Στην ψυχολογία και όχι στο σύστημα εστίασε ο Ουζουνίδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για το παιχνίδι που έρχεται με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έκανε μια αναφορά και στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

 

«Ήταν σημαντικό το αποτέλεσμα στα Γιάννενα κυρίως για να αποκτήσουν τα παιδιά και την ψυχολογία” τόνισε αρχικά προσθέτοντας ότι σίγουρα ήταν μια καλύτερη εβδομάδα για την ομάδα. Αναφορικά με τη χρήση του 3-5-2 δήλωσε: “Όλες οι διατάξεις είναι καλές, όλες έχουν τα συν και τα πλην. Εμείς πρέπει να δούμε σε αυτό το νέο σχηματισμό τι λάθη έχουμε κάνει. Εγώ έκρινα ότι πρέπει να παίξουμε έτσι στο ματς με τον ΠΑΣ. Έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα για να το κάνουμε αλλά δεν σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιούμε συνέχεια. Με τις προσθήκες και τις αφαιρέσεις που έγιναν κοιτάζεις να αλλάξεις κάποια πράγματα και κοιτάς να προσαρμόσεις το σύστημα σε αυτούς που έχεις. Αν υπήρχε ιδανικό σύστημα όλοι θα το έπαιζαν, όλα έχουν συν και πλην. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε όταν κάνουμε κάτι να το κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα στα Γιάννενα βγήκαν πολύ καλά πράγματα δημιουργικά, είχαμε όμως και πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε».

 

Όσο γιατί δεν χρησιμοποίησε το 3-5-2 νωρίτερα τόνισε: «Πάντα εξαρτάται από την κατάσταση τον παικτών και τον αντίπαλο. Υπήρχαν παιδιά που δεν μπορούσαν να παίξουν αυτό το σύστημα. Χρειάζεται πολλά τρεξίματα και ποιότητα. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το παίξουμε. Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος.  Εμείς έχουμε ποιοτικούς παίκτες και πιστεύω ότι τη μεγάλη διαφορά δεν την κάνει μόνο η διάταξη αλλά και η αγωνιστική παρουσία των παικτών. Ουσιώδες είναι ότι όλοι όσοι αγωνίστηκαν στα Γιάννενα μπήκαν με καλή ψυχολογία και έβγαλαν ένα καλό πρόσωπο. Θεωρώ ότι και στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ ήταν από τις καλύτερες ομάδες. Δεν είναι λοιπόν μόνο η διάταξη. Είχαμε αρκετά προβλήματα και προστέθηκε και το ψυχολογικό, αυτό είναι σημαντικό. Αν είναι καλά οι παίκτες ψυχολογικά με την ποιότητα που έχουν δεν προβληματίζομαι  Σας θυμίζω ότι κι εσείς (δημοσιογράφοι) λέγατε ότι η ΑΕΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Το θέμα λοιπόν είναι πως θα εκτελέσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που τους ζητάς. Έχουμε σίγουρα κάποια προβλήματα όμως εμείς πρέπει να τα καλύψουμε και παρουσιάσουμε τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει η ομάδα».

 

Για το αν τα πράγματα είναι πιο εύκολα χωρίς τα απαιτητικά ευρωπαϊκά ματς ανέφερε: «Είναι πιο εύκολα σίγουρα χωρίς ευρωπαϊκά ματς. Σημαντικές βέβαια και οι προσθήκες που έγιναν είτε με τις ανανεώσεις, είτε με τις μεταγραφές. Τώρα εμείς πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε καλύτερα όλους τους παίκτες που έχουμε».

 

Αναφορικά με το βαρύ κλίμα που υπήρχε λόγω των κακών αποτελεσμάτων ανέφερε: «Πρέπει να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι. Οι παίκτες όμως είναι άνθρωποι,  διαβάζουν, ακούνε, όλα αυτά επηρεάζουν σίγουρα την ομάδα. Δεν είναι μόνο η αμφισβήτηση και η κριτική σε έναν προπονητή είναι ότι περνάει και στα αποδυτήρια. Όταν διαβάζει ο παίκτης ότι υπάρχει θέμα προπονητή επηρεάζεται. Έχουμε όμως έμπειρα παιδιά που μπορούν να το διαχειριστούν. Μιλήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στο αγωνιστικό. Να παίξουν την μπάλα που μπορούν, δεν έχουν ξεχάσει το ποδόσφαιρο. Είναι οι παίκτες που πήραν το πρωτάθλημα και πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό το καλοκαίρι. Όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και δύσκολες περίοδοι. Τώρα έκαναν μια καλή εμφάνιση και στο χέρι τους είναι να το συνεχίσουν».

 

Για τον Αστέρα ανέφερε: «Ο Αστέρας έπαιζε καλά ακόμα και όταν δεν είχε τα αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει λίγες αλλαγές είναι ομάδα με συνοχή και παίκτες που γνωρίζονται καλά. Πάντα δυσκολεύει τον αντίπαλο, κόντρα στις μεγάλες ομάδες έχει ένα επιπλέον κίνητρο. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι και δύσκολο. Ο κ.Παράσχος είναι πολλά χρόνια προπονητής, είναι έμπειρος, Έχει διαφοροποιήσει το σχήμα του πολλές φορές όσο εργάζεται ανάλογα με τον αντίπαλο».

 

Για το γεγονός ότι ο Ροντρίγκο Γκάλο δεν αγωνίζεται συχνά ανέφερε ότι αυτά τα θέματα “είναι επιλογή του προπονητή” ενώ για τους τραυματισες τόνισε: «Ο Μπακάκης έχει ένα τράβηγμα δεν είναι κάτι ανησυχητικό, μπορεί να το αντέξει. Ο Μάρκο θα δούμε στην σημερινή προπόνηση αν θα έχει ενοχλήσεις. Ίσως πρέπει να προφυλαχθεί. Θα το δούμε».

 

Τέλος για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς είπε: «Πολύ καλός παίκτης, ήταν στις επιλογές μου από το καλοκαίρι. Έχει ποιότητα, κάθετη πάσα, βλέπει γήπεδο, είναι ένας σύγχρονος χαφ που δημιουργεί και μαρκάρει. Ένας παίκτης όπως τον θέλαμε που μπορεί να μας βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι. Για τον παίκτη δίπλα στο εξάρι ήταν η πρώτη μας επιλογή από το καλοκαίρι. Θα δούμε αν στο ματς με τον Αστέρα θα παίξει βασικός. Τον βάζω στις δοκιμές που κάνουμε αλλά νομίζω ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα. Είναι βέβαια ένας παίκτης έμπειρος που ξέρει να διαχειριστεί καλά τον εαυτό του».

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *