Τα «σκυλιά του πολέμου» του Χιμένεθ θέλουν τάισμα

Λίγες μέρες έμειναν πριν μας αποχαιρετήσει το 2017. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει αυτή τη σεζόν να είναι η μοναδική ελληνική ομάδα μέσα στους τρεις στόχους (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) και βρίσκεται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στην ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς». Όλα πηγαίνουν ρολόι.

 

Στο Πρωτάθλημα, σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε πιο χαρούμενα Χριστούγεννα με την ΑΕΚ στην κορυφή. Όμως το αναπάντεχο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μας έριξε την ψυχολογία. Κανένα όμως πρωτάθλημα δεν κρίθηκε το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει μπροστά της έναν ολόκληρο γύρο για να αλλάξει την κατάσταση και να σηκώσει το πρωτάθλημα.

 

Στο Κύπελλο, μπορούμε να πούμε πως είμαστε στους «8» της διοργάνωσης. Το 0-4 του Αγρινίου είναι ένα αποτέλεσμα που πέρα από την πρόκριση, δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή της ΑΕΚ να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα έχουν αγωνιστεί ελάχιστα.

 

Στην Ευρώπη, η κληρωτίδα μας επεφύλλαξε μια ωραία κλήρωση απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Έναν αντίπαλο που δεν είναιι φόβητρο. Περισσότερο φοβίζει η φασιστική συμπεριφορά των οπαδών και η παγωμένη Ουκρανία και τίποτε άλλο. Αν η ΑΕΚ καταφέρει στο ΟΑΚΑ (το οποίο θα πρέπει να είναι κατάμεστο) να πάρει ένα σκορ – πρόκρισης, τότε θα πρέπει να συνεχίσει με το ευρωπαϊκό της κοστούμι να διασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16».

 

Στα του γηπέδου, όλα βαίνουν καλώς. Όπως έχω γράψει κατ’ επαναλάψη. Το γήπεδο πρέπει να ανήκει στην Ερασιτεχνική και πουθενά αλλού! Αυτή την άποψη είχα πάντοτε, όποια κι αν ήταν η διοίκηση της ΑΕΚ. Η ακύρωση του παραχωρητηρίου πριν καιρό ήταν ένα πρώτο βήμα. Το ΣτΕ ως άλλος θεματοφύλακας βοηθάει την ΑΕΚ να χτίσει το όνειρο χιλιάδων οπαδών της. Όλοι περιμένουμε τη στιγμή που θα υψωθούν τα τείχη της «Αγιά Σοφιάς». Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά τα εμπόδια όλο και λιγοστεύουν.

 

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως το 2018 θα είναι η χρονιά της ΑΕΚ. Σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και υγεία να υπάρχει και όλα πιστεύω πως θα πάνε καλά. Το Πρωτάθλημα πρέπει να το πάρουμε εμείς, διότι για μένα αυτό υπάρχει περισσότερο από το Κύπελλο και την Ευρώπη. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει τα «σκυλιά του πολέμου» του Μανόλο Χιμένεθ να ταϊστούν. Και πως θα γίνει αυτό; Με μεταγραφές υψηλού επιπέδου και έτοιμους παίκτες που θα δώσουν στην ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν αυτό που λαχταρούν οι Ενωσίτες. Πρωτάθλημα μέσα στη Ριζούπολη!

 

Υπομονή για να δούμε ποιους παίκτες θα πάρει η διοίκηση της ΑΕΚ. Τα ονόματα όλοι τα ξέρουμε. Έχουν γραφτεί. Οι μάγοι με τα δώρα πρέπει να είναι ανοιχτοχέρηδες απέναντι στην ΑΕΚ.

 

Καλά Χριστούγεννα – Καλά ΑΕΚούγεννα!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *