Ο Λιβάγια τα… έχει και τα… δείχνει κιόλας

Ο Θοδωρής Ακάλεστος γράφει μέσω του προσωπικού του blog «takalestos» για τον Μάρκο Λιβάγια.

 

Αναλυτικά:

 

Διαβάζω και ακούω πολλά και διάφορα για τον Μάρκο Λιβάγια. Ότι μεταμορφώθηκε, ότι τώρα παίζει μπάλα, ότι είναι παικταράς, ότι θα του γίνει νέο συμβόλαιο και άλλα πολλά.

 

Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχει ο Λιβάγια του…Καρντόσο και ο Λιβάγια της ΑΕΚ και φυσικά του Νίκου Κωστένογλου.

 

Ο Καρντόσο ήταν φανερό ότι δεν ήθελε και πολύ τους παίκτες πρώτα ονόματα.

 

Φαντάζομαι πως σκεφτόταν ο Πορτογάλος. “Ποιος είσαι εσύ κύριε; Ο Λιβάγια. Μάλιστα, λες ότι είσαι το  πρώτο όνομα της ομάδας. Ωραία. Κάτσε στον πάγκο γιατί εγώ κάνω κουμάντο εδώ. Έτσι θα μάθεις να ακούς και κυρίως να υπακούς ότι σου λέω στο γήπεδο.  Θα μπεις αλλαγή, θα ξεκινήσεις και κάποια ματς, αλλά με εμένα πρώτα ονόματα δεν υπάρχουν”.

 

Αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να στερείται η ομάδα τον καλύτερο παίκτη της αυτή τη στιγμή.

 

Οκ. Ο Μάρκο είναι μυστήριος τύπος. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποδοσφαιρική αξία του. Έχει και νεύρα. Οκ. Και ο Μαραντόντα είχε νεύρα. Τι να κάνουμε να τον αφήναμε στην εξέδρα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θέλουν ειδική μεταχείριση. Όχι να τους γίνονται τα χατίρια, απλά θέλουν συζήτηση κυρίως και να πιάσεις τον παλμό τους, το σφυγμό τους, να μπεις στην καρδιά τους. Αυτοί οι παίκτες, αν σε νιώσουν δικό τους, γίνονται θυσία και χαλί να τους πατήσεις.

 

Ήρθε λοιπόν ο Κωστένογλου. Ποιο πάγκο; Απ’ αυτόν ξεκινά η ενδεκάδα. Τον έπιασε του μίλησε, τον άγγιξε, του βρήκε το…κουμπί του. Και τι άλλο έκανε ο Νίκος; Του είπε. Έλα εδώ αγόρι μου εσύ είσαι παικταράς. Μπες στο γήπεδο και κάνε αυτό που ξέρεις. Είσαι ελεύθερος. Μην νοιάζεσαι για άλλα πράγματα.

 

Είμαι σίγουρος ότι του μίλησε και για τα νεύρα του και τις κάρτες που δέχεται. Και αυτό θα συνεχίσει να το κάνει.

 

Όπως όμως λέει ο σοφός λαός, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το πιο σημαντικό είναι να κάνεις τον ποδοσφαιριστή τουλάχιστο να ελαττώσει τα νεύρα του γιατί για να τα αποβάλλει τελείως είναι από δύσκολο, έως ακατόρθωτο.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ακόμα σπουδαίο. Όταν ρωτήθηκε στον αέρα της ποδοσφαιρικής εκπομπής μετά τον Αστέρα Τρίπολης ο Σοάρες, αν πρέπει να μείνει ο Κωστένογλου, ο αρχηγός είπε έμμεσα ότι θα πρέπει, αλλά δεν πήρε ξεκάθαρη εντελώς θέση.

 

Όταν ρωτήθηκε λίγο μετά στην ίδια εκπομπή ο Λιβάγια, αν θα πρέπει να μείνει ο Κωστένογλου, ο Λιβάγια είπε ξεκάθαρα: “Φυσικά ναι και πρέπει να μείνει”.

 

Γιατί τα…έχει και δεν τα αφήνει να εννοηθούν, αλλά τα…δείχνει κιόλας, τα…κότσια….

 

ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ.

 

ΥΓ. Όσο για την ανανέωση του συμβολαίου του, αυτή έπρεπε να έχει γίνει…χθες….

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *