Τσίπρας: Ανέλαβα ευθύνες που δεν μου αναλογούν – ΝΔ: Δεν θα ξεφύγεις

Στα ύψη βρίσκεται το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου και τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

 

Η φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός ότι ο ίδιος «ανέλαβε και ευθύνες που δεν του αναλογούν» σε συνδιασμό με το ότι δεν έκανε καμία αναφορά σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης για την τραγωδία με τους 91 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, πυροδότησε νέες αντιδράσεις από τα κόμματα τα οποία του επεσήμαναν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πασιφανείς και θα καταλογιστούν.

 

«Ο Τσίπρας δεν θα ξεφύγει από την ευθύνη του για την τραγωδία» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη προκαλώντας μια ασυνήθιστη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος απάντησε με ένα κρεσέντο προσωπικών χαρακτηρισμών.

 

«Η κυρία Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

 

Εκτός όμως από τη ΝΔ, στις ευθύνες Τσίπρα για την τραγωδία στην Αττική εστιάζει την κριτική της και το Κίνημα Αλλαγής με τον εκπρόσωπο του κόμματος Παυλο Χρηστίδη να σημειώνει με νόημα ότι «η ευθύνη για τους νεκρούς και τις καταστροφές δεν κατεδαφίζεται».

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει την πολιτική ατζέντα στο ζήτημα των αυθαιρέτων δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και από την παρέμβαση του πρωην υπουργού Γιάννη Μανιάτη ο οποίος αποκάλυψε ότι τον Νοέμβριο του 2015 ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έδινε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν – με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας – τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

 

Στον χωρό των αντιδράσεων για τις σημερινές εξαγγελίες Τσίπρα πήρτε μέρος και το ΚΚΕ το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων.

 

ΝΔ: Ποιος τον εμπόδισε στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων;

 

«Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

 

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Ποιος, εκτός από τους Υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους Υπουργούς του και την Περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει ν’ αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει».

 

Η απάντηση Τζανακόπουλου

 

Λίγο μετά τις τοποθετήσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, αναφορικά με τις εξαγγελίες στις οποίες και προέβη από το Λαύριο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος, προχωρά σε απάντηση- φραστική επίθεση, κάνοντας λόγο για άθλιο ύφος και αλαζονεία της κας Σπυράκη.

 

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου το οποίο και εξέδωσε ο Κος Τζανακόπουλος, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν δύναται να κατανοήσει επί της ουσίας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

 

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, τονίζει, εκτός των άλλων, ότι η περίοδος εξυπηρετήσεων συμφερόντων εις βάρος των Ελλήνων έχει παρέλθει οριστικά.

 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

 

Η κα Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση.

 

Είναι προφανές, όμως, ότι δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας.

 

Για μια ακόμη φορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

 

Η περίοδος, όμως, της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Η αδυναμία τόσο της ίδιας, όσο και του αρχηγού της να το κατανοήσουν είναι που οδηγεί σε αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις.

 

Το Κίνημα Αλλαγής

 

«Ένα μόνο κρατάμε από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Ό,τι και να πει η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Παύλος Χρηστίδης.

 

«Η ευθύνη για του νεκρούς και τις καταστροφές βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους και δεν κατεδαφίζεται. Δεν καταπίνεται η προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε:

 

«Για αυτό όσο πιο σύντομα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο».

 

Έθεσε και ένα ερώτημα, ως… υστερόγραφο:

 

«Υ.Γ: Είναι άραγε τυχαία η απουσία του κ. Σκουρλέτη από την σύσκεψη ;».

 

Ο Γιάννης Μανιάτης και η αποκάλυψη για την τροπολογία

 

Στην καταγγελία ότι το Νοέμβριο του 2015, κατατέθηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης.

 

Σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει πως μετά από παρεμβάσεις, πάλι με εντολή Αλέξη Τσίπρα, η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

 

Ο Μανιάτης στην ανάρτησή του δημοσιοποιεί και την συζήτηση από τα πρακτικά, όπου Γιάννης Τσιρώνης είπε επί λέξη: «Μετά τα όσα προηγήθησαν συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό η συγκεκριμένη τροπολογία να κατατεθεί σε επόμνεο νομοσχέδιο».

 

Πηγή: protothema

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *