Σε αυτό το προσκλητήριο είναι γραμμένα τα ονόματα όλων μας…

Το βράδυ της Πέμπτης δεν θα ξεχαστεί ποτέ από σύσσωμη την οικογένεια της ΑΕΚ. Ακόμα και όταν θα προχωρήσει πάρα πολύ ο χρόνος θα παραμένει μία δυνατή και σημαντική ανάμνηση.

 

Αφού πρώτα θα έχουμε φροντίσει όλοι να την τοποθετήσουμε στη σωστή θέση.  Όσοι βρεθήκαμε εκεί, δεν ήμασταν μόνοι μας. Είχαμε δίπλα μας και όλους τους υπόλοιπους. Σε αυτές τις περιστάσεις, έτσι (πρέπει να) λειτουργεί ένας (σοβαρός και υγιής) οργανισμός. Και η χαρά, παρότι σε άλλους ήταν κάπως μεγαλύτερη και σε άλλους λίγο μικρότερη (ως προς τις μορφές και την ένταση εκδηλωτικότητας εννοώ…), ήταν κοινή και εντονότατη. Γιατί όποιος δεν χαίρεται (ή δεν αναγνωρίζει την αξία τους) σε τέτοια, και λέει πως είναι ΑΕΚ, μπορεί… και να είναι… ΑΕΚ… Αλλά, σε μια δική του εκδοχή, αρκετά απομακρυσμένη από την ενεστωτική αναγκαιότητα…

 

Τέλος πάντων, όσοι πήγαμε πήγαμε, και πλέον είμαστε πιο πλούσιοι, και σε παραστάσεις, και σε εμπειρίες και σε συναισθήματα.  Αλλά και σε προσμονή, γιατί μετά την ταλαιπωρία 4 ετών παλεύεις να συνηθίσεις τα νέα δεδομένα… Καλό είναι κάθε φορά που δυσκολεύει κάτι σχετικά με την ΑΕΚ να σκεφτόμαστε εκείνες τις στιγμές της περασμένης Πέμπτης που πατάγαμε στα ιερά χώματα και όσα διαπερνούσαν το κορμί μας. Και δεν είναι υπερβολές αυτά. Στις μέρες μας είναι πολύ λίγα εκείνα τα πράγματα που απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και είναι ικανά να λειτουργούν ως συναισθηματικές γεννήτριες. Είμαστε τυχεροί που είμαστε ΑΕΚ, γιατί η ΑΕΚ είναι ακόμα σε θέση να δημιουργεί συνθήκες παρόμοιες. Για την ακρίβεια, θεωρώ πως είναι σε θέση στο σήμερα να βάλει σοβαρές βάσεις για να μπορεί να το κάνει στο διηνεκές σε μεγαλύτερη ποσότητα, με τη δέουσα ποιότητα, αλλά και με την απαραίτητη συχνότητα. Σκοπός μας δεν είναι να διαφεντεύσουμε, π.χ., το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά να διεκδικήσουμε σε αυτό την κορυφή με τέτοιο τρόπο που θα μας παραδέχονται όλοι οι σοβαροί άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο (ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζουν). Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια «Παλέρμο», αλλά πόλο έλξης και παροχής πολύμορφων ευεργετημάτων για εύρος ανθρώπων… Βαρύ το φορτίο, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας.

 

Στην προσπάθεια που κάνουμε συναντάμε εμπόδια και γνωρίζουμε διάφορους ανθρώπινους τύπους. Άλλοι μας εξοργίζουν, άλλοι μας απογοητεύουν, άλλοι μας ρίχνουν στιγμιαία σε ένα είδος ραγδαίως αναπτυσσόμενου μηδενισμού, άλλοι μας θλίβουν. Όμως, υπάρχουν και εκείνοι που μας τιμούν, που μας σέβονται, που τους χρωστάμε πολλά, που μας παραδειγματίζουν, που μας βοηθούν, που μας αντέχουν, που μας συμμερίζονται, που ταυτίζονται με τα όνειρα και τις σκέψεις μας, που κατανοούν τα διακυβεύματα και τη σημασία τους. Όλοι αποτελούν το σύνολο. Ωριμάζουμε, μαθαίνουμε, και γινόμαστε καλύτεροι, θέλοντας και μη, όταν κινούμαστε ανάμεσα σε μία τέτοια πανσπερμία διαφορετικών προθέσεων και λειτουργικοτήτων. Θα πάμε μπροστά, και γιατί μπορούμε, και γιατί είμαστε σε θέση να αφουγκραζόμαστε.

 

 Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΑΕΚ, και οφείλουμε σε αυτήν -ο καθένας από το δικό του μετερίζι- να βοηθήσουμε να γίνει η ΑΕΚ μεγαλύτερη. Η σπουδαία και χαρμόσυνη τελετή της Πέμπτης δεν ήταν τίποτα άλλο από το πέρασμα σε μια άλλη εποχή. Αν τα εγκαίνια του νέου μας γηπέδου υπολογίζονται σε δύο χρόνια από τώρα, στις 27 Ιουλίου 2017 η Ένωση πέρασε τα διόδια και πια κινείται σε μια λεωφόρο διαφορετική και πολλά υποσχόμενη…  Στην ουσία, τώρα περνάμε στα δύσκολα που καταξιώνουν πραγματικά, τώρα μπαίνουν τα θεμέλια της μεγάλης ΑΕΚ που θέλουμε. Σε αυτό το προσκλητήριο, που έρχεται από το χτες και στο σήμερα,  χτίζει το αύριο είναι γραμμένα τα ονόματα όλων μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *