Προδιαγράφεται ένα άκρως ενδιαφέρον καλοκαίρι!

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος κακεντρεχής, και από τέτοιους έχουμε πολλούς στην Ελλάδα…, πως μετά τα πανηγύρια για το πρωτάθλημα (σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή κούπα στο μπάσκετ εκείνες τις μέρες) το κλίμα γύρισε προς το αρνητικότερο για την ΑΕΚ και τους ΑΕΚτζήδες.

 

Μία η ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό (με κατεβασμένα τα χέρια) και μία η απώλεια του Λάζαρου νομίζουν κάποιοι πως θα μας πάρει από κάτω… Ούτε καν. Αυτά ισχύουν μονάχα για όσους θέλουν να τα βλέπουν έτσι τα πράγματα… Είμαστε πρωταθλητές και είχαμε φέτος σε μάκρος χρόνου την πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Δεν το ξεχάσαμε αυτό μέσα σε λίγες μέρες. Καλό είναι να το θυμούνται και οι εκτός ΑΕΚ για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων, ή τέλος πάντων, για να μη λένε πράγματα που δεν ισχύουν.

 

Από εκεί και πέρα, στο θέμα του Λάζαρου βρίσκει την πιο πλήρη εφαρμογή της η φράση «η ζωή συνεχίζεται». Ο άνθρωπος αυτός πρόσφερε πάρα πολλά, ειδικά φέτος ήταν από τους βασικότερους πυλώνες των επιτυχιών της ομάδας μας. Όμως, ο ίδιος διάλεξε να θέλει να φύγει. Από τη στιγμή που δίπλα στην «επιλογή ΑΕΚ» για τον οποιονδήποτε λόγο του μπήκε στο μυαλό και η «επιλογή Ολυμπιακός», τέλος. Δεν ξέρω τι θα κάνει η επίσημη ΑΕΚ με τις δικαστικές διώξεις και να σας πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι κάτι άλλο, που σχετίζεται με πιο πρακτικά (αγωνιστικά) ζητήματα. Όπως, για παράδειγμα, το να μη μπορέσει του χρόνου -σε όσους αγώνες συμμετάσχει εναντίον της Ένωσης- ο Λάζαρος να μας κάνει ζημιές, αλλά και να μπορέσουμε να βρούμε έναν ή και δύο αντικαταστάτες (με τα λεφτά που θα έπαιρνε αν έμενε…) που θα κάνουν την ομάδα μας ακόμα καλύτερη. Δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί ο Λάζαρος της φετινής προσφοράς, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. 

 

Γενικώς, αφού κόπασαν κάπως απότομα -λόγω της εμφάνισης απέναντι στον ΠΑΟΚ- οι πανηγυρισμοί, και αφού το θέμα «Λάζαρος» μας έβαλε σε περίσκεψη, μπορούμε να φερθούμε έξυπνα και ώριμα. Χαλαρώνουμε, αναγνωρίζουμε για άλλη μία φορά πως στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε, και εν τέλει κατανοούμε πως οι μεγαλύτερες ομάδες είναι εκείνες που μπορούν να ανταποκρίνονται στις υψηλές υποχρεώσεις τους όσο περισσότερο γίνεται. Τώρα, σε λίγο καιρό, θα μας απασχολεί το είδος της ΑΕΚ της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Αποχωρούν από το ρόστερ κι άλλες σημαντικές μονάδες (π.χ., Γιόχανσον, Αραούχο), αλλά όλα αυτά κρίνονται από το τι παίκτες θα φέρεις στη θέση τους και πόσο παραπάνω ή λιγότερο θα προσφέρουν οι καινούριοι από τους προηγούμενους. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα θέσει τους στόχους της για τη νέα σεζόν και θα κάνει αυτό που μπορεί για να ανταπεξέλθει σε αυτούς… Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας την Τετάρτη δόθηκαν κάποιες διαβεβαιώσεις-υποσχέσεις από στόματα που ξέρουν πάντα τι (και γιατί το) λένε. Επομένως προδιαγράφεται ένα άκρως ενδιαφέρον καλοκαίρι!

 

ΥΓ. Από τη στιγμή που του χρόνου -θεωρητικά πάντα- ο ΠΑΟΚ θα έχει πιο στρωμένη ομάδα από αυτήν που είχε φέτος για αρκετούς μήνες στην αρχή, τους κάνει ευλόγως να θεωρούν πως το πρωτάθλημα θα είναι μία δική τους υπόθεση. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μη το πάρουν ούτε του χρόνου και μπαίνω στη διαδικασία να βάζω στοπ στις σκέψεις μου για πολλούς λόγους. Aν για την ΑΕΚ το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο μάγκικο μαζί με εκείνο του 1989, το επόμενο -ειδικά αν έρθει του χρόνου- θα είναι το κάτι άλλο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *