«Περιμένω η Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πίεση στο δήμο για το γήπεδο της ΑΕΚ»

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την στάση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την κίνησή του αυτή.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε…

 

-για την ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ:

 

«Εμείς κάναμε μια αναφορά και ουσιαστικά καταγγέλλουμε τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για την τακτική του. Προσδοκούμε η ειδική επιτροπή της ΕΕ να ασχοληθεί με το θέμα και να ασκήσει πίεση στον κ.Βασιλόπουλο.

 

Το δικό μου καθήκον ήταν να ασκήσω ένταση στη Ευρωπαϊκή Ένωση για να πιέσει. Είναι ένα θέμα που το παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή και έχει πολλές πλευρές. Αν θέλετε είναι μια απόφαση η οποία έχει σχέση με την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου μετά την εγκατάσταση προσφύγων. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα. Θέλουμε την ανάπτυξη; Ή όχι; Θέλουμε ένα γήπεδο το οποίο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της πόλης; Πώς ήταν ο δήμος πριν και πώς τώρα; Βρίσκει δικαιολογίες ο κ.Βασιλόπουλος με επιχειρήματα που δεν μπορούν να τα απευθύνουν σε νοήμονες ανθρώπους. Προσπαθούν να παραπλανήσουν και να στρέψουν αλλού τα βλέμματα. Αυτό που μας πειράζει είναι ότι ο κ.Βασιλόπουλος παραγράφει την ιστορικότητα του χώρου, ίσως να μην την γνωρίζει. Ίσως να μην γνωρίζει την ιστορία της προσφυγιάς.

 

Η Αριστερά δεν είναι ανεργία, ούτε υποβάθμιση περιοχής. Πρέπει να προσμετρηθούν όλα και να προχωρήσουμε την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Θυμόμαστε ότι το γήπεδο κατεδαφίστηκε με υπόσχεση από το κράτος ότι θα μπει στο πλάνο ανέγερσης γηπέδου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Περιμένουμε την απάντηση της Επιτροπής παιδείας και αθλητισμού της ΕΕ. Είναι υποχρεωμένη σε δύο μήνες να μου δώσει μια απάντηση.

 

-εάν έχει συζητήσει με ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

 

«Με όσους έχω μιλήσει αποκομίζω την εντύπωση ότι το ζήτημα θα λυθεί…»

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *