Σιμόες: Θα υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα όπως τη ζωή μας (video)

Με τη σφραγίδα της πρωταθλήτριας θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν η ΑΕΚ και αυτό θέλει να υπερασπιστεί, σύμφωνα με τον Αντρέ Σιμόες.

 

Αναλυτικά, ο Αντρέ Σιμόες μίλησε για:

 

-την έλευσή του στην ΑΕΚ και την πρόοδό του μαζί της: «Πριν έρθω γνώριζα πολύ περισσότερα εγώ για την ΑΕΚ από ό,τι η ΑΕΚ για μένα. Φυσικά και ήρθαν όλα πολύ γρήγορα. Όταν υπέγραψα η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική, αλλά δεν με απασχολούσε γιατί ήξερα ότι ερχόμουν σε ένα μεγάλο κλαμπ. Ενώ στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, γιατί είχα έρθει σε μια άλλη χώρα με διαφορετική φιλοσοφία προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και κατέκτησα τη θέση μου. Στον πρώτο μου χρόνο κερδίσαμε το Κύπελλο, τον δεύτερο προσπαθήσαμε να περάσουμε στο Champions League και στον τρίτο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας. Τώρα πλέον θα χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον τίτλο αυτόν σαν να ήταν η ζωή μας».

 

-την περασμένη σεζόν στην ΑΕΚ: «Η περασμένη σεζόν ήταν η καλύτερη για μένα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησα ένα πρωτάθλημα και πρώτη φορά που έπαιξα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως το Europa League. Η σεζόν αυτή ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και ελπίζω η επόμενη να είναι καλύτερη από τη φετινή».

 

-τα κέρδη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ποτέ δεν θα θεωρήσουμε τους αντιπάλους μας μικρότερες ομάδες από μας, αλλά, ναι, αισθανόμαστε πιο δυνατοί, αισθανόμαστε πρωταθλητές, πιο μεγάλοι και πιο σεβαστοί, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ήταν πολύ διαφορετικό για έναν παίκτη να είναι στην ΑΕΚ πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τώρα είμαστε πιο δυνατοί και αναγνωρισμένοι στην Ευρώπη. Αυτό μας κάνει να βελτιωνόμαστε, αλλά όχι να είμαστε υπερόπτες σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ευθύνη είναι μεγαλύτερη, αλλά ταυτόχρονα αισθανόμαστε ότι μας σέβονται περισσότερο».

 

-την προοπτική του Champions League: «Περίμενα την ευκαιρία να παίξω στο Champions League εδώ και χρόνια. Αυτό είναι που θέλουν όλοι οι παίκτες. Είναι η μεγαλύτερη ‘βιτρίνα’ στο ποδόσφαιρο. Το να παίζεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες είναι κάτι το μεγαλειώδες και σημαίνει πολλά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Θεωρώ πως το να συμμετέχω εκεί στα 28 μου θα μου δώσει μεγαλύτερη εμπειρία, γνώση και ηρεμία. Σε καμία περίπτωση δε νιώθω πιο μεγάλος ή κουρασμένος, με κάνει όμως να νιώθω πιο ώριμος».

 

-την πιθανότητα να κληθεί στην εθνική Πορτογαλίας: «Αυτή τη στιγμή η Πορτογαλία είναι από τις πιο δυνατές εθνικές ομάδες στην Ευρώπη κι αυτό το κάνει πιο δύσκολο να μπει κάποιος σε αυτή. Είναι φυσιολογικό πως αν παίξουμε στο Champions League, τότε θα υπήρχε μια πιθανότητα να κληθώ κι εγώ. Όλα είναι πιθανά».

 

-τις πρώτες εντυπώσεις από τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Μου φαίνονται πολύ καλά τα πράγματα με το νέο προπονητή. Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο να γνωρίζουμε και άλλους προπονητές. Έχω ακούσει κάποια πράγματα όταν ήταν σε άλλες ομάδες. Όλοι όσοι έχουν δουλέψει μαζί του λέγανε πολύ καλά λόγια για αυτόν. Είναι ένας προπονητής που είναι κοντά στους παίκτες, που του αρέσει η τακτική, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Ήδη στις πρώτες προπονήσεις βλέπουμε πολύ καλά στοιχεία. Δουλεύουμε πάνω στην επιθετική ανάπτυξη, με βασικό στόχο την παραγωγή παιχνιδιού. Μου φαίνεται πολύ καλά ότι βρίσκεται στην ΑΕΚ, γιατί είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα».

 

-τη γέννηση της κόρης του: «Το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά για μένα. Σίγουρα (σ.σ. στα ελληνικά). Απέκτησα αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία στη ζωή, το να γίνεις πατέρας. Μετά από αυτό αποκτάς μια διαφορετική ωριμότητα και όλα στη ζωή μας έρχονται σε δεύτερο ρόλο, γιατί τον πρώτο ρόλο πλέον την παίζει η ευτυχία της οικογένειας και του μωρού. Πιστεύω πως φέτος όντως ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Η κόρη μου που είναι λίγων μηνών βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και για μένα αυτό σημαίνει πολλά».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *