Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο «ξανθός αετός»

Ενα από τα μεγάλα αστέρια των πρώτων δεκαετιών της ιστορίας της ΑΕΚ έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια. Ο «ξανθός αετός» Κλεάνθης Μαρόπουλος είχε ενταχθεί στα «τσικό» της ΑΕΚ από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 και έμελλε να αποτελέσει το πιο μεγάλο όνομα της ομάδας μέχρι και το 1952, οπότε και αποσύρθηκε.

 

Με την ΑΕΚ πανηγύρισε τα Πρωταθλήματα Ελλάδας του 1939 και του 1940, τα Κύπελλα του 1939, του 1949 και του 1950 και τα Πρωταθλήματα Αθηνών 1940, 1946, 1947, 1950, ενώ αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών δέκα φορές (1 γκολ) στα λίγα ματς που διεξήχθησαν στα χρόνια πριν και μετά τον πόλεμο. Σκόραρε για την ΑΕΚ 116 φορές σε 200 ματς για το Κύπελλο και για τα Πρωταθλήματα Αθηνών και Ελλάδας, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός συμμετοχών και γκολ σε φιλικά ματς και σε ανεπίσημες διοργανώσεις στον καιρό της Κατοχής.

 

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έμεινε κοντά στην ΑΕΚ, υπηρετώντας της από διοικητικά πόστα. Μνημειώδης είναι η σχέση ζωής που είχε με τον Τρύφωνα Τζανετή, φίλο του από τις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, συμπαίκτη του και συνεργάτη του στην ΑΕΚ για σχεδόν τρεις δεκαετίες και συνέταιρό του σε κατάστημα αθλητικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *