Στα χέρια μπαμπάδες σε αγώνα ΑΕΚ – Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας

Σοβαρό επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια 8χρονων παιδιών που συμμετείχαν στο ποδοσφαιρικό τουρνουά του Δήμου, το Σάββατο 27/05. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τελικό των προτζούνιορ (8-9 ετών) ανάμεσα στον Ατταλο Νέας Φιλαδέλφειας και της ΑΕΚ Futsal, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ 2 πατεράδων που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους στην εξέδρα.

 

Δεν θα αναφέρουμε λεπτομέρειες του συμβάντος, ούτε ποιος έφταιγε κλπ. Άλλωστε σε ένα παιχνίδι 8χρονων «μωρών» το να ψάχνεις τον «φταίχτη» ανάμεσα σε δύο πατεράδες που πλακώθηκαν είναι σουρεαλισμός.

 

Και μη νομίζετε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό και η «κακιά στιγμή» σε αγώνες παιδιών.

 

Τα περιστατικά είναι πολλά και αυξανόμενα. Όσοι παρακολουθούν από κοντά αγώνες παιδικών ομάδων σίγουρα θα έχουν γίνει μάρτυρες ανάλογων περιστατικών. Λεκτικές αλλά και -όταν τα πράματα φτάνουν στα άκρα- σωματικές συμπλοκές μεταξύ γονέων. Μάλιστα σε κάποιο ματς 10χρονων, γίναμε μάρτυρες της επέμβασης αστυνομικών δυνάμεων για να χωρίσουν γονείς που πλακώνονταν…

 

Και μετά ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει για την βία στα γήπεδα σε αγώνες ενηλίκων…

 

Η ανακοίνωση του Αττάλου:

 

Ο Άτταλος εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευσή του για την ένταση και το αδικαιολόγητο επεισόδιο που προκλήθηκε από γονέα αντίπαλης ομάδας κατά τη διάρκεια του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο συμμετείχε τμήμα προ-τζούνιορ της ομάδας μας. Ο αγώνας διεξαγόταν στο πλαίσιο του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν η διακοπή του αγώνα με απόφαση του διαιτητή και η αποχώρηση των μικρών αθλητών μας από το γήπεδο, που, αντί να αθλούνται και να διασκεδάζουν, υποχρεώθηκαν να γίνουν μάρτυρες βίας και ύβρεων.

 

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλοι μας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν ούτε με τα ιδεώδη του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, ούτε φυσικά έχουν θετικό αντίκτυπο από παιδαγωγικής πλευράς στα παιδιά μας. Ο αθλητισμός, και μάλιστα ο ερασιτεχνικός, πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Πρέπει να καλλιεργεί ευγενή αισθήματα στα παιδιά και όχι να τα εθίζει από τόσο τρυφερή ηλικία στον αδικαιολόγητο φανατισμό και τη βία.

 

Εν όψει των ανωτέρω, ο Άτταλος καλεί  τους γονείς της ομάδας μας, αλλά και τους γονείς και υπευθύνους και των άλλων σωματείων να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή τόσο αυτής της διοργάνωσης όσο και γενικότερα των αγώνων των τμημάτων υποδομών των ακαδημιών, επιδεικνύοντας την απαραίτητη ωριμότητα και απομονώνοντας τυχόν ακραία στοιχεία. Σε αυτό το πλαίσιο και παρά το γεγονός ότι οι γονείς της ακαδημίας μας έχουν υποδείξει έως σήμερα άριστη συμπεριφορά, εμείς από την πλευρά μας θα αναλάβουμε άμεσα περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενημέρωση  των γονέων της ακαδημίας μας για τα ανωτέρω θέματα.

 

Επίσης καλεί τη διοργανώτρια αρχή του τουρνουά, δηλαδή τον Δήμο μας, να βοηθήσει στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και στην αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

 

Η προάσπιση της ψυχικής ηρεμίας των παιδιών μας που πλήττονται από τις ανωτέρω απαράδεκτες συμπεριφορές και η διάσωση της όποιας έννοιας αθλητικού ιδεώδους απομένει σε αυτόν το τόπο είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης     Τζέλης                                   Μεταξία Ζαχαροπούλου

 

Πηγή: filadelfeia-xalkidona

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *