Το περιμέναμε, άργησε, αλλά ήρθε: Κατηγορούμενα για κακούργημα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Είχαμε γράψει προ καιρού, πως “ο χρόνος είναι δικαστής και όλους τους δικάζει” και δεν πέσαμε έξω! Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου αλλά και τα μέλη του σωματείου, της διοίκησης υποστηριζόμενης από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Μάκη Αγγελόπουλο, είναι κατηγορούμενα για απιστία στην κακουργηματική της μορφή. Ποιοι είναι αυτοί; Οι Αλεξίου, Ασλανίδης, Αγγελόπουλος, Κατσαδήμας, Κοτσάτος, Βάσιος, Δεληβελιώτης, Καρέρ, Λαζόπουλος, Μπέρκοβιτς, Μάρκου, Ντικιάδης, Ντόνας, Νταγιάκος, Χήνας, Ποτού, Χατζηπαντελής, Χατζηκομνηνός, Παπαϊωάννου.

 

Κάποιος από τους υφυπουργούς Αθλητισμού, Κοντονής – Βασιλειάδης, έστειλε στον εισαγγελέα την αναφορά που είχαν συντάξει μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για οικονομικές ατασθαλίες από το ΔΣ του σωματείου τους. Ενώ η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εισέπραξε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ την περίοδο που ο Μελισσανίδης προτίμησε να στείλει την ποδοσφαιρική ομάδα στη Γ’ Εθνική, με το σωματείο να μην έχει τα χρήματα να πληρώνει τα γραφεία με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετό καιρό άστεγη, αλλά και να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους (δικαιώθηκαν).

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “eksegersi”: “Κάποιος από αυτούς που πέρασαν από την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, λοιπόν, έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στον/στην Πταισματοδίκη Αθηνών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας, η προκαταρκτική εξέταση διήρκεσε περίπου ένα πεντάμηνο, προφανώς ο Αλεξίου και οι υπόλοιποι του ΔΣ της Ερασιτεχνικής (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από τον Ιούνη του 2013 μέχρι τον Ιούνη του 2014) έδωσαν τις εξηγήσεις τους (απολογία), η δικογραφία επέστρεψε στον εισαγγελέα κι αυτός –αντί να τη βάλει στο αρχείο- άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην κακουργηματική της μορφή, από κοινού κατ’ εξακολούθηση και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση”.

 

Και συνεχίζει ως εξής: “Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι απολογητικές καταθέσεις ή τα απολογητικά υπομνήματα που κατέθεσαν οι 20 κατηγορούμενοι δεν έπεισαν τον εισαγγελέα για το αβάσιμο των σε βάρος τους καταγγελιών. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και τους άσκησε ποινική δίωξη. Κι όπως το κόβουμε το πράγμα, όταν ολοκληρωθεί και η τακτική ανάκριση, θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων. Δε θα πρέπει να μπερδεύουμε το ποινικό αδίκημα της απιστίας (άρθρο 390 Ποινικού Κώδικα) με την απιστία μεταξύ ζευγαριών (αν και στην περίπτωσή μας ταιριάζουν και τα δύο: απιστία απέναντι στην «αγαπημένη τους» ομάδα και απιστία στα οικονομικά του σωματείου). Όταν κάποιος διαχειρίζεται την περίουσία ενός άλλου και εν γνώσει του προκαλεί βλάβη σ’ αυτήν (λαμογιά το λέει ο λαός), διαπράττει απιστία, η οποία είναι πλημμέλημα μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, ενώ πάνω απ’ αυτό το ποσό γίνεται κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη από πέντε μέχρι δέκα χρόνια. Επειδή τα 10 εκατομμύρια είναι ποσό πολλαπλάσιο των 30.000 ευρώ, όπως αντιλαμβάνεστε, η επαπειλούμενη εν προκειμένω ποινή πιάνει ταβάνι (10 χρόνια)”.
Περιττεύει να πούμε ότι οι κατηγορούμενοι Αλεξίου και σία είναι οι ίδιοι που προώθησαν τη σύμβαση εκχώρησης του οικοπέδου της ΑΕΚ στην εταιρία “Δικέφαλος 1924 ΑΕ”. Ποιανού ιδέα είναι η συγκεκριμένη εταιρία; Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Κλείνοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως: “Οι δυο αυτές υποθέσεις (εξαφάνιση 10 εκατ. ευρώ και παραχώρηση του οικοπέδου) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενδιαφέρει και το δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδίας και κατά του παραχωρητήριου, γιατί πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που δρουν παράνομα καθ’ όλη αυτήν την περίοδο. Ενδιαφέρει όμως και το υπουργείο Περιβάλλοντος (υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτική ηγεσία), που έχουν την εκκρεμότητα της νομιμοποίησης ή της απόρριψης της σύμβασης”.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του aek24hours.gr, τα μέλη του σωματείου θα προσπαθήσουν να ρίξουν τις ευθύνες στον Αλέξη Αλεξίου. Αυτό διότι άλλοι είχαν δηλώσει και επίσημα την παραίτησή τους, άλλοι δεν ήταν καν στα 15 μέλη που απάρτιζαν τα Διοικητικά Συμβούλια, ενώ κάποιοι άλλοι που πήγαιναν χέρι – χέρι με τον Αλέξη, έφυγαν αλλά γνώριζαν και γνωρίζουν καταστάσεις… 

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

2 thoughts on “Το περιμέναμε, άργησε, αλλά ήρθε: Κατηγορούμενα για κακούργημα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

 • 28/05/2017 at 11:17 pm
  Permalink

  Μόνος του (αφ’ εαυτού) έκανε ο Αλεξίου και τα “άλλα παιδιά”, Ο,ΤΙ έκαναν στη δυστυχισμένη ΑΕΚ; ΟΧΙ, βέβαια!!! Ο “ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ” και “ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ” της “δολοφονίας” της ”ΜΑΝΑΣ” ΑΕΚ είναι …άγνωστος; Τι εννοούσε ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, όταν έλεγε σε ΑΕΚτζήδες μέλη της ΑΕΚ, στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης της 9ης Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο “PRESIDENT”, ότι:
  “Από εδώ και πέρα, ΕΝΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και οι άλλοι θα ακολουθούνε”!!! Ποιος είναι αυτός “Ο ΕΝΑΣ”, Βαγγελάκη;

  Reply
 • 31/05/2017 at 11:38 am
  Permalink

  Αυτός που σας εξαφάνισε από την ΑΕΚ σκουπίδια είναι ο ένας. Και θα σας πονάει για χρόνια ακόμη.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *