Τούμπα όλα… Γύρισε…

Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr για το μάγκικο διπλό της ΑΕΚ στην Τρίπολη επί του Αστέρα Τρίπολης και βγάζει το καπέλο στον Νίκο Κωστένογλου.

 

 Διαβάστε το κείμενο:

 

Την προηγούμενη Κυριακή φεύγοντας από το γήπεδο μετά το ναυάγιο με τον Καρντόσο, έλεγα κι όμως γυρνάει. Ε γύρισε μέσα σε μόλις λίγες μέρες.

 

Δεν γίνεται να ξέχασε την μπάλα ο Λιβάγια, ο Αλμπάνης που δεν έπαιζε ποτέ, ο Χουλτ, ο Λόπες, ο Μάνταλος, ο Οικονόμου. Αυτό που έγινε σε αυτήν την ομάδα με το προηγούμενο προπονητικό τιμ ήταν σαδισμός.

 

Πάει τελείωσε. Πλήρωσε το τίμημα με αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά με τις δύο τελευταίες νίκες, η ομάδα με ψυχή, πάθος και καρδιά, γύρισε την ψυχολογία όλου του οργανισμού ΑΕΚ και στόχος είναι το πρωτάθλημα.

 

Ο θεμελιωτής της αναμόρφωσης είναι ο «Πάτερ Κώστενογλου» που στην Τρίπολη έκανε κοουτσάρισμα μαγικό. Και τι δεν του έτυχε… Τραυματίζονται Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γαλανόπουλος.

 

Ε και; Ο Πάτερ είχε διαβάσει τα πάντα. Εβαλε Αλμπάνη που ξέρει καντάρια μπάλα και ξεφτιλίζει συστήματα, αφού το παιδί παίζει δεύτερος επιθετικός, αλλά και αριστερός ακραίος. Έβγαλε δύο ασίστ και ομόρφυνε το επιθετικό παιχνίδι.

 

Εβαλε Σιμάο κι έδωσε ανάσες στο ταλαιπωρημένο κέντρο της ΑΕΚ, ύστερα από την υπερπροσπάθεια στην Τουρκία.

 

Άφησε τον Τσιγκρίνσκι και τον Λιβάγια να ηγηθούν μέσα στο γήπεδο χωρίς να περιορίσει τους ηγέτες της ΑΕΚ. Τους έχρισε καθοδηγητές σε άμυνα και σε επίθεση. Το πιο σημαντικό που έκανε ο Πάτερ είναι ότι όλοι οι παίκτες μιλούν με πολύ καλά λόγια γι’ αυτόν.

 

Η ΑΕΚ σε ένα τρίμηνο να πάρει δεύτερο ρίσκο για αλλαγή προπονητή όταν σε μία εβδομάδα, έχουν γίνει τα αυτονόητα και η ομάδα ρολάρει είναι κόντρα στην πραγματικότητα.

 

Στην τελική, όποιος και να έρθει, εάν έρθει τώρα δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει πειράματα όπως σε περίοδο προετοιμασίας, αλλά να κάνει άμεσα σωστές κινήσεις σε ένα άγνωστο γι’ αυτόν υλικό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο Κωστένογλου κερδίζει τη δουλειά του βάση της λογικής.

 

Οι παίκτες απέδειξαν ότι τα συστήματα μέσα στο γήπεδο ειναι μόνο για τους πίνακες. Οι επιθετικοί μάρκαραν σαν λιοντάρια μέσα στο γήπεδο, ενώ τα αμυντικά χαφ γινόντουσαν κρυφοί επιθετικοί, με αποκορύφωση το γκολ του Σιμόες σαν φορ στο 92’.

 

Ο Σιδηρόπουλος έκανε τα μαγικά του. Δεν απέβαλε τον Μπαράλες μετά το δολοφονικό χτύπημα στο μάτι του Μπακάκ. Βλέποντας και το VAR συν τις άλλοις δεν πήγε καν να δει τη φάση του πέναλτι του Μπακάκη, δείχνοντας σιγουριά για το πέναλτι σε βάρος του Δικεφάλου.

 

Με VAR και χωρίς, βλέπουμε όργια…

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *