«Ο κύριος Σαββίδης εισέβαλε οπλισμένος στο γήπεδο της Τούμπας»

Επιστολή στον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενημερώνοντάς τον για τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου, τονίζοντας την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

 

Αναλυτικά:

 

«Αξιότιμε Μπγιόρν,

 

Κατά το περασμένο έτος κάναμε μαζί μία πολύ μεγάλη πρόοδο, προκειμένου να θεσπίσουμε νέους κανόνες σχετικά με τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και και την αυστηροποίηση των ποινών.

 

Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί και πάλι υπό ταραχώδεις στιγμές κατά τη διάρκεια των τελευταίων παιχνιδιών. Το τελευταίο γεγονός έλαβε χώρα χθες, στο παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής Τύπος παρουσίασαν σειρά από φωτογραφίες του προέδρου και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, κυρίου Ιβάν Σαββίδη, να εισβάλλει οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ως εκ τούτου, με βάση τα χθεσινά γεγονότα, αλλά και τα πολλά άλλα γεγονότα κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων, είμαι αναγκασμένος να πάρω την απόφαση να σταματήσω το ελληνικό πρωτάθλημα, για να προστατεύσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των παικτών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

 

Επισυνάπτω και την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως

 

Ειλικρινά δικός σας

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Γιώργος Βασιλειάδης».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *