Τα emails Λάζαρου και Ολυμπιακού και το άκυρο «+1»

Το «Ευαγγέλιο» του Ευάγγελου Μίχου μέσω της ιστοσελίδας contra φέρνει στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της υπόθεσης «συμβόλαιο Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου» με emails απ’ όλες τις πλευρές…

 

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αναφέρει:

 

 1. Το πρώτο εξώδικο στην ΠΑΕ ΑΕΚ στάλθηκε από τον μάνατζερ του Λάζαρου, τον Αντώνη Αποστολόπουλο. Και δεν επιδόθηκε την παραμονή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά πριν από 10 ημέρες. Δηλαδή δύο ημέρες πριν από το ματς με τον Απόλλωνα. Με αυτό καθιστούσε σαφές στους “κιτρινόμαυρους” πως δεν αναγνωρίζει το υπάρχον συμβόλαιο (το +1) και πως μένει ελεύθερος. Μεταξύ άλλων τους έγραφε πως ο ποδοσφαιριστής νιώθει απογοήτευση από το γεγονός πως δεν του έχει γίνει ακόμη επίσημη πρόταση! Ουσιαστικά βέβαια ήταν σαν να τους ενημέρωνε πως…. βαρέθηκε να τους περιμένει και πλέον θα κοιτάξουν άλλες προτάσεις. Κάτι που έκανε έξαλλο τον Μελισσανίδη όταν το πληροφορήθηκε κι αρχικά υπήρξε η σκέψη να μην χρησιμοποιηθεί στα δύο τελευταία ματς της σεζόν (πρωτάθλημα και Κύπελλο)!

 

 1. Το δεύτερο εξώδικο στάλθηκε όντως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας από τον Ολυμπιακό στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Αρχικά με δικαστικό επιμελητή, αλλά με εντολή του Δ. Συμβούλου, Μηνά Λυσάνδρου, οι υπάλληλοι των Γραφείων αρνήθηκαν να το παραλάβουν, οπότε τοιχοκολλήθηκε. Και στη συνέχεια από τα Γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας στον Πειραιά το έστειλαν στην ΑΕΚ και με e-mail! Μ’ αυτό ενημέρωνε επίσημα την ΑΕΚ πως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον Λάζαρο, από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιό του. Επικαλούμενη την σχετική οδηγία των FIFA για τέτοιες περιπτώσεις. Να υπάρχει δηλαδή ενημέρωση/επικοινωνία πριν από μια διαπραγμάτευση παικτών που βρίσκονται “εντός 6μηνου”.

 

 1. Στην ουσία και τα δυο δεν ήταν εξώδικα με την έννοια των δικαστικών. Ήταν ενημερωτικά έγγραφα που επιδόθηκαν με δικαστικό επιμελητή!

 

 1. Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο “+1”, μιλάμε στην πραγματικότητα για ένα άλλο συμβόλαιο, που έχει υπογραφεί από το 2016, με ημερομηνία έναρξης την 1/7/2018, το οποίο όντως υπάρχει στο… συρτάρι της ΠΑΕ ΑΕΚ και όπως ακούγεται δεν μπορεί να παρουσιαστεί γιατί χρήζει… διορθώσεων. Διαφορετικά θα είναι άκυρο και θα απορριφθεί…

 

Σε σχέση με τα “+1” οι ίδιοι οι δικηγόροι ενημερώνουν τους παίκτες και τους μάνατζερς, όταν  υπογράφουν συμβόλαια και υπάρχουν, πως στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία αξία. Στο δια ταύτα το “+1” πλέον δεν υπάρχει ούτε για τον ποδοσφαιριστή, αλλά ούτε για την ομάδα. Μονομερείς συμβάσεις δεν υφίστανται, κάτι που έγκειται στην αρχή της ελευθερίας της συναλλαγής. Επίσης, δεν γίνονται δεκτές από FIFA και UEFA. Το μόνο “+1” που είναι νόμιμο, είναι όταν προβλέπει αυτόματη ανανέωση λόγω συμμετοχών. Δηλαδή όταν πρόκειται ουσιαστικά για μια αμφοτεροβαρή σύμβαση.

 

 1. Πριν από το εξώδικο του agent Αποστολόπουλου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ο ίδιος, ο Λάζαρος, έχει στείλει προσωπικό e-mail στον Μηνά Λυσάνδρου, στο οποίο εξέφραζε την απογοήτευση του για την απραξία της ΑΕΚ και για κάποια πράγματα που είχαν συμφωνηθεί προφορικά, αλλά τα ξέχασαν στην πορεία…

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

One thought on “Τα emails Λάζαρου και Ολυμπιακού και το άκυρο «+1»

 • 16/05/2018 at 10:08 am
  Permalink

  Aυτά είναι υποθέσεις του κυρίου Μίχου. Την μία μιλάει για εξώδικα και την άλλη για ενημερωτικά έγγραφα. Θυροκόλληση ανυπόγραφου ενημερωτικού εγγράφου, εκτός από άκυρη, μπορεί να θεωρηθεί έως και παράνομη. Κάτι σαν αφισοκόλληση δηλαδή. Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός. Υπομονή….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *