση που ετοιμάζεται με την πρώτη ιστοσελίδα να αναφέρει:

 

Πρόκειται για μία εντελώς ξεχωριστή διοργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από έναν οργανισμό που πρώτος ανέδειξε μία σειρά σπουδαίων παικτών του ανδρικού και του γυναικείου μπάσκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λάρι Μπερντ και ο Μάτζικ Τζόνσον, ή και πιο σύγχρονοι, όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κάιρι Ίρβινγκ και ο Τζέιμς Χάρντεν, είναι μερικά από τα ονόματα που βρήκαν την ευκαιρία για το ξεκίνημα μίας μεγάλης καριέρας, αρχής γενομένης στο NCAA, μέσω των διοργανώσεων του Hoop Group, το οποίο φροντίζει να συνδυάζει μπάσκετ και ακαδημαϊκή γνώση.

 

Αυτή είναι και… η λύση που έχουν στα χέρια τους οι οικοδεσπότες στο Κλειστό Ν. Πεντέλης, όπως τονίζει ο Άρης Μανιάτης, υπεύθυνος του Hoop Camp. Ο Έλληνας προπονητής, αναφέρεται μέσω του Superbasket.gr στο πώς πείστηκαν οι άνθρωποι του Hoop Group να έρθουν στην χώρα μας, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές, ζώντας μεταξύ 6-9 Μαΐου το όνειρο της πιθανότητας να δουν το κολλεγιακό μπάσκετ να τους χτυπά την πόρτα. Παράλληλα, μας εξηγεί το διττό σκοπό του Hoop Camp, που κινείται στο πλαίσιο του οργανισμού που βάζει τη δική του «σφραγίδα».

 

Περιληπτικά, τι είναι το Hoop Camp;

 

Το Hoop Camp είναι ένας αθλητικός φορέας συνδυαστικής ανάπτυξης μπάσκετ και ακαδημαϊκών επιδόσεων, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Hoop Group, το μεγαλύτερο recruiting και exposure camp των ΗΠΑ που εδρεύει στο New Jersey. Σκοπός μας είναι η προετοιμασία και καθοδήγηση ταλαντούχων αθλητών με τις απαιτούμενες ακαδημαϊκές επιδόσεις, για να διεκδικήσουν μια αθλητική ή ακαδημαϊκή υποτροφία σε κάποιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Παράλληλα, οι ειδικοί συνεργάτες μας καθοδηγούν τους ταλαντούχους αθλητές στην επίτευξη των ακαδημαϊκών επιδοσεων που απαιτούνται για να διεκδικήσουν με αξιώσεις  υποτροφία σε ένα πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

 

Ποια είναι η σημασία της παρουσίας του Hoop Group στην Ελλάδα;

 

Το Hoop Group είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί από το 1963 στην Αμερική, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προπονητών ομάδων NCAA που μέσα από τα events που διοργανώνουν, επιλέγουν κάθε χρόνο παίκτες για τις ομάδες των Πανεπιστημίων τους. Μόνο το 2016 παρακολούθησαν τα events του Hoop Group 900 κολλεγιακοί προπονητές και επέλεξαν παίκτες για τις ομάδες των κολλεγίων τους. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η σημασία της παρουσίας του Hoop Group στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη αφού δημιουργεί προοπτικές για ελληνόπουλα να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, συνδυάζοντας το μπασκετ με σπουδές υψηλού επιπέδου.

 

Στην Ελλάδα διεξάγονται αρκετά camp με σκοπό την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών. Για ποιους λόγους θα έπρεπε να προτιμήσει κάποιος το Hoop Camp;

 

Στο Hoop Camp οι νεαροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν  το κολλεγιακό μπασκετ και τη φιλοσοφία του, μέσα απο την ποικιλία και την ένταση των προπονήσεων που θα παρουσιάσουν  δυο διακεκριμένοι Aμερικανοί προπονητές ο Adam Turner head coach του BARD COLLEGE και ο Ζachary Curran διευθυντής λειτουργίας του Hoop Group Elite Camp,πλαισιωμένοι απο τους πιστοποιημένους Έλληνες προνητές του Ηοοp Camp. Κάτι πολύ σημαντικό ακόμη, που αναδεικνύει τη διαφορετικότητα του Hoop Camp, είναι και η προσφορά του στην ακαδημαϊκή προετοιμασία με συνεχή καθοδήγηση απο έμπειρα στελέχη της ομογένειας των ΗΠΑ.

 

Πώς καταφέρατε να φτάσετε σε αυτή τη συμφωνία, ώστε να έρθει το Hoop Group για πρώτη φορά στην χώρα μας;

 

Τα στελέχη μας πέτυχαν αυτή την συνεργασία μετά από μακροχρόνιες και σοβαρές με τον Rob Kennedy, πρόεδρο του Hoop Group, ο οποίος αξιολόγησε και εκτίμησε θετικά τους στόχους και τις δυνατότητες μας.

 

Πιστεύετε πως όντως μπορεί να αναδειχθεί κάποιος «αστέρας» του μέλλοντος στο κολλεγιακό πρωτάθλημα και όχι μόνο μέσω αυτής της διαδικασίας;

 

Φυσικά μπορούν να αναδειχθούν αθλητές στο NCAA και από άλλους δρόμους. Εμείς προτείνουμε το Hoop Group, που έχει αποδείξει ότι αποτελεί αξιόπιστη λύση για την ανάδειξη νέων αθλητών. Δεν ειναι τυχαίο το γεγονός, οτι περισσότεροι από 2000 σύγχρονοι παίκτες του κολλεγιακού πρωταθλήματος και 128 «αστέρες» του ΝΒΑ, έχουν αναδειχθεί μέσα απο τα camps και τα clinics του Ηοοp Group. Ουτε είναι τυχαίο ότι απο το Hoop Group εχουν αναδειχθεί μεγάλοι «αστέρες» του παρελθόντος, όπως ο Λάρι Μπερντ και ο Μάτζικ Τζόνσον, ή και πιο σύγχρονοι, όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κάιρι Ίρβινγκ και ο Τζέιμς Χάρντεν.

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα παιδιά που θα βρεθούν στο Κλειστό Ν. Πεντέλης το τετραήμερο 6-9 Μαΐου;

 

Να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του κολλεγιακού μπάσκετ, παίρνοντας μία «γεύση» του πώς δουλεύουν σε αυτό το επίπεδο. Μπορεί, άλλωστε, μέσα από το Hoop Camp να προκύψει για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, μία εμπειρία ζωής.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ AEK24HOURS.GR

Οι πρώτοι τρείς εγγραφές για το Hoop Group Skills Camp θα λάβουν έκπτωση 50% !  Η προσφορά ισχύει για τα αγόρια και τα κορίτσια. Στείλτε στο email μας (aek24hours@gmail.com) όνομα, ηλικία και ομάδα που παίζετε.

//

Πρόγραμμα Αγοριών
Σάββατο & Κυριακή (6/7 Μαϊου)
Ώρες// Έτος Γέννησης
09:00-12:00// (2004 & 2005)
12:00-15:00// (2002 & 2003)
18:00-21:00// (2001 & 2000)

Δευτέρα & Τρίτη (8/9 Μαίου)
Ώρες//Έτος Γέννησης
16:00-18:00// (2004 & 2005)
18:00-20:00// (2002-2003)
20:00-22:00// (2001-2000)
Τίμη 160,00 (κανονική)

//

Πρόγραμμα Κοριτσιών
Σάββατο & Κυριακή (6/7 Μαϊου)
Ώρες//Έτος Γέννησης
15:00-18:00// (2000-2004)
Τίμη 80,00 (κανονική)

Κλειστό Νέας Πεντέλης

 

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *