Το ποδοσφαιρικό πλάνο του ΑΕΚ – Πανιώνιος

Μια νέα στήλη από σήμερα στο σάιτ που θέλει να δώσει μια άλλη ματιά  σε ένα ματς ποδοσφαίρου! Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr…

 

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με κανόνες, αλλά και πολλούς παράγοντες που το αναδεικνύουν! Στρατηγική, Φυσική κατάσταση, τακτική πνευματική – ψυχολογική-αγωνιστική προετοιμασία, τακτική προσέγγιση  σε ένα ματς είναι παράμετροι που κάνουν το ματς συναρπαστικό!

 

Η τακτική είναι οι προγραμματισμένες κινήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο. Ο κόουτς έχει το 4-4-2 στο μυαλό του και στα εντός έδρας το καθιερώνει.

 

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Πανιώνιο υπήρχαν κινήσεις των παικτών και στον άξονα και στα άκρα. Η ομάδα είχε ποικιλία στην επιθετική λειτουργία. Σαν σύστημα το 4-4-2 είναι η εξέλιξη του 3-5-2 που ο Χιμένεθ το ακολουθούσε πέρυσι πιστά. Τώρα λοιπόν η μετάβαση στον νέο προπονητή μας είναι ομαλή και μέσα στις γραμμές.

 

Ακολουθεί τις πλαγιοκοπήσεις με τα μπακ που όταν παίζουν πλάτος οι μεσοεπιθετικοί πατάνε περιοχή και γίνονται κρυφοί επιθετικοί.

 

Είδαμε αρκετές φορές τα ζευγάρια Μπακάκη-Μπακασέτα και Λόπες-Μάνταλος με over και in lap να πλαγιοκοπούν τον Πανιώνιο. Βασική αρχή του 4-4-2 οι πλαγιοκοπήσεις και το παιχνίδι απ’ τα άκρα.

 

Οι δύο επιθετικοί (Λιβάγια-Πόνσε), έπαιζαν με τον Κροάτη πίσω απ’ τον Πόνσε και τον Αργεντινό να είναι ένα κλασσικό 9άρι περιοχής, χωρίς να βγαίνει πολλές φορές έξω απ’ το κουτί.

 

Το σύστημά είναι πολύ επιθετικό γι’ αυτό βλέπουμε 23 τελικές και πολλά σουτ! Ο Πανιώνιος έπαιξε μια συμπαγής άμυνα με άμυνα στο 1/3 του γηπέδου του, αλλά επιθετικά δεν είχε ποιότητα να κουράσει την άμυνα της ΑΕΚ και κατέρρευσε με το γκολ του Πόνσε.

 

Αξιοσημείωτο του αγώνα, οι αλλαγές του Ουζουνίδη που έδωσαν περισσότερο ταχύτητα και φαντασία στο ματς κι έτσι η τακτική του κόουτς με την πολλή καλή δουλειά των παικτών είχαν μέγιστη απόδοση και επίδοση.

 

Ένα ήρεμο βράδυ που μας δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *