Το ταμείο πρέπει να είναι θετικό με πρωτάθλημα μέσα στη Ριζούπολη

«Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» λέει ο θυμόσοφος λαός. Αυτή τη λαϊκή φιλοσοφία πρέπει να την ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο τέλος του πρωταθλήματος.

 

Απομένουν ακόμα 15 αγωνιστικές και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να δείξει πως στο τέλος μπορεί να σηκώσει αυτό το πρωτάθλημα. Διαφορετικό αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία. Δεν γίνεται να χάσουμε το φετινό πρωτάθλημα από αυτόν τον Ολυμπιακό. Ούτε από τον ΠΑΟΚ που και μόνος του να παίζει θα βγει δεύτερος. Ο άτυπος χαμένος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν το πήρε, καθώς γκέλαρε απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι το ταμείο στο τέλος. Και το ταμείο πρέπει να είναι θετικό με πρωτάθλημα μέσα στη Ριζούπολη. Εκεί, όπου από το πρωί δεν θα πρέπει να υπάρχει στενό σε δρόμους που να μην είναι ντυμένο στα κιτρινόμαυρα. Έχουμε καιρό βέβαια μέχρι τότε. Εδώ θα είμαστε να τα γράφουμε και να τα λέμε…

 

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ δεν πέτυχε γκολ από την αρχή, αγχώθηκε, ήρθαν τα νεύρα και η έλλειψη καθαρού μυαλού, με αποτέλεσμα να μην έρθει το γκολ. Ο Απόλλων Σμύρνης, όπως είπε και ο Γιώργος Παράσχος μπορεί να έπαιξε αντιποδόσφαιρο, αλλά έχει μικρή σημασία. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει μία ομάδα που απλά κατέβηκε στο ΟΑΚΑ, απλά για να κατέβει. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Μέχρι εδώ όμως. Δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση. Κοιτάμε μπροστά. Υπάρχει παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Χρειάζεται προσοχή για να γίνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Θέλουμε και το κύπελλο. Πέρυσι το χαρίσαμε. Φέτος δεν πρέπει. ΑΕΚ είσαι πρέπει να παίρνεις τίτλους. Ειδικά τώρα που δυνάμωσες διοικητικά. Έμαθα πως ήρθε και ο Χάβος στο ΟΑΚΑ για να δει την ΑΕΚ. Όχι στο ματς με τον Απόλλωνα, αλλά σε αυτό της περασμένης αγωνιστικής με την Κέρκυρα. Έμαθα επίσης πως είχε συζήτηση και με δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για τον Ρότσα. «Καλός παίκτης, καλό παιδί μέσα και έξω από το γήπεδο», τους είπε.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να πω και κάτι για τη διαιτησία, μιας και είχα καιρό να γράψω. Καμία εξυγίανση δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απλά η διαιτησία δεν είναι με τον Ολυμπιακό, όπως ήταν τόσα χρόνια. Είναι με όλους και δεν είναι με κανέναν. Τι εννοώ; Λάθη γίνονται σε όλους τους αγώνες. Όλες οι ομάδες ευνοούνται και όλες αδικούνται. Κάτι που με κάνει να πιστεύω πως έτσι θα πάει το πρωτάθλημα μέχρι ενός σημείου. Όταν χρειαστούν κάποιοι τα σφυρίγματα θα τα πάρουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *