Ο Ακάλεστος των αποδυτηρίων: Εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του Κλωναρίδη;

Ο Θοδωρής Ακάλεστος μέσω της σελίδας του «takalestos.blogspot» γράφει για τη φάση του αγώνα με το Βίκτωρα Κλωναρίδη και θέτει το ερώτημα «εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του;»

 

Το κείμενο:

 

Από χθες, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Μπενφίκα, έχω λάβει πάρα, μα πάρα πολλά μηνύματα και τηλέφωνα, από φίλους-κυρίως οπαδούς της Ένωσης- που λένε πολλά και διάφορα για τον Κλωναρίδη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μου ζητούσαν να γράψω τη γνώμη μου.

 

Φυσικά όλοι αναφέρονται στη φάση που βρέθηκε μόνος του με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και αντί να γυρίσει αριστερά τη μπάλα στον Μάνταλο, προτίμησε να κάνει το πλασέ το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ της Πορτογαλικής ομάδας.

 

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, το ποδόσφαιρο είναι μυστήριο άθλημα. Δεν είναι τόσο απλό.

 

Ο Κλωναρίδης βρέθηκε ξαφνικά από “ήρωας” αφού είχε σημειώσει δύο γκολ ήδη, σε “κατηγορούμενο” γιατί όχι μόνο δεν έδωσε την πάσα, αλλά μετά από ενάμιση λεπτό η ΑΕΚ δέχτηκε το τρίτο γκολ. Έτσι αντί το ματς να γίνει 3-2 και η Ένωση να έχει κάνει μία τεράστια ανατροπή, βρέθηκε να χάνει με 2-3 και τελικά ηττήθηκε με αυτό το σκορ.

 

Λοιπόν. Όλοι εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι απλό. Να μπούμε στη θέση του Κλωναρίδη. Ο παίκτης της ΑΕΚ, έχει ήδη σημειώσει δύο γκολ. Η ομάδα του έχει ήδη κάνει την…μερική ανατροπή. Το σκορ είναι 2-2. Η ψυχολογία όλων είναι στα ύψη. Φυσικά και του ίδιου. Του έρχεται μία μπαλιά λουκούμι και βγαίνει τετ α τετ με τον γκολκίπερ και βλέπει την εστία μπροστά του με μόνο τον Βλαχοδήμο. Μπείτε λοιπόν εσείς στη θέση του και πείτε μου τι θα κάνατε. Θα προσπαθούσατε να σημειώσετε το τρίτο προσωπικό σας γκολ και ισάριθμο της ομάδας σας ή θα δίνατε πάσα.

 

Απαντώ εγώ. Οι 9 στους 10 θα πήγαιναν για το γκολ για να γίνουν ο “απόλυτος ήρωας” του αγώνα. Αυτό έκανε και αυτός.

 

Βέβαια εγώ θα εκφράσω μία άλλη άποψη. Αν ο Κλωναρίδης γυρνούσε τη μπάλα στον Μάνταλο, τον ευρισκόμενο μπροστά σε κενή εστία φυσικά η ΑΕΚ θα είχε σημειώσει γκολ. Λέω λοιπόν ότι ο Κλωναρίδης πάλι θα ήταν ο “απόλυτος ήρωας”.

 

Δύο γκολ φίλε και ένα γκολ στην κενή εστία, ενώ οι περισσότεροι θα προσπαθούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Σίγουρα θα ήταν ο ΗΡΩΑΣ πάλι. Το ποδόσφαιρο όμως είναι έτσι.

 

Κάποτε ο αείμνηστος Αλκέτας Παναγιούλιας σε μία συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει μου είχε πει: “Θα σου πω κάτι και να το θυμάσαι για πάντα. Στο ποδόσφαιρο, ο θρίαμβος με την ταπείνωση, όπως και ο ήρωας με τον αποδιοπομπαίο τράγο, απέχουν όσο μία,..κλωστή”.  Το θυμάμαι πάντα και φυσικά δεν ξεχνώ πολλά άλλα που μου είχε πει. Μπορεί πολλοί να είχαν αντιρρήσεις για τον συγκεκριμένο προπονητή, σαν προπονητή. Στα θέματα όμως ψυχολογίας ήταν άφθαστος.

 

Έτσι λοιπόν και ο Κλωναρίδης. Ξαφνικά βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα”.  Απλά ήταν κρίμα γιατί η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία. Δεν νομίζω ότι με 3-2 υπέρ της, η Μπενφίκα θα έβρισκε πολλούς κενούς χώρους για να σημειώσει γκολ. Αλλά και αν σημείωνε, το πολύ-πολύ θα έπαιρνε την ισοπαλία.

 

Απλά σκεφτείτε τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν στη θέση του Κλωναρίδη. Τόσο απλό είναι…

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *