Ο ακάλεστος των αποδυτηρίων: Τι υποστηρίζουν ΑΕΚ και Λάζαρος

Ο Θοδωρής Ακάλεστος γράφει για το τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές. Ο ακάλεστος των αποδυτηρίων βάζει τα πράγματα στο τραπέζι μέσω του blog του «takalestos»:

 

Ξεκίνησε λοιπόν το σήριαλ του καλοκαιριού μεταξύ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και της ΑΕΚ, αλλά και κατ’ επέκταση του Ολυμπιακού που εμπλέκεται στη μεταγραφή του παίκτη.

 

Πολλά ακούγονται πολλά λέγονται, άλλα τόσα γράφονται και πολλά θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα.

 

Εγώ λοιπόν δεν πρόκειται να πάρω θέση, αλλά θα σας πω που στηρίζεται η κάθε πλευρά και τι υποστηρίζει. Και δεν παίρνω θέση γιατί όταν είναι πολύ πιθανό να εμπλακούν στη μέση τα δικαστήρια δεν υπάρχει νόημα να λέμε εμείς οι “ειδήμονες” ότι θέλουμε.

 

Η ΑΕΚ λοιπόν θεώρησε ότι από τη στιγμή που ο παίκτης έχει υπογράψει συμβόλαιο δύο χρόνων με επέκταση ενός επιπλέον έτους, ο Λάζαρος θα το τιμήσει και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση, παίρνοντας-ίσως- και το επαναλαμβάνω-ίσως και κάτι παραπάνω, πάντα μόνο αν το ήθελε η διοίκησή της. Για το λόγο αυτό και θεωρεί ότι ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει τη στιγμή που έβαζε την υπογραφή του στο συμβόλαιο και μένει να το υπογράψει και εκείνη. Οι πληροφορίες λένε ότι η ΑΕΚ θα τον καλέσει σε απολογία γιατί ενώ είχε συμβόλαιο διαπραγματεύτηκε με άλλη ομάδα και συμφώνησε. Ταυτόχρονα θα γίνει καταγγελία κατά του Ολυμπιακού γιατί έστειλε παραμονή του τελικού Κυπέλλου εξώδικο πως μιλά με τον παίκτη, με κοινοποίηση και προς τις αρμόδιες αρχές. Επίσης από την ΑΕΚ λέγεται ότι υπάρχουν δύο συμβόλαια. Ένα διετές και ένα μονοετές. Προσωπικά δεν ξέρω τι ισχύει αν υπάρχουν δύο συμβόλαια.

 

Ο Λάζαρος από την πλευρά του είχε παράπονο, γιατί δεν τον είχαν φωνάξει να συζητήσουν και να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, αλλά και από τη διαχείριση του Χιμένεθ στο πρόσωπό του αγωνιστικά φυσικά.

 

Ο Χριστοδολόπουλος θεωρεί ότι για να κατατεθεί  νέο συμβόλαιο στην ΕΠΟ την  1η Ιουλίου θα πρέπει να έχει την υπογραφή και των δύο πλευρών στην ανανέωσή του. Ότι δηλαδή η υπογραφή που έβαλε το 2016 όταν πήγε στην ΑΕΚ, ισχύει μόνο για τα δύο αυτά χρόνια μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018 και δεν υφίσταται για την ανανέωση του ενός επιπλέον χρόνου.  Παράλληλα δεν αρνείται  ότι όντως υπάρχει αυτή η ανανέωση του ενός έτους, αλλά δεν ισχύει, αφού όπως υποστηρίζει η πλευρά του παίκτη, δεν αναγνωρίζεται από τις διεθνείς ομοσπονδίες, παρά μόνο αν υπάρχουν υπογραφές και των δύο πλευρών την 1η Ιουλίου του 2018.

 

Με λίγα λόγια δηλαδή θεωρεί ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες FIFA, UEFA, αναγνωρίζουν τα χρόνια που υπογράφουν και  ο παίκτης και η οποιαδήποτε εταιρεία, μετά το τέλος του υπάρχοντος συμβολαίου και όχι του παλιού. Δηλαδή υπογράφουν οι δύο πλευρές δύο χρόνια, τρία χρόνια, τέσσερα χρόνια; Αυτά ισχύουν. Τα επιπλέον δεν υφίστανται. Αυτό θεωρεί ο παίκτης και ο εκπρόσωπός του.

 

Επειδή όμως με ρωτούν πολλοί γιατί ο Ολυμπιακός κατέθεσε έγγραφο στην ΑΕΚ που την ενημερώνει για την πρόθεσή του να συζητήσει με τον Λάζαρο θα παραθέσω το τι αναφέρεται στον κανονισμό ιδιότητας μετεγγραφών της ΕΠΟ στο άρθρο 18, παράγραφος 1β

 

“Ένας επαγγελματίας θα είναι ελεύθερος να συνάψει συμβόλαιο με ένα άλλο σωματείο, μόνο αν το συμβόλαιό του έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει τους επόμενους έξι μήνες. Στην περίπτωση αυτή το ενδιαφερόμενο σωματείο θα πρέπει να ειδοποιήσει εγγράφως το σωματείο το οποίο είναι εγγεγραμμένος  ο ποδοσφαιριστής, μη απαιτούμενης όμως συναίνεσης για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Οποιαδήποτε παράβαση αυτής της διάταξης, που αφορά την έγγραφη ειδοποίηση, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000), έως εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000) κατά περίπτωση.

 

ΥΓ. Ο Λάζαρος έχει υποχρέωση να πει στον κόσμο ποιος και πώς τον απειλεί. Δεν μπορεί να λέει πράγματα που αιωρούνται και αφήνουν αιχμές και μάλιστα πολύ σύντομα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογος και θεωρώ σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί δικαστικά και σ’αυτό το θέμα εναντίον του.

 

Περιμένουμε λοιπόν.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *