Ο ακάλεστος των αποδυτηρίων: Ο Βράνιες έχει ήδη… φύγει

Ο Θοδωρής Ακάλεστος blogάρει στο «takalestos» για το θέμα που έχει προκύψει με το μένει – φεύγει του Όγκνιεν Βράνιες.

 

Αναλυτικά το κείμενο:

 

Ρωτήθηκα και προκλήθηκα από γνωστούς και φίλους γιατί δεν έχω γράψει κάτι για το θέμα του Βράνιες και αν θα το κάνω.

 

Επειδή λοιπόν δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι κρύβομαι ή αποφεύγω, θα γράψω και θέλω να σας πληροφορήσω από την αρχή, ότι σχεδόν ξέρω τι θα γίνει. Όχι γιατί μου έχει πει κάποιος κάτι, αλλά γιατί έχω προαίσθημα και γιατί έχω γνωρίσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

 

Λοιπόν.  Ο Βράνιες είναι ένας ποδοσφαιριστής αξίας, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, αλλά ταυτόχρονα είναι όπως λένε οι Ισπανοί “LOCO” δηλαδή “τρελός”. Και μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνετε όλοι ή τουλάχιστο οι περισσότεροι τι εννοώ όταν λέω τρελός στο ποδόσφαιρο (άσε που μία δόση, έστω μικρή την έχει και εκτός ποδοσφαίρου ο τύπος αυτός).

 

Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη γνωριστήκαμε όταν έκανα ρεπορτάζ ΑΕΚ, έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό το θέμα, αλλά και όταν καλούσε τους δημοσιογράφους σε συνεντεύξεις Τύπου και μετά όλοι μαζί σχολίαζαν τα του ποδοσφαίρου, off the record.

 

Έχω καταλάβει πλήρως τον τρόπο που σκέφτεται και τι απαιτεί από τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του.

 

Ξέρω λοιπόν πολύ καλά, ότι από τη στιγμή που ο Βράνιες μπήκε στη διαδικασία να φέρει ομάδα για να φύγει λόγω χρημάτων, για τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, στο μυαλό του έχει… τελειώσει αυτός.

 

Όχι ότι του κρατά κακία, αλλά ξέρει ότι όταν ένας εργαζόμενος έχει καλύτερη προσφορά, μεγαλύτερη και δεν φύγει, τότε το μυαλό του δεν είναιι στην ομάδα του, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να δώσει όλα όσα μπορεί.

 

Όμως επειδή είναι επιχειρηματίας και έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, σκέφτεται: ” Θες να φύγεις μάγκα. Οκ, φέρτα. Όπως εσύ θα επωφεληθείς και θα πάρεις πολλά, θα πάρει και η ομάδα. Εσύ καίγεσαι να φύγεις για να τα οικονομήσεις, όχι η ΑΕΚ, άρα σκάστα μας τα Ευρώ και φύγε. Στο καλό και να μας γράφεις”.

 

Ξέρει ο Μελισσανίδης ότι ο παίκτης και να μείνει στην ουσία θα είναι “φουρτουνιασμένος” μην πω κάτι άλλο. Άρα πως θα προσφέρει. Λέγεται ότι η Άντερλεχτ θα κάνει προσφορά που θα φτάνει στα 3.3 εκατ. ευρώ. Ο Μελισσανίδης ξέρει τι κάνει. Ξεκίνησε από τα 4 εκατ. ευρώ για να πάρει 3.5-3.7 εκατ. ευρώ και να τον δώσει. Με αυτά τα χρήματα θα μπορέσει και να καλύψει το κενό του, αλλά και να πάρει και άλλους παίκτες.

 

Το μοναστήρι να είναι καλά. Εδώ και καιρό άλλωστε στην ΑΕΚ, εργάζονται πάνω στον αντικαταστάτη του Βράνιες και ήδη έχουν βρει κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις.

 

Θα με ρωτήσει κάποιος. Αν δεν φύγει ο Βράνιες, δεν θα τον βάζουν να παίζει. Όχι το αντίθετο. Θα τον χρησιμοποιούν γιατί όπως προείπα, ο τύπος αυτός είναι ιδιαίτερη περίπτωση και θα παίξει, όσο και αν στραβώσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχει δώσει αφορμές για να τεθεί στο περιθώριο, αλλά η αξία του δεν επιτρέπει τέτοιες ιστορίες από τη στιγμή που μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παλεύει.

 

Το θέμα είναι ένα πάντως. Ο Βράνιες στο μυαλό του Μελισσανίδη, έχει φύγει. Αν όμως δεν τα σκάσουν θα καθίσει και θα παίξει με τους όρους της ΑΕΚ. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *